close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Atinge o stea



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In sectia de pediatrie a spitalului Fundeni sunt tratati copii diagnosticati cu leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice. Aici sunt inregistrate peste 5.000 de internari anual. Dupa fiecare cura citostatica, copiii fac aplazie medulara (starea de sanatate se inrautateste, ei fiind mai predispusi la infectii). Pentru a interveni prompt, medicii trebuie sa dispuna de logistica necesara. Un aparat echograf ar fi asigurat o mai buna functionare a sectiei de Pediatrie, fiind esential pentru monitorizarea si decelarea modificarilor aparute la nivelul ficatului, rinichiului sau al altor organe importante.

| Scopul proiectului
    Pentru a ajuta acesti copii in procesul de vindecare, Asociatia M.A.M.E. impreuna cu Sectia de pediatrie a Spitalului Fundeni, au lansat proiectul umanitar „Atinge o Stea”. Finalitatea acestuia reprezenta strangerea de fonduri pentru achizitionarea unui echograf necesar medicilor ce trateaza copiii grav bolnavi, aflati in lupta pentru viata. Valoarea aproximativa, necesara pentru achizitionarea unui astfel de aparat, era de 45.000 euro.

Atinge o stea Atinge o stea Atinge o stea

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul a avut ca obiectiv achizitionarea unui aparat ecograf performant pentru dotarea sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Fundeni,necesar celor aproximativ 5000 de copii internati anual aici, bolnavi de: leucemie, ciroza, insuficienta renala, sindrom nefrotic si alte afectiuni grave. Ne-am dorit ca prin realizarea acestui proiect sa putem sa ajuta ca medicii din aceasta sectie sa le ofere o sansa in plus copiilor grav bolnavi, aflati in lupta pentru viata, deoarece dupa curele de citostatice micii pacienti fac aplazie medulara, le scade sistemul imunitar astfel incat viata le este in pericol. De aceea, medicii aveau nevoie de un ecograf pentru a observa la timp modificarile si/sau decelerarile aparute la organele principale. Ecograful era necesar pentru dignosticare si monitorizare.

| Date beneficiari
    cateva mii de copii care vor beneficia in timp de ecograf

| Rezultatele proiectului
    Achizitionarea ecografului Doppler multidisciplinar in configuratie completa, consola plus acesorii, model Logiq P5 Pro, in valoare de 40000 de euro, este de un real folos cadrelor medicale care trateaza copiii internati in cadrul sectiei de pediatrie a spitalului Fundeni.

| Bugetul proiectului (in RON)
    100000,00

| Parteneri
    Spitalul Fundeni

| Website-ul proiectului
    http://asociatiamame.com/proiecte-finalizate/achizitionarea-unui-ecograf.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes