Participanti & Proiecte
Co-Help
|
Organizator: Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad |
|
Categorie: Sănătate |
Pentru anul 2020 aveam cu totul alte planuri și proiecte, venirea pandemiei ne-a lovit din plin pe mulți dintre noi de aceea a fost nevoie de o reorganizare și de o reorientare a planurilor și proiectelor prioritare. Am ales să ne implicăm în combaterea pandemiei din dorința de a da o mână de ajutor comunității. Am considerat că este o nevoie mare de implicare a societății civile și a ONG-urilor pentru a ne salva din ceea ce avea să urmeze. ONG-ul nostru având o stânsă legătura cu Spitalul Județean, am avut multe, foarte multe solicitări din partea medicilor, a asistentelor. Nu am rămas indiferente tocmai de aceea am fost alături de linia 1 pe toată perioada pandemiei luptând alături de ei pentru a ne salva orașul, tocmai de aceea cu ajutorul Fundației Vodafone, in 31 martie am adus la Arad primul aparat PSR complet și funcțional.
| Scopul proiectului
Scopul pentru care am luptat în acest proiect a fost de a ajuta cât mai mult pe cât mai multă lume care aveau nevoie de ajutorul nostru, fie ei medici, asistenți, bolnavi...Ne-am propus să ne implicăm activ în comunitatea noastră atrăgând cât mai mult sprijin din partea altor județe dar și din stăinătate. Oamenii au fost foarte receptivi și solidari cu orașul nostru fiind un oraș greu încercat de Pandemia Covid-19 deoarece avem 2 puncte importante de intrare în țară.
| Aria geografica
Județul Arad
| Rezumat
Proiectul denumit de către noi CO-HELP s-a născut odată cu venirea Pandemiei. La începutul lunii martie ne-am dat seama că implicarea societății civile este foarte importantă, neștiind ce v-a urma. Împreună cu membrii asociației am hotărât să ne implicăm activ în combaterea acestui virus și să ajutăm cu tot ceea ce ține de noi Linia I.
La început am canalizat toate donațiile care vreau către asociație, de la diverși sponsori, companii, achiziționând materiale de protecție, dezinfectant, mănuși, combinezoane de cea mai înalta calitate, împărțind la toate secțiile destinate Covid-19 pozitiv.
Mai apoi când stocurile și magaziile spitalului Județean Arad au fost pline am simțit că trebuie și că putem face ceva mai mult decât atât, atunci a fost momentul în care ne-am gândit să achiziționăm aparatura medicală cu care medicii să poată să țină în viață și să trateze un copil infectat cu acest virus. În strânsă colaborare cu medicii șefi din secțiile de pediatrie am făcut liste și liste cu aparatură medicală absolut necesară în acea perioadă și nu numai.
Am provocat companii mari spre achiziționarea acestor aparaturi, alături de noi au venit Joyson Romania cu suma de 46.000 de euro bani cu care am cumpărat aparatura medicală pe secția de neonatologie, Sif Banat Crișana donație cu care am dotat toate secțiile de pediatrie din Spitalul Județean Arad.
Tot în această perioadă am devenit parteneri regionali cu Banca pentru Alimente Oradea, atrăgând înspre județul nostru multe tone de mâncare cu care am hrănit persoanele aflate în carantină, persoanele aflate în izolare la dominciliu, cât și persoanele singure și bătrânii.
Județul nostru fiind oraș de graniță ne-am confruntat cu foarte mulți imigranți, familii întregi cu copii.
| Date beneficiari direcţi
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt medicii și toată linia 1, pe tot județul Arad sunt peste 7000 de cadre medicale iar beneficiarii indirecți a fost toată comunitatea județului Arad.
| Activitati
Ca și activitatea principala a fost strângerea de fonduri pentru a achiziționa materiale de protecție pentru toată linia 1, de a achiziționa aparatură medicală pentru secțiile de pediatrie pentru ca orice copil infectat cu acest virus să poată fi salvat.
In 31 martie cu ajutor Fundației Vodafone, Asociația Cetatea Voluntarilor a adus primul PSR complet funcțional cu 5000 de teste incluse, astfel județul Arad a putut testa și depista populația infectată. Aparatul fiind foarte complex și personalul medical și cei de la laboratorul DSP nu au mai lucrat pe un așa aparat, am adus de la Iași 2 ingineri pentru a face instructajul necesar.
Am devenit parteneri regionali cu Banca pentru Alimente Oradea, prin care am reușit să aducem tone de mâncare pentru cei care au avut nevoie în acea perioadă grea prin care toți am trecut.
| Rezultatele proiectului
Rezultatele campaniei și a proiectului nostru le-am simțit în timp, până și acum mai culegem roadele muncii noastre. Aducând echipament de protecție de cea mai bună calitate, cadrele medicale intrau mai des la pacienții infectați, mergeau șă ii consulte cu o mai mare siguranță și liniște.
Faptul că am reușit să aducem la Arad aparatul PSR a fost un mare plus pentru noi deoarece am reușit să depistăm cazurile pozitive la timp astfel încât am diminuat infectarea a cât mai mulți oameni. Ocupându-ne de cazurile izolate sau carantinate la domiciliu, cu ajutorul Băncii pentru alimente Oradea am creat un confort și o siguranță materială și psihică a celor izolați.
| Bugetul
1,309,260,87
| Parteneri
Spitalul Clinic de Urgența Arad, Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului, Guala Pack Nadab, Aptiv, Webasto, Rodspectra, Sif Banat Crișana, Joyson Romania
| Website proiect
https://www.facebook.com/cetateavoluntarilor.arad/