Participanti & Proiecte
Comunitatea GEYC
|
Organizator: Asociatia GEYC |
|
Categorie: Programe |
Comunitatea GEYC a apărut din nevoia fondatorilor organizației GEYC de a împărtăși cu alți tineri experiențele în proiectele de mobilitate europeană. Principiile Comunității au fost stabilite încă de la început și au rămas aceleași, chiar dacă în prezent Comunitatea numără aproape 3850 membri: dorința de implicare în proiectele GEYC, caracter apolitic, intoleranța pentru discriminare de orice fel.
Întrucât grupul a ajuns la un număr considerabil de membri, este mai important decât oricând să ne asigurăm că activitățile noastre răspund nevoilor beneficiarilor, astfel că anual desfășurăm o consultare în în Comunitate la care fiecare membru este invitat să participe (consultare sub forma unui Google form). Aceasta ne ajută să elaborăm strategia pentru următorii 2 ani, într-un mod care să reflecte interesele și așteptările lor.
| Scopul proiectului
Scopul programului este abilitarea tinerilor, printr-o multitudine de proiecte și activități, pentru a crea o schimbare pozitivă în comunitatea lor.
Obiective:
sprijinirea educației la nivel local, național și internațional;
promovarea rețelelor sociale și a noilor tehnologii media pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor la nivel local, național și internațional;
apărarea drepturilor omului în general, în special a tinerilor la nivel local, național și internațional;
stimularea responsabilității sociale individuale și organizaționale la nivel local, național și internațional;
| Aria geografica
Romania, Republica Moldova și diaspora
| Rezumat
Comunitatea GEYC a apărut din nevoia fondatorilor organizației GEYC de a împărtăși cu alți tineri experiențele în proiectele de mobilitate europeană. Comunitatea este deschisă periodic pentru 7-10 zile (de exemplu, cu ocazia aniversării GEYC) pentru tinerii, profesorii și lucrătorii de tineret care ne împărtășesc viziunea și doresc să se implice în proiecte. Întrucât grupul a ajuns la un număr considerabil de membri, este mai important decât oricând să ne asigurăm că activitățile noastre răspund nevoilor beneficiarilor, astfel că anual desfășurăm o consultare în Comunitate la care fiecare membru este invitat să participe (consultare sub forma unui Google form). Aceasta ne ajută să elaborăm strategia pentru următorii 2 ani, într-un mod care să reflecte interesele și așteptările lor.
În perioada 2017-2020, Comunitatea GEYC și-a dezvoltat și diversificat activitățile și proiectele, organizând:
European Mobility Cafe - 6 ediții
#Invizita - 9 ediții
European Fellowships - European Fellowship on Youth Leadership (2 ediții), European Fellowship on Project Management, European Fellowship on Sustainable Development
European Digital Youth Summit 2018
Câteva dintre rezultatele programului sunt:
Competențele dobândite în urma proiectelor s-au dovedit utile pentru majoritatea repondenților la interviuri de angajare.
Impactul pozitiv al proiectelor s-a tradus și într-un impact pozitiv la locul de muncă, activitățile nonformale dezvoltând abilități soft, foarte căutate pe piața muncii.
Vârsta de participare la primul proiect de mobilitate este în scădere: 2 dintre respondenți au participat la primul proiect de mobilitate la vârsta de 15 ani, iar majoritatea au participat la primul. proiect la vârsta de 19 ani.
| Date beneficiari
Beneficiarii direcți sunt membrii Comunității GEYC. În prezent, Comunitatea GEYC are aproape 3850 de membri, majoritatea având vârsta cuprinsă între 18 și 22 de ani (1283 de persoane). De asemenea, majoritatea membrilor locuiesc în București (47%), capitala, dar unul dintre obiectivele noastre pe termen lung este creșterea numărului de membri din alte zone ale țării. Pentru a ne asigura că membrii noștri au aceleași valori ca noi și că sunt motivați să ne sprijine activitățile și să ia parte la proiectele noastre, menținem Comunitatea GEYC închisă pentru majoritatea anului. Există anumite momente când deschidem Comunitatea timp de 1-2 săptămâni (în fiecare martie pentru aniversarea noastră sau în septembrie-octombrie, pentru începutul noului an școlar), iar oamenii pot intra în grup pe tot parcursul anului, dacă sunt selectați să ia participați la mobilitățile noastre europene sau proiecte locale. Întrucât grupul a ajuns la un număr considerabil de membri, este mai important decât oricând să ne asigurăm că activitățile noastre răspund nevoilor beneficiarilor, astfel că anual desfășurăm o consultare în Comunitate la care fiecare membru este invitat să participe (consultare sub forma unui Google form). Aceasta ne ajută să elaborăm strategia pentru următorii 2 ani, într-un mod care să reflecte interesele și așteptările lor. Formularul își propune să colecteze experiența și sugestiile lor pentru îmbunătățirea activităților și comunicării noastre. Câteva dintre întrebările din consultare sunt: Din punctul tău de vedere, care sunt cele mai importante domenii de activitate ale GEYC? Dintre activitățile pe care ai văzut că le derulează GEYC, spune-ne 3 categorii care sunt cele mai relevante pentru tine În următoarele 6 luni, la ce categorii de activități ți-ar plăcea să participi? În următoarele 6 luni, ce competențe ți-ar plăcea să îți dezvolți? Cum ai vedea dezvoltarea Comunității GEYC în perioada următoare? În următoarele 6 luni, cum ai vrea să sprijini activitățile comunității?
| Date beneficiari
Unul dintre principiile de bază pe care funcționează Comunitatea este sharing is caring, în acest fel asigurând sustenabilitatea proiectelor noastre și ale cunoștințelor și competențelor însușite de membri. Beneficiarii indirecți sunt astfel persoanele din comunitatea locală a membrilor Comunității.
| Activitati
Pentru a atinge obiectivele propuse menționate anterior, au fost organizate următoarele evenimente:
European Mobility Cafe - Formatul evenimentelor European Mobility Cafe ne permite să creăm un spațiu prietenos unde tinerii pot să se informeze, pot împărtăși idei și experiențe de mobilitate europeană și pot intra în contact cu alți membri ai Comunității GEYC. În perioada înscrisă în program au fost organizate 6 ediții. #Invizita - 9 ediții în perioada înscrisă în concurs. European Fellowships - European Fellowship on Youth Leadership, European Fellowship on Project Management, European Fellowship on Sustainable Development - sunt programe intensive de formare pe o temă specifică, de 9-12 luni. European Fellowship on Youth Leadership (2017-2018, 2018-2019) este un program complex de leadership pentru tineri cu durata de 1 an (prima ediție) și 9 luni (a doua ediție) inițiat de către GEYC sub egida PRISMA European Network. Participanții au parte de o experiență de învățare mixtă: formare, job shadowing, practică, inspirație și formare de la egal la egal. European Fellowship on Project Management - august-decembrie 2018, care a avut scopul de a dezvolta competențele de project management ale tinerilor selectați, care s-au implicat și în organizarea ediției EDYS 2018. European Fellowship on Sustainable Development - iulie-decembrie 2019, destinat tinerilor interesați de subiectul SDGs (sustainable development goals - ONU) Un alt proiect: European Digital Youth Summit 2018, Brasov
| Rezultatele proiectului
Cu ocazia aniversării de 10 ani GEYC, am lucrat la un Raport de Impact al Comunității GEYC, a cărui bază a fost un chestionar aplicat în perioada 20.01.2020- 25.02.2020 în interiorul grupului. Astfel, bazându-ne pe această cercetare, câteva dintre rezultatele programului sunt:
Competențele dobândite în urma proiectelor s-au dovedit utile pentru majoritatea repondenților la interviuri de angajare (a învăța să înveți, competențe digitale, antreprenoriat și leadership, competențe interculturale și comunicare în limbi străine, competențe sociale și de lucru în echipă, competențe civice și de implicare în comunitate).
Impactul pozitiv al proiectelor s-a tradus și într-un impact pozitiv la locul de muncă, activitățile nonformale dezvoltând abilități soft (leadership, managementul emoțiilor, managementul conflictelor, gândire critică), foarte căutate pe piața muncii.
Vârsta de participare la primul proiect de mobilitate este în scădere: 2 dintre respondenți au participat la primul proiect de mobilitate la vârsta de 15 ani, iar majoritatea au participat la primul. proiect la vârsta de 19 ani.
Diversificarea activităților: multe persoane au intrat în contact cu GEYC prin alte activități, nu mobilități europene.
Raportul de Impact al Comunității GEYC este disponibil în limba engleză la adresa https://resources.geyc.ro/2020/04/geyc-community-impact-report.html
| Bugetul
2,859,101
| Parteneri
-
| Website proiect
www.geyc.ro