close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Rugby pentru toti



| Organizator:
    FUNDATIA TE AUD ROMANIA
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    Programul urmărește integrarea socială a tinerilor care provin din medii dezavantajate si pentru care sportul, este poate singurul scop bine definit al existenței lor.
Tinerii care fac parte din program, în marea lor majoritate provin din mediul rural și au o situație materială precară, altfel că ei nu şi-ar permite să își acopere taxele de școlarizare la un liceu.
Cu ajutorul acestui program pot spune că am reușit să fac liceul, deoarece mi-au fost achitate taxele de cazare si masă pentru toți anii de liceu. Dar nu numai atât... Am învățat în tot acest timp să comunic mult mai bine cu familia mea și să înțeleg mult mai bine problemele cu care se confruntă părinții mei zilnic – Alexandru, 18 ani
Astfel, putem spune că, Rugby pentru toți oferă tinerilor din program un cadru complex, integrat și propice unei dezvoltări armonioase.


| Scopul proiectului
    Rugby pentru toți oferă tinerilor șansa să își dezvolte propriile abilități la cel mai înalt nivel și aptitudinile necesare pentru o viată productivă, in timp ce duc mai departe tradița rugbystică a orașului Gura Humorului.
Obiectivele specifice programului sunt: promovarea egalității de șanse, prevenția și reducerea absenteismului si abandonului școlar, dezvoltarea abilităților de viață independentă, dezvoltarea caracterului ca unealtă în succesul academic, sprijin și consiliere cu privire la performanța sportivă și școlară, integrare socială, încurajarea educației prin sport, mentorat.


Rugby pentru toti Rugby pentru toti Rugby pentru toti

| Aria geografica
    GURA HUMORULUI/SUCEAVA Desi proiectul se desfasoara in Gura Humorului, judetul Suceava consideram ca are acoperire nationala, fiindca avem tineri in cadrul proiectului si din alte zone ale tarii cum ar fi: Cluj, Focsani, Timisoara, Botosani

| Rezumat
    În România una din cinci familii trăiește în sărăcie. Accesul la o educație de calitate reprezintă o provocare – 1 din 10 copii termină liceul. Iată statistica care stă la baza implementării programului Rugby pentru toți. Insă, dincolo de o simplă statistică motivația implementării acestui program este mult mai importantă: lipsa unui cadru integrat de formare în deprinderi de viață și pornind de la ideea că sportul nu formează doar caractere, ci este una din cele mai bune unelte de educație non formală, am dat start în anul 2017 programului Rugby pentru toți – program ce se adreseasă tinerilor cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani care provin din medii dezavantajate.
Programul Rugby pentru toți insumează două componente importante, si anume componenta finaciară – se acoperă taxele de cazare si masa în cadrul Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului si mentorat – fiecărui tânăr din program îi este atribuit un mentor (o persoană de succes la nivel national) care sa îi servească drept model de urmat. Dar dincolo de aceste două componente programul oferă tinerilor dezvoltare personală, suport școlar, deprinderi de viață, incluziune socială, orientare școlară și profesională, suport și îndrumare sportivă pe partea de rugby în cadrul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului.
Gândit ca o forma de educatie non formală, programul este ușor replicabil și in alte sporturi, deoarece are pregătite toate materialele necesare implementării:materiale pentru testarea vocațională și profesională a tinerilor, caietul tânărului mentorat care cuprinde diverse teme de interes pentru tineri din care amintim – Succesul în viață, Reguli de igienă, Rolul social și normele sociale, Inteligența emoțională, Comunicare și relaționare interpersonală, etc.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii Programului sunt 40 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, care provin din medii dezavantajate.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti - Cei aproape 100 de copii si tineri – jucatori de rugby la diverse categorii de varsta din cadrul CSS Gura Humorului - Familiile copiilor și tinerilor din zona orașului Gura Humorului si mediul rural; - Federatia Romana de Rugby – prin sustinerea si incurajarea rugby-ului de juniori; - Societatea si comunitatea sportiva judeteana pentru ca rugby-ul este un sport ce formeaza caractere puternice; - Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului prin componenta educationala si incurajarea integrarii sociale a tinerilor din medii dezavantajate; - Societatea in totalitate, avand in vedere ca acesti tineri, cel ma probabil vor pleca la facultate si vor lua cu ei mai departe ceea ce au invatat in cadrul programului. .

| Activitati
    Programul oferă tinerilor oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim prin sport, bucurându-se de sprijin, încurajare și dezvoltare într-o comunitate prietenoasă și unită prin:
Suport financiar:Programul finanțează în proporție de 100% taxele de cazare și masa în cadrul Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului
Dezvoltare personală: Importanța abilităților cognitive în dezvoltarea tinerilor este trecută cu vederea în contextul educational și institutional. Rezultate pozitive obținute în multiple domenii pot fi dobândite printr-un concept de sine pozitiv, autocontrol, gândire critică orientată spre soluții și bineînțeles comunicare. Toți tinerii din program iau parte la un program de dezvoltare personală, cu întâlniri bi-lunare, ce contribuie activ la atingerea obiectivelor.
Mentorat:Fiecărui tânăr din program îi este atribuit un mentor–o persoană de succes la nivel national, spre a-i servi drept model în viață. Dezvoltată ca o componentă de e-mentoring, cu 2 întâlniri față în față anual, relația dintre mentor și tânăr are un puternic impact pozitiv în dezvoltarea tinerilor.
Dezvoltare sportivă: Prin parteneriat cu CSS Gura Humorului tinerii beneficiază de sprijin continuu în dezvoltarea sportivă.
Consiliere individuală
Activități extracuriculare: Educație financiară, cursuri de limbi străine, cursuri de IT.
Suport educational și sprijin în carieră
Integare scoailă: Tinerii au oportunitatea să participe la activități, excursii, evenimente.


| Rezultatele proiectului
    Facilitarea accesului la educație pentru acești tineri este poate unul din cele mai importante rezultate ale proiectului. Dar dincolo de aceasta programul Rugby pentru toți își propune să creeze tineri cu stima de sine bine impământenită, cu încredere în forțele proprii, să formeze caractere sănătoase, cu planuri de viitor.
Numele meu este Alex, am 18 ani, practic rugby-ul de aproape 7 ani, iar din 2017 fac parte din Programul Rugby pentru toți. Cu ajutorul acestui program pot spune că am reușit să fac liceul, deoarece mi-au fost achitate taxele de cazare și masă pentru toți anii de liceu. Dar nu numai atât... Am învățat în tot acest timp să comunic mult mai bine cu familia mea și să înțeleg mult mai bine problemele cu care părinții mei se confruntă zilnic. Am reușit să îmi fac prieteni, totodată eu, la rândul meu devenind un prieten mai bun. Am devenit din ce in ce mai încrezător în mine, acum pot spune că sunt o persoană puternică. În tot acest timp mi-am dezvoltat abilitățile de jucător pentru că am reușit să ajung la toate antrenamentele și astfel pot spune că devenit un jucător mai bun. Dovada este că trei ani la rând, eu împreună cu echipa mea am fost campioni naționali la rugby la categoria noastră de vârstă.
Acum sunt in clasa a XI a la un profil profesional, dar am decis ca din toamna să ma reînscriu la liceu pentru a termina 12 clase de liceu cu diploma de bacalaureat – am înțeles în decursul acestor ani cât este de important să ai o diplomă... Sincer, acum mă gândesc cum ar fi să ajung să fiu student. – Alex, 18 ani.


| Bugetul
    202774,16

| Parteneri
    DHL Express România Banca Comercială Română Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului Albini Prassa Fundația Education Through Rugby

| Website proiect
    https://www.teaudromania.com/ro/rugby-pentru-toti/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->