close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cine nu are batrani, sa-si cumpere!



| Organizator:
    Fundatia "Pro Homini" Braila
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Din 1997,anul infiintarii organizatiei noastre, am adus bucurii si am implinit speranta persoanelor varstnice singure, familiilor nevoiase cu multi copii, copiilor aflati in risc social, tinerilor saraci cu rezultate bune la invatatura si persoanelor grav bolnave.
Context:pensionarea si batranetea pot aduce cu sine izolarea sociala. Foarte multi varstnici se confrunta dupa o viaţata plina de activitati, cu sentimentul inutilitatii si singuratatii. Implicarea varstnicilor in activitati joaca un rol important in mentinerea starii lor de sanatate fizica si psihica, prevenind izolarea sociala.Centrul nostru este o solutie intermediara, care permite multor persoane varstnice sa ramana in casele lor,participand la ateliere de tricotat,pictura,discutii pe diverse teme,excursii, aniversari, jocuri, gimnastica.


| Scopul proiectului
    Scopul : incluziunea sociala a varstnicilor cu conditii materiale precare
Obiective :
- prevenirea dezechilibrelor în viata sociala a persoanelor varstnice, reintegrarea lor in comunitate ;
- imbunătăţirea calitatii vietii lor prin intermediul serviciilor furnizate de fundatie;
- reducerea fenomenului de izolare si de abandonare, de marginalizare a varstnicilor dupa iesirea la pensie , disocierea lor de inutilitate, mizerie si singuratate, reducerea numarului de persoane care solicita institutionalizarea.


Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Cine nu are batrani, sa-si cumpere!

| Aria geografica
    Braila

| Rezumat
    Idealul nostru-ajutorarea celor napastuiti!
Saracia e recunoscuta ca fiind rezultatul unei inlantuiri de situatii care afecteaza mai multe domenii ale existentei precum somajul, accesul la o locuinta sau sanatate, educatie sau cultura, justitie sau protectie sociala.Cand acestea toate persista, oamenii se simt exclusi din societate.Determinarea persoanelor in aceasta situatie sa participe la proiectele noastre nu este usoara, dar este indispensabila.De ce am priva societatea de aportul cunostintelor si experientei varstnicilor care si-au incetat activitatea?De ce sa nu-i includem? Pentru ca este dreptul lor de cetateni.Incluzandu-i, trebuie sa avem in vedere respectul si egalitatea fiecaruia, sa-i consideram adevarati interlocutori, sa-i facem mai responsabili in valorizarea lor.
Obiective
-prevenirea dezechilibrelor în viata sociala a persoanelor varstnice, reintegrarea lor in comunitate
-imbunătăţirea calitatii vietii lor prin intermediul serviciilor furnizate de fundatie
Context:pensionarea si batranetea pot aduce cu sine izolarea sociala.Foarte multi varstnici se confrunta, dupa o viata plina de activitati, cu sentimentul inutilitatii si singuratatii.Implicarea varstnicilor in activitati joaca un rol important in mentinerea starii lor de sanatate fizica si psihica, prevenind izolarea sociala.
Rezultate:
-proiectul a generat o serie de parteneriate pe care le intreţinem cu autoritatile locale si cu alte institutii
-serviciile noastre sunt acreditate de stat şi recunoscute de societate
-s-a dezvoltat spiritul de echipa al voluntarilor
-ne folosim de experienta acumulata prin continuitatea in timp
-beneficiem de credibilitatea dobandita prin utilizarea transparenta si eficienta a mijloacelor şi resurselor proprii si provenite din donatii si sponsorizari.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Proiectul a generat o serie de beneficii sociale la nivelul comunitatii precum: ridicarea standardului de viata,ameliorarea starii de sanatate,sentimentul mai crescut de apartenenta la comunitatea locala,cresterea interesului factorilor de decizie locali de a dezvolta astfel de centre. Beneficiarele, respectiv persoanele varstnice, au fost informate asupra drepturilor pe care le au pentru solicitarea diverselor servicii.
Rezultate:
- proiectul a generat o serie de parteneriate pe care le
intreţinem cu autoritatile locale si cu alte institutii
-serviciile noastre sunt acreditate de stat şi recunoscute de societate
-s-a dezvoltat spiritul de echipa al voluntarilor
-ne folosim de experienta acumulata prin continuitatea in timp
-beneficiem de credibilitatea dobandita prin utilizarea transparenta si eficienta a mijloacelor şi resurselor proprii si provenite din donatii si sponsorizari
Cele 20 de persoane asistate gratuit in cadrul centrului de zi pentru batrani au fost implicate intr-o serie de activitati care au avut ca rezultat resocializarea, promovarea unui stil de viata sanatos, redobandirea sentimentului de a fi util. In plus, ajutoarele oferite sub forma unei mese si cadourile cu ocazia sarbatorilor i-au despovarat de anumite cheltuieli.


| Bugetul proiectului (in RON)
    30,800

| Parteneri
    DAS Braila, Organizatia „TREBUIE!” filiala Braila, Fundatia de Sprijin a Varstnicilor Galati , Asociatia “Pro Democratia”, Universitatea »C. Brancoveanu »

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->