close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Softbinator Foundation



| Organizator:
    Asociatia Softbinator
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Programul a inceput in 2013, organizat de doi studenti la matematica – informatica, raspunzand la nevoia studentilor si a comunitatii de IT de a avea un spatiu organizat pentru a schimba idei si a face schimb de experienta. In 2013 erau foarte putine intruniri/evenimente pentru IT-isti si pasionatii de IT si aproape de loc evenimente gratuite pentru student. Intrunirile/evenimentele noastre ( Talks-uri) au fost concepute cu gandul de a exista un spatiu organizat, gratuit in care studentii sa vina de doua ori pe luna si sa impartaseasca know-how sau sa invete lucruri noi de la IT-siti mai experimentati.
Succesul evenimentelor a dus cu timpul la formarea comunitatii Talks by Softbinator si a ong-ului Asociatia Softbinator cunoscut sub numele de Softbinator Foundation.


| Scopul proiectului
    Obiectivul principal este adunarea programatorilor și a entuziaștilor IT din toata tara in cadrul evenimentelor Talsk by Softbinator, oferindu-le posibilitatea de a-și împărtăși pasiunea despre tehnologie. În timp, vrem să implicam comunitatea de IT ajutând start-up-urile cu impact social din industria tehnologiei pentru a crea o lume mai bună.

Scopul nostrum este acela de a ridica calitatea comunitatii de IT din Romania facand-o mai atragatoare pentru investitii si incurajarea cat mai multor pasionati sa se dezvolte.


Softbinator Foundation Softbinator Foundation Softbinator Foundation

| Aria geografica
    Bucuresti, Brasov, Constanta, Online

| Rezumat
    Programul „Talks by Softbinator” a început în februarie 2013. Consta in organizarea de evenimente bi-săptămânale, cu doi speakery/invitați care vorbesc despre programare, tehnologie, linii de cod, experiența lor ca programator și cum sa te dezvolti ca IT-ist in Romania. Scopul nostru principal este de a dezvolta comunitatea de IT din Romania. Am reușit să ajungem cu evenimentele noastre în Brașov și Constanța, la un numar de 150 de editii iar din cauza pandemiei incepand din martie 2020 am continuat online.
Programul a inceput in 2013, organizat de doi studenti la matematica – informatica, raspunzand la nevoia studentilor si a comunitatii de IT de a avea un spatiu organizat pentru a schimba idei si a face schimb de experienta. Evenimentele au tot continuat formanduse ulterior o organizatie non -profit pentru a sustine si dezvolta acest program.

Beneficiarii acestui program sunt comunitatea IT din România. Include toți cei care lucrează în domeniul IT, de la programatori și developari până la cei pasionati de tehnologie.
Activitatea noastra principala este adunarea programatorilor și a entuziaștilor IT intr-un loc de doua ori pe luna, oferindu-le posibilitatea de a-și împărtăși pasiunea despre tehnologie.
Cel mai mare impact al acestui program este faptul că în timpul activității noastre am reușit să formăm o comunitate de 4000 de programatori în jurul evenimentelor. Am ajutat 291 de speakeri să-și prezinte ideile despre tehnologie si/sau lumea programatorilor întregii comunități. Atât comunitatea, cât și vorbitorii au interacționat și au făcut schimb de cunoștințe în timpul evenimentelor. Avem între 40 și 100 de pasionați de IT participanti într-o ediție, rezultând un impact asupra cca. 10.000 de persoane in ultimii 8 ani si cca 3500 in editiile 2018-2020.


| Date beneficiari direcţi
    -Studenti matematica informatica -programatori -antreprenori IT - pasionati IT si tehnologie

| Date beneficiari
    -Mediul de afaceri IT din Romania

| Activitati
    In perioada 2018 -2020 am organizat 45 de evenimente Talks by Softbinator in Bucuresti, Brasov si Constanta
La fiecare eveniment au existat doi invitati care au avut fiecare in parte 30 minute pentru a prezenta o idee/proiect + 10 minute intrebari din sala. Dupa terminarea celor doua speech-uri si a intrebarilor exista discutii spontant intre participant si speakeri.
Pentru organizarea evenimentelor trebuiau desfasurate urmatoarele activitati:
- Cautat speakeri si comunicat cu ei pentru organizarea evenimentelor
- Crearea eveniment pe mai multe platforme online si promovarea lui
- Inchirierea unui spatiu pentru eveniment
- Cautarea de sponsori
- Organizarea fizica a evenimentului


| Rezultatele proiectului
    - 41 de editii Talks by Softbinator in Bucuresti, Brasov, Constanta si online
- aproximativ 3500 de participanti la evenimentele noastre
-60.000 de vizualizari a evenimentelor Talks By Softbinator pe canalele de Facebook si Youtube
-82 de It-isti, antreprenori, profesori universitari, cercetatori si oameni de stiinta au participat ca speakeri


| Bugetul
    64000

| Parteneri
    Cegeka Romania, Luxoft Romania, Huawey Romania, BearingPoint Romania, JetBrain, Softbinator Technologies

| Website proiect
    https://softbinator.foundation/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->