close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#VremOm - Renovarea secției de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    LaPrimulBebe organizează de 2 ori/an campanii umanitare care sprijină sistemul medical pentru mamele și copiii din România. Oferim astfel membrelor comunitătii noastre șansa de a se implica în aceste campanii prin licitațiile la care participă în cadrul grupurilor noastre private de facebook.
De această dată, ideea proiectului își are originea în inițiativa unui tânăr medic pediatru de la spitalul din Moreni de a ne solicita ajutorul în achiziționarea unui covor pvc de uz spitalicesc, care să înlocuiască mozaicul vechi de zeci de ani, periculos pentru sănătatea pacienților.
În urma unei vizite la fața locului, am constatat că necesitățile secției de pediatrie sunt mult mai mari de atât si ne-am propus să dedicăm campania de primăvară acestui caz, pentru strângerea fondurilor necesare renovării și dotării secției.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost acela de a îmbunătății condițiile de acordare a actului medical pentru cei aproape 4000 de copii care beneficiază anual de îngrijiri medicale în cadrul secției de pediatrie a spitalului din Moreni. Obiectivele propuse în atingerea scopului au fost următoarele:
Strângerea fondurilor necesare renovării și utilării secției cu cele necesare, in cadrul campaniei umanitare desfășurate în grupurile închise de facebook La Primul Bebe;
Renovarea propriu zisă a secției de pediatrie și dotarea acesteia cu obiectele de mobilier/echipamentele necesare.


#VremOm - Renovarea secției de pediatrie a Spitalului  Municipal Moreni #VremOm - Renovarea secției de pediatrie a Spitalului  Municipal Moreni #VremOm - Renovarea secției de pediatrie a Spitalului  Municipal Moreni

| Aria geografica
    Moreni, jud. Dâmbovița

| Rezumat
    Identificarea necesității care a stat la baza implementării proiectului #VremOm - Renovarea secției de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni a pornit de la primirea unui e-mail emoționant de la un tânăr medic care lucrează în cadrul acestei instituții și care ne solicita ajutorul în achiziționarea unui covor pvc de uz spitalicesc deoarece mozaicul vechi de zeci de ani creștea riscul de infectare, fiind un teren propice pentru bacterii și microbi.
De aici, in urma vizitei la fața locului, am constatat necesitatea renovării integrale a secției de pediatrie a spitalului, precum si dotarea acesteia cu obiecte de mobilier și lucruri necesare îngrijirii pacienților, motiv pentru care am lansat campania umanitară de primăvară, în grupurile nostre închise de Facebook, cu gândul de a strânge fondurile necesare pentru realizarea obiectivelor propuse.
Rezultatele obținute au constat în 1000 mp renovați, respectiv 13 saloane, 13 băi și grupuri sanitare, 2 cabinete de consultații, bucătăria și sala de mese, biberoneria, renovarea holurilor, a sălilor de așteptare și a spațiilor de depozitare, precum și în crearea unui loc de joacă dintr-o veche sală de așteptare. Au fost achiziționate, printre altele, un sistem de detecție a incendiilor, 11 paturi pentru copii, 6 mese pentru consult, 25 de noptiere, 18 saltele, uși și tâmplărie, mobilier, si au fost realizate lucrări de construcție, precum și lucrări termice și electrice. Astfel, am reușit să schimbăm în bine condițiile de îngrijire a micilor pacienți din zonă, care ajung pe secția de pediatrie a spitalului din Moreni, și, de asemenea, să îmbunătățim condițiile de lucru pentru personalul medical.


| Date beneficiari direcţi
    Cei 4000 de copii care beneficiază, anual, de servicii medicale în cadrul secției de pediatrie a spitalului din Moreni, precum și personalul medical al secției, care acum beneficiază de condiții de lucru mai bune.

| Date beneficiari
    Familiile celor 4000 de copii care necesită anual ingrijiri medicale, în zonă, a căror încredere în faptul că ai lor copii sunt îngrijiți corespunzător, în bune condiții, a crescut.

| Activitati
    Proiectul a fost compus din 3 etape:
1. Campania umanitară prin care s-au strâns fondurile necesare;
2. Renovarea propriu-zisă a secției de pediatrie - lucrări de construcții, reparații, renovare, lucrări sanitare și termice, lucrări la instalația de oxigen;
3. Achiziția obiectelor de mobilier și a dotărilor necesare modernizării secției.

1. Campania umanitară s-a desfășurat pe sistemul campaniilor umanitare marca LaPrimulBebe, respectiv licitații online, organizate exclusiv în cadrul grupurilor închise de Facebook. Durata licitațiilor online a fost de 6 zile, timp în care mamele au licitat pentru produsele sau serviciile oferite. În a 6 a zi la ora stabilită s-au desemnat câștigătorii care, timp de o săptămână, au efectuat plățile produselor/serviciilor câștigate.

2. Renovarea secției a însemnat instalație electrică, băi, refăcut pereți și zugrăvit aproape 1000 de metri pătrați, respectiv 13 saloane, 13 băi și grupuri sanitare, 2 cabinete de consultații, bucătăria și sala de mese, biberoneria. De asemenea, a fost creat un loc de joacă pentru copii dintr-o veche sală de așteptare, au fost renovate holurile, sălile de așteptare și spațiile de depozitare.

3.Au fost achiziționate, în cadrul proiectului: sistem detecție incendiu, 11 paturi copii și 25 noptiere, 7 cădițe baie, 18 saltele, 1 dulăpior medicamente, 1 dulap frigorific, 6 mese consult, 7 saltele cu husă, 2 spălătoare, 3 mese înalte, 6 scaune, uși, jaluzele, măști calorifer, 4 puf-uri loc joacă interior.


| Rezultatele proiectului
    Renovarea și dotarea secției de pediatrie a spitalului din Moreni a contribuit semnificativ la îmbunătățirea condițiilor în care sunt îngrijiți cei aproximativ 4000 de copii din zonă, care au acces anual la serviciile medicale ale secției. De asemenea, personalului medical care activează pe secție i s-a creat mediul potrivit pentru a îi îngriji pe cei bolnavi în cele mai bune condiții, iar încrederea familiilor micilor pacienți în calitatea actului medical, în acest spital, a crescut.
Această transformare a spitalului din Moreni nu îi vizează doar pe cei 4000 de copii care îi calcă pragul în fiecare an, ci și pe medicii de aici, care au șansa să lucreze zi de zi, într-un spațiu modern și dotat. Iar asta îi va ajuta nu doar să își facă treaba, dar și să se simtă respectați și valorizați, așa cum merită niște oameni care au grijă de alți oameni bolnavi.
Credem că un astfel de spital va atrage mai mulți medici tineri, care din păcate prea rar mai aleg să lucreze în orașele mici.


| Bugetul
    1299343,5

| Parteneri
     Asociația La Primul Bebe, Spitalul Municipal Moreni;

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->