close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Youth Space - Troianul



| Organizator:
    
| Sectiune:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    Filialei Asociației Se Poate activează de peste 7 ani în județul Teleorman. În această perioadă, am observat potențialul de creștere al comunității de tineri și am constatat problemele cu care se confruntă, în special în contextul deteriorării semnificative a situației socio-economice din județ. Consultând specialiști în educație, am recunoscut imperativul unui spațiu comunitar sigur și bine echipat pentru a stimula potențialul tinerilor. Prima etapă a proiectului: analiză de nevoi pentru 157 de tineri (13-30 ani) din Teleorman. Spațiul a fost amenajat cu atenție, beneficiind de consultarea unui designer de interior pentru a crea un mediu primitor și creativ. Am achiziționat resurse care satisfac nevoile identificate de formare a competențelor profesionale,transversale, necesitățile educaționale, culturale, divertisment și conectare

| Scopul proiectului
    Scopul:împuternicirea tinerilor defavorizați prin crearea unui spațiu comunitar, oferind oportunități de educație nonformală, activități culturale,divertisment,relaxare în timp ce se conectează la comunitatea lor
Oferirea unui spațiu ,75mp, accesibil pentru educație, divertisment,relaxare pentru tineri defavorizați
Mobilizarea peste 150 de tineri din Teleorman în inițiativele noastre
Tineri activi în peste 25 de activități de educație nonformală(07-12.2023) pentru dezvoltarea abilităților și relațiilor sociale
Implementarea programelor pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare în engleză


Youth Space - Troianul Youth Space - Troianul Youth Space - Troianul

| Acoperire
    Județul Teleorman

| Rezumat
    Filiala Asociația Se Poate se orientează pe satisfacerea nevoilor urgente de dezvoltare socio-profesională și personală ale tinerilor din Teleorman. Proiectul de Amenajare a Spațiului de Tineret în comuna Troianul a luat naștere pentru a asigura acces echitabil la oportunități de creștere pentru tineri cu vârste între 13 și 25 de ani, care se confruntă cu provocări socio-economice și educative, inclusiv vulnerabilitatea NEETs.
Tinerii, în ciuda obstacolelor, manifestă o dorință continuă de a contribui la comunitate și de a-și dezvolta competențe civice, profesionale și transversale, aspirând la o evoluție pozitivă într-o comunitate sănătoasă și sigură (https://bit.ly/48HrGQs). FASP recunoaște potențialul neexploatat al acestor tineri și continuă să le ofere oportunități de creștere, conectându-i la experiențe care altfel ar fi inaccesibile.
Obiectivul proiectul a fost de a capacita tinerii din medii defavorizate prin oferirea unui Spațiu comunitare în care să aibă acces la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și conectare la comunitatea de covârstnici. Aici, ei au posibilitatea să participe la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și să se conecteze la comunitatea lor. Rezultatele demne de menționat (detalii: https://filialasepoate.ro):
-Spațiu de tineret în Troianu, amenajat de un designer de interior, oferind suport pentru educație, conectare și dezvoltare personală.
-Dotare cu bibliotecă (Cărturești), tehnologie pentru timpul liber și dezvoltarea de competențe
-Comunitate activă de 75 de tineri, voluntari contractuali implicați în gestionarea activităților.
-200 tineri beneficiază de acces liber la educație, cultură, divertisment și conexiune social


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai proiectului derulat au fost 200 tineri din medii defavorizate, care se confruntă cu dificultăți socio-economice și educaționale, cu vârste între 13 și 30 de ani. Acești tineri au fost implicați direct în cativitățile derulate, au luat parte la ateliere, seri de cultură și divertisment, au acces liber la spațiul de tineret construit. Aceștia au posibilitatea de a dezvolta competențe noi, se pot dezvolta personal, se pot conecta mai bine cu comunitatea și au acces la resurse care le potențează evoluția profesională și educațională. Alături de aceștia, alți beneficiari direcți au fost toți acei parteneri care au sprijinit prin diferite măsuri implementarea proiectului și care permit continuarea activităților în cadrul Youth Space-ului.

Unitatea Administrativă Teritorială Troianul, prin parteneriatul realizat dispune în acest moment de un spațiu care poate fi oferit liber tinerilor din comunitate și astfel pot dezvolta mediul social comunitar.
Școala Gimnazială de asemnea parteneră, a fost un beneficiar implicat direct în amenajarea spațiului, domnul director și elevi ai școlii au oferit sugestii constante de îmbunătățire a activității, iar acum peste 80 de elevi pot avea acces neîngrădit la un spațiu extracurricular care poate face educația tinerilor mai plăcută, un mediu mai primitor și creativ.
UpRomânia, prin colaborarea cu doamna Pap Elena și echipa s-a a avut beneficii prin sprijinirea comunității, creșterea imaginii, deschiderea relațiilor cu tinerii din Teleorman.




| Activitati
    Misiune: sprijinirea tineriilor din Teleorman prin facilitarea integrării sociale și încurajarea cetățeniei active. În iulie am inaugurat un Youth Space de 75mp în Troianul, prin parteneriat cu Primăria Comunei și Școala Gimnazială Ion Preotu pentru 5 ani, arătând angajamentul față de tineri și comunitate.
Amenajarea spațiului (04-07.2023) a fost realizată cu susținerea UpRomânia. Spațiul, construit din surse private, oferă zone recreative, o bibliotecă generoasă în colaborare cu Cărturești, facilități sanitare și de bucătărie.Are tehnologii variate și facilități de divertisment, conceput pentru dezvoltarea competențelor tinerilor, conexiune socială și relaxare (sisteme audio, televizor, Playstation, aparatură foto, aparatură de manichiură), boardgames,birotică.
Activități realizate contribuie la viitorul durabil al comunității: Formarea voluntarilor cu recunoaștere contractuală pentru dezvoltarea profesională–80 tineri. Atelier de cetățenie europeană, în colaborare cu Biroul Parlamentului European și Școala de Valori–45 tineri. Teambuilding pentru consolidarea echipei și dezvoltarea competențelor de scriere de proiecte- 50 tineri. Activități culturale și teatru Forum cu Europe Direct Teleorman, despre cetățenie activă-30 tineri. Echipa ANPCDEFP a prezentat oportunități de schimburi internaționale și a generat idei pentru proiecte viitoare-40 tineri. Variate activități-seri de boardgames, cursuri de engleză, ateliere de prim ajutor, cluburi de lectură, traininguri,etc-150


| Rezultatele proiectului
    Acces echitabil la oportunități: Tinerii (13-25 ani), în special cei care se confruntă cu provocări socio-economice și educative, au acum acces la educație non-formală, activități culturale și alte oportunități de evoluție.
Spațiul de tineret amenajat oferă suport pentru educație, dezvoltare personală și profesională, inclusiv dotarea cu o bibliotecă și tehnologie pentru timpul liber și dezvoltarea competențelor.
Tinerii beneficiază de o comunitate activă și sunt implicați în gestionarea activităților din spațiul comunitar. Acest lucru îi ajută să se conecteze între ei și să se implice în viața comunității.
Creșterea implicării, peste 200 de tineri au beneficiat de acces liber la educație, cultură, divertisment și conexiune socială prin intermediul proiectului.
Peste 150 de tineri au fost mobilizați în inițiative și au participat la peste 25 de activități de educație non-formală în perioada 07-12.2023, ceea ce a contribuit la dezvoltarea abilităților și relațiilor sociale ale acestora.
Implementarea programelor pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză a oferit tinerilor posibilitatea de a-și îmbunătăți competențele lingvistice și de a deschide noi oportunități.
Efectele neintenționate pot include creșterea încrederii în sine și a sentimentului de apartenență la comunitate, precum și creșterea conștientizării asupra problemelor sociale și a capacității de a acționa pentru a le rezolva. De asemenea, proiectul ar putea avea un impact pozitiv asupra imaginii comunității în ochii altor organizații și instituții, atrăgând potențiale surse de sprijin


| Parteneri
    Up România, Carturesti România, Școala Gimnazială “Ion Preotu” din Troianul, Unitatea Administrativă Teritorială Troianul

| Despre organizator
    Filiala Asociației Se Poate, din 2016, adună voluntari și tineri interesați de educația non-formală în Roșiori de Vede, unul dintre cele mai sărace orașe din România. Scopul este să creăm oportunități de dezvoltare pentru tineri între 16 și 35 de ani, contribuind la schimbări semnificative în viața lor. Ne concentrăm pe sprijinirea incluziunii sociale, profesionale, cultivarea conștientizării asupra problemelor comunitare și naționale, în vederea înțelegerii mai profunde a contextului social.

| Website proiect
     https://filialasepoate.ro/2023/07/24/youth-space/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->