close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



STUDIO DIGITAL



| Organizator:
    Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Văzând că spațiul destinat implementării proiectului ”Școala din valiză” nu este adecvat desfășurării unui învățământ de calitate în concordanță cu secolul în care trăim (pereți scorojiți, mobilier învechit, calorifere defecte, corpuri de iluminat deteriorate, lipsa echipamentelor digitale) am decis să reabilităm spațiul pentru a oferii elevilor școlii un spațiu primitor și util desfășurării unui învățământ modern.

| Scopul proiectului
    Amenajarea unui Studio Digital modern, primitor, dotat cu tehnologie IT de ultimă generație. Obiective: reabilitarea și redecorarea sălii de clasă; dotarea cu tehnologie IT de ultimă generație;

STUDIO DIGITAL STUDIO DIGITAL STUDIO DIGITAL

| Aria geografica
    Apateu/Arad

| Rezumat
    Am ales să amenajăm un Studio Digital la Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici” Apateu deoarece am dorit să sprijinim dezvoltarea competențelor digitale în rândul elevilor și cadrelor didactice din această școală. Având în vedere că școala a reușit să câștige participarea la proiectul național ”Școala din valiză” am dorit ca activitățile proiectului să se desfășoare într-un spațiu cât mai modern posibil. Am realizat o reabilitare totală a sălii de clasă: retencuirea și zugrăvirea pereților și tavanului, vopsirea brâurilor, înlocuirea caloriferelor, corpurilor de iluminat, crearea unui spațiu de relaxare, redecorarea sălii de clasă cu obiecte de mobilier și alte accesorii, acoperirea geamurilor cu folie decorativă cu denumirea ”Studio digital” și ”Școala din valiză”. Am dotat sala de clasă cu echipament digital modern: smartboard, televizor LED cu diagonala de 170 cm, videoproiector.

| Date beneficiari direcţi
    220 elevi; 25 cadre didactice;

| Date beneficiari
    400 părinți;

| Activitati
    1. Retencuirea pereților și tavanului; 2. Zugrăvirea pereților și tavanului; 3. Vopsirea brâurilor; 4. Înlocuirea corpurilor de iluminat; 5. Înlocuirea caloriferelor; 6. Aplicarea de folie decorativă pe geamuri și ușă; 7. Amenajarea spațiului de relaxare; 8. Decorarea pereților cu elemente decorative; 9. Instalarea Smartboard-ului, videoproiectorului și televizorului; 10. Dotarea sălii de clasă cu mobilier modern;

| Rezultatele proiectului
    În urma finalizării acestui proiect am reușit să oferim o gură de oxigen elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici” Apateu. Aceștia au acum la dispoziție un spațiu modern dotat cu tehnologie digitală de ultimă generație atât de necesară pentru desfășurarea unui învățământ modern, de calitate. Spațiul amenajat oferă echipamentele necesare implementării în bune condiții a proiectului național ”Școala din valiză”, profesorul poate să proiecteze cu ajutorul videoproiectorului, smartboard-ului și al televizorului cursurile create pe Platforma ”Școala din valiză„ reușind astfel să îi învețe pe elevi să dobândească competențe în utilizarea acestei platforme. Elevii abia așteaptă să pășească în Studioul Digital fiind fermecați de ambientul plăcut, de mobilierul modern, de tabletele frumoase ce le oferă acces într-o lume digitală interactivă.

| Bugetul
    10,500

| Parteneri
    Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici” Apateu

| Website proiect
    https://cetateavoluntarilor.ro/studio-digital-la-apateu/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->