close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE



| Organizator:
    Vocea Copiilor Abandonați
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    În perioada 2015 - 2016 am demarat la nivel național cercetarea EȘECUL POST INSTITUȚIONALIZARE. Efectiv ne-am deplasat în aproximativ 100 centre de plasament și rezidențial la nivel național unde am analizat situația tinerilor care vor pleca din aceste centre. Printre recomandările transmise instituțiilor publice s-a numărat și locuințe pentru tinerii care vor părăsi centrele de plasament/ rezidențial la nivel național.

Așa a luat ființă proiectul Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE. Locuință destinată tinerilor străzii care au trăit experiența caselor de copii.


| Scopul programului
    Să schimbăm viața tinerilor care au trăit experiența caselor de copii și au ajuns pe străzi. O dată abandonați la naștere sau pe parcurs aceștia trăiesc un nou episod al abandonului, la vârsta majoratului.

Printre obiectivele asumate sunt:

OFERIM GRATUIT LOCUINȚĂ, TERAPIE ȘI UN LOC DE MUNCĂ

Cerem: IMPLICARE, ECONOMISIRE ȘI VOLUNTARIAT.


Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE

| Aria geografica
    Chiajna, Ilfov

| Rezumat
    4 ani în care am încercat perspective de a atrage donatori pentru a deschide Locuința EDFORSO - EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE. Un program destinat tinerilor străzii. Am strâns bănuții pentru plata locuinței EDFORSO – EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE, și asta datorită donatorilor online dar și companiilor ce ni s-au alăturat în ultimul an.

Printre sponsorii principali amintim: Soter & Partners, Sound Good Mobile, Romeo & Juliet (Estonia) și cetățenii, cei care au donat online direct în contul organizației sau au trimis SMS la 8839 (SMS-uri nu se mai pot trimite). 4 ani de donații.

#Împreună am strâns 23.000 euro. Am achitat în două tranșe, din trei, locuința EDFORSO – EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE. Prima tranșă a fost de 9 800 euro (decembrie 2019), a doua de 6 000 (ianuarie 2020), în februarie 2021 vom achita ultima tranșă. În contextul pandemiei s-a amânat plata ultimei tranșe.

Locuința a fost deschisă în noiembrie 2020.


| Date beneficiari direcţi
    1

| Date beneficiari
    0

| Activitati
    1. Achiziționarea locuinței.
2. Amenajarea locuinței, cu toate cele necesare într-o gospodărie.
3. Se identifică tânărul și i se oferă cheile de la apartament. Are o perioadă de maxim 3 luni până se hotărăște dacă acceptă condițiile noastre sau nu. Ceea ce putem noi garanta tinerilor este că la finalul programului fiecare are locuința lui. Schimbăm viața acestor tineri. De aceea și numărul mic de beneficiari. Lucrăm 4 la 1.
4. Il ajutăm să identifice un job și când este pregătit începem discuții despre economisire.
5. Deschidem un cont de economii la orice bancă dorește acesta, unde are obligația de a economisii 50% din venit. Viorel a reușit să ajungă azi la suma de 11000 lei economisiți. La sfârșitul anului depundem actele pentru un credit de locuință, la ce bancă dorește tânărul.
6. Desfășoară o activitate de voluntariat în sprijinul copiilor cu care organizația lucrează.
7. Participă la ateliere de terapie pentru a deveni mai bun, mai asumat și pregătit pentru viața independentă.


| Rezultatele programului
    Avem un tânăr beneficiar al proiectului nostru. https://www.facebook.com/121577861363483/videos/357122702041818

Azi, acesta are un cont de economii, deschis pe numele lui la Banca Transilvania.
A organizat 2 activități pentru copiii organizației.


| Buget
    111550

| Parteneri
    SOTER AND PARTNERS SRL, Romeo & Juliet SRL, Sound Good Mobile SRL și Banca Comercială Română

| Website program
    www.voceacopiilor.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->