close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



The Future Is NOW



| Organizator:
    Asociatia Club Sportiv Adrenallina Media
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    In momentul declansarii crizei COVID spitalele au realizat brusc faptul ca nu sunt pregatite sa trateze pacientii si mai ales sa isi protejeze personalul medical. Aveau nevoie de multe materiale si echipamente, au inceput efectiv sa le scrie companiilor mari si sa le solicite donatii. ONG-urile si societatea civila s-a moblizat rapid si a inceput sa stranga donatii, companiile erau pregatite sa ajute, oamenii la fel. Problema principala era faptul ca se comunica foarte greu cu spitalele si nu existau informatii publice cu privire la nevoile reale si actualizate ale spitalelor. Iar personalul medical nu stia sa comunice, nu avea timp sa caute informatii sau sa ceara ajutor si de multe ori erau blocate si de birocratia din sistem.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost crearea unei legaturi intre toate partile implicate - pe de o parte beneficiarii, spitalele si nevoile lor, pe de alta parte potentialii donatori (ONG-urile, companiile, persoanele fizice care vor sa ajute).
Obiectivele au fost:
1.comunicare transparenta a nevoilor spitalelor, pentru accesarea rapida a fondurilor si obtinerea rapida a echipamentelor si materialelor, prin sponsorizari si donatii,
2.centralizarea informatiilor despre ONG-urile locale pentru a oferi toate informatiile pontentialilor donatori locali, din diverse orase.


The Future Is NOW The Future Is NOW The Future Is NOW

| Aria geografica
    In toate judetele

| Rezumat
    Problema principala identificata de noi la inceputul crizei era faptul ca, desi spitalele aveau mare nevoie de ajutor, nu stiau sa comunice, nu aveau timp sa caute informatii si erau blocate si de birocratia din sistem. De aceea noi ne-am dorit sa le ajutam sa comunice clar si eficient, sa prioritizeze necesitatile si sa poate avea acces mai usor la potentialii donatori.
Cu ajutorul echipei de voluntari cooptati adhoc am cerut noi spitalelor informatiile cele mai importante astfel incat sa le usuram munca si sa ii ajutam sa isi foloseasca mai eficient timpul si expertiza si, de asemenea, am devenit o sursa de informatii utile pentru ONG-uri sau alti potentiali donatori.
Platforma The Future Is NOW centralizeaza si afiseaza public nevoile de echipamente si aparatura ale fiecarui spital public din Romania - cele desemnate sa preia pacienti COVID 19, pe cele de suport, dar si necesarul celor care nu sunt deocamdata COVID dar pot deveni, prin accidente de infectare, asa cum se intampla deja. Platforma functioneaza ca un call center: suntem in legatura cu spitalele, la nivel national, si updatam in timp real volumele echipamentelor necesare.
Avem inscrise aproximativ 180 de spitale in platforma, fiecare avand nevoie de echipament de protectie, dezinfectanti, echipament medical sau materiale pentru pacienti. Dorim astfel sa le putem oferi, cat mai rapid, informatiile necesare celor interesati: ONG-urile care strang fonduri pentru spitale, companiile sau persoanele fizice care doresc sa ajute spitalele.


| Date beneficiari direcţi
    Cele aproximativ 180 de spitale publice din tara care sunt prezente in platforma, respectiv personalul medical din aceste spitale.

| Date beneficiari
    potentialii pacienti (COVID sau non COVID) ai spitalelor respective.

| Activitati
    Principalele activitati ale proiectului au fost:
Crearea platformei online care centralizeaza nevoile spitalelor publice din tara si a ONG-urilor locale si actualizare informatii.
Legatura cu spitalele: sunat pentru informatii si actualizare, preluarea informatiilor urgente de la spitale (solicitari punctuale si urgente).
Legatura cu ONG-urile locale: identificat ONG-uri care au facut donatii catre spitale si strang fonduri, sunat ONG-uri pentru verificare informatii sau actualizare, publicare informatii pe platforma.
Crearea echipei de proiect prin cooptarea unor voluntari cu competente potrivite: abilitati de comunicare sau expertiza IT/ grafica (am apelat la prieteni, la cunostinte, am postat solicitari de ajutor pe pagina de Facebook a Asociatiei si in alte grupuri de suport).
Intermediere donatiilor: preluarea mesajelor primite din partea potentialilor donatori, cei care doreau sa ajute, cei care doreau sa afle informatii depre spitale, cei care aveau donatii si nu stiau cui sa le directioneze.
Strangerea de fonduri (direct de la donatori persoane fizice, prin Galantom sau cu ajutorul companiilor spornsori), achizitionarea si trimiterea de materiale catre spitale in functie de nevoile urgente.


| Rezultatele proiectului
    In doar o saptamana din momentul lansarii aveam deja peste 70 de spitale inscrise in platforma si numeroase mesaje si telefoane de la Asociatii, donatori sau furnizori etc. Iar faptul ca am reusit sa atragem in platforma 180 de spitale publice din toata tara, din toate judetele, este o realizare foaarte importanta.
In plus, am avut numeroase donatii care s-au concretizat prin intermediul platformei; donatii de viziere, termometre cu infrarosu, capeline sau masini de spalat. Cu ajutorul campaniei de donatii pe Galantom si al sponsorilor am strans peste 10.000 euro, din care am achizitionat echipamente si materiale de care spitalele aveau nevoie urgent (capeline, ochelari de protectie, manusi de protectie, dezinfectat sau masti de protectie).


| Bugetul
    0

| Parteneri
    N/A

| Website proiect
    https://thefutureisnow.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->