close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Pass the Voice



| Organizator:
    Asociatia Autism Voice
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Proiectul nostru a pornit de la faptul că:
- numărul copiilor afectați de autism din Romania este estimat a fi în jur de 40.000.
- există doar 73 specialiștii certificați în recuperarea specifică tulburărilor de spectru autist sau comportamentale, majoritatea aflați în București, astfel încât mii de familii și copii nu au acces la resurse de specialitate
- autismul apare într-o pondere de 30% asociat și cu alte afecțiuni mentale, biologice sau neurologice (ADHD, Syndrome Down, retard mental, Syndrom X Fragil,Sindrom Rett, Syndrom Dravet etc), iar ultimii 15 de activitate ne-au demonstrat clar că fără informații adecvate și suport de specialitate recuperarea copiilor nu se poate.
Astfel, am creat Pass the Voice pentru a fi aproape de educația părinților în primii lor pași în terapia copilului lor.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a ajuta părinții să fie "co-terapeuții" copiilor lor afectați neuro-psihic prin training-uri de specialitate și consiliere privind aplicarea intervenției de tip ABA/psihoterapie la domiciliu.
Obiectele proiectului:
- educarea părinților în a deveni co-terapeuți la domiciliu pentru copiii lor afectați neuro-psihic
- oferirea de suport de specialitate și resurse științifice în zone ale României fără resurse în ceea ce privește recuperarea copiilor cu autism
- crearea primului kit familial psiho-educațional pentru intervenție la domiciliu a copiilor cu autism.


Pass the Voice Pass the Voice Pass the Voice

| Aria geografica
    Romania

| Rezumat
    Care sunt cele mai importante abilități pe care un copil cu tulburare de spectru autist trebuie să le dezvolte acasă, și nu numai? În București există atât informații și training-uri specializate, dar și un număr mare de specialiști. Ce se întâmplă însă în alte orașe din țară? Pornind de la o serie de întrebări ca cea d mai sus, Autism Voice a dezvoltat programul național Pass the Voice, un program destinat părinților care au un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist, din toate zonele țării.
Ne-am dorit ca fiecare părinte, din orice oraș, să aibă acces la materiale și informații de specialitate cât mai noi, bazate pe experiența cazurilor și intervențiilor noastre de succes, alături de analiști ai comportamentului cu multă experiență în programele de recuperare ale copiilor cu TSA. Programul este conceput ca o serie de training-uri cu o parte teoretică și una aplicată, demonstrații și exemple, cu o tematică diversă, care să ajute fiecare părinte să înțeleagă concepte de bază și modurile eficiente de dezvoltare a abilităților copiilor pe fiecare arie de interes.
Fiecare workshop este susținut hibrid (fizic și online).
În perioada 2019 - 2020, am susținut gratuit training-uri pentru 720 de părinți din toată țara, unde am reușit atât să-i ajutăm pe aceștia să lucreze acasă cu copiii lor afectați, cât și am reușit să oferim resurse familiilor afectate din zone ale țării unde nu există suport pentru recuperarea din autism (Moldova, Sud-Est Muntenia, Sud-Vest Oltenia s.a.).


| Date beneficiari direcţi
    720 părinți/aparținători de copii cu autism de oriunde din țară

| Date beneficiari
    720 de copii cu autism de oriunde din țară

| Activitati
    1. Comunicarea publică a desfășurării training-urilor Pass the Voice cu posibilitate de înscriere publică pentru orice părinte de copil cu autism din țară (sau din afara țării).
2. Desfășurarea o dată pe lună de training-uri Pass the Voice, cu tematică punctuală, pe parcursul a două zile, fizic sau on-line, pentru părinții înscriși în program.
3. Oferirea de suport post-training pentru părinții participanți la training prin kit-ul Pass The Voice, un pachet de materiale educaționale special conceput pentru predarea de noi abilități și reducerea comportamentelor neadecvate, și de consiliere de specialitate pentru asigurarea implementării la domiciliu a training-uluui și kit-ului.


| Rezultatele proiectului
    Cele mai bune rezultate ale acestui proiect vin sub forma feed-back-urile participanților noștri. Unul din feed-back-urile primite de curând a fost astfel:
"Oameni minunați, vă mulțumesc cu recunoștință pentru că ați făcut posibilă continuare terapiei fiului meu și a altor copii ale căror familii sunt mai puțin norocoase prin training-ul Pass the Voice.
As vrea să știți că oricât v-a fost de greu la un moment dat, a meritat fiecare pas! Orele câștigate de dumneavoastră pentru acești copii sunt ore însemnate, în care dumneavoastră, prin efortul făcut, ați acordat încă o șansă unor copii speciali să fie cu un pas mai aproape de normalitate.
Nu cred că voi putea răsplăti vreodată efortul dumneavoastră, al terapeuților și al întregii echipe care se străduiește să ne mențină în recuperare...
Bunul Dumnezeu să vegheze asupra dumneavoastră a tuturor și să va răsplătească bunătatea!
VĂ MULȚUMESC!” - Francesca, mama lui Robert.
Când am pornit proiectul, ne așteptam la interes crescut pentru resursele oferite gratuit familiilor copiilor cu autism din țară, însă nu ne așteptam să avem cereri constante pentru susținerea training-urilor, astfel încât am decis să transformăm proiectul în program constant al organizației noastră.


| Bugetul
    0

| Parteneri
    Nu e cazul

| Website proiect
    https://autismvoice.ro/portfolio-items/pass-the-voice/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->