close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Autism Voice Line



| Organizator:
    Asociatia Autism Voice
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Din momentul in care s-au impus restrictiile pentru reducerea efectelor COVID-19, resursele disponibile pentru orice copil cu autism au fost inchise. Acest lucru a adus grave repercursiuni pentru copiii afectati aflati in recuperare, regres partial sau total a tot ce s-a lucrat pana la acel moment cu copilul, si pentru parinti a dus la anxietate, depresie, furie, cu efect direct asupra copilului care nu se poate controla in lipsa suportului de specialitate. Iar pentru copiii cu autism fara recuperare, repercursiunile au fost si mai grave (agresivitate excesiva, crize de nestapanit, izolare completa etc.), deoarece socializarea, desensibilizarea la mediul inconjurator si scolile speciale erau singurele surse de integrare.
Am dezvoltat Autism Voice Line in regim de urgenta pentru a combate aceste efecte la nivelul comunității.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului nostru este de a veni in intampinarea familiilor din tara afectate de autism punand la dispozitie, gratuit, o resursa on-line si telefonica zilnica pentru acestea avand la baza specialisti acreditati in lucrul cu copii cu autism. Specialistii au ajutat timp de 9 luni de zile, in fiecare zi, de la 9:00 la 17:00, familiile si copiii cu autism din tara care: nu au resurse de recuperare si se confrunta cu consemnarea la domiciliu; nu au suport psihologic si emotional pentru a face fata situatiilor familiale grele; se confrunta cu regres social, lingvistic si cognitiv.

Autism Voice Line Autism Voice Line Autism Voice Line

| Aria geografica
    Romania

| Rezumat
    Din cauza riscurilor COVID-19 din tara, 40.000 de familii si copii cu autism si tulburari comportamentale sau de dezvoltare se afla izolati la domiciliu, in pericol de a regresa partial sau total din lipsa de resurse terapeutice adecvate sau de integrare sociala, astfel incat situatia psiho-emotionala a parintilor este profund zdruncinata, in timp ce posibilitatea de recuperare sau integrare sociala a copiilor este oprita si va duce la efecte grave pe termen lung.
Ca raspuns la aceasta situatie in ceea ce priveste comunitatea autismului din tara, Autism Voice a dezvoltat Autism Voice Line – Serviciu de utilitate publica prin Skype si telefonie mobila, al carui scop este de a oferi consiliere psihologica si emotionala a familiilor cu copii cu autism izolati la domiciliu si psihoterapie de grup online parintilor si copiilor afectati. Am inceput acest proiect pe 18.03.2020, din resurse proprii, pentru 4h/zi, cu cativa specialisti ai asociatiei. Feed-back-ul este peste asteptarile noastre. Parinti/apartinatori din toata tara ne contacteaza pentru ajutor si neajunsul nostru este ca nu putem face mai mult, neavand resurse financiare suficiente.
Ne-am propus initial sa ajutăm 500 de familii să beneficieze de consiliere psihologica si emotionala oricand intre orele 9:00 si 17:00, prin Skype sau Telefon, de luni pana vineri, timp de trei luni de zile, și să ajutăm prin grupuri de integrare sociala on-line via Zoom, 50 de copii cu autism cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani, aflati la un nivel mediu spre avansat de recuperare, pentru a stopa regresul acestora pe palier social, lingvistic sau cognitiv.
Proiectul a evoluat in a include si ore de psihoterapie pentru părinți și pana acum am ajutat peste 1000 de părinți prin această linie de consiliere și 150 de copii.


| Date beneficiari direcţi
    Părinți cu copii cu autism izolați la domiciliu sau care au avut probleme grave din cauza pandemiei

| Date beneficiari
    Copii cu autism izolați la domiciliu sau care au avut probleme grave din cauza pandemiei

| Activitati
    A1.Implementarea unui sistem de Skype sau telefonie mobila zilnica de la 9:00 la 17:00, unde specialisti Autism Voice asigura consilierea psihologica, emotionala si de specialitate necesare pentru parinti/apartinatori de copii cu autism sa fie asistati permanent pe toata durata proiectului.
A2.Programarea zilnica de catre un asistent de implementare proiect a beneficiarilor sistemului de suport propus.
A3.Implementarea unui sistem de ajutor online punctual la domiciliu pentru copiii părinților ce au apelat la Autism Voice Line.
A4.Implementarea unui sistem de grup de integrare prin Zoom pentru copii, format din 1 specialist Autism Voice si 2-3 copii cu autism ai Autism Voice, cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani, pe categorii de varsta si nivel de afectiuni, pentru a lucra timp de doua ore, pe socializare, limbaj si cognitie, pentru a stopa regrese cauzate de izolarea la domiciliu.
A5.Comunicarea si promovarea liniei de asistență pentru comunitate, astfel încât familiile să poată beneficia de ajutor neîngrădit.


| Rezultatele proiectului
    - peste 1000 de părinți/aparținători consiliați
- peste 100 de copii ajutați cu planuri de recomandări de intervenție la domiciliu în context pandemic
- peste 150 de copii ajutați prin grupuri online de socializare


| Bugetul
    98493,23

| Parteneri
    Oak Foundation, Servier Pharma

| Website proiect
    https://autismvoice.ro/portfolio-items/autism-voice-line/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->