close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#InMemoriamNati



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Scopul proiectului a fost acela de a susține Spitalul Sfânta Maria din Iași cu aparatură care să ajute la salvarea vieților cât mai multor copii. Aparatură care va face diferența dintre viață și moarte pentru aceștia, care reduce eroarea umană și dă șansa medicilor să intervină la timp și eficient pentru salvarea lor.
Obiectivele propuse în atingerea scopului au fost următoarele:
Strângerea fondurilor necesare prin organizarea unei campanii umanitare în grupurile închise de facebook LaPrimulBebe;
Dotarea secției de Terapie Intensivă cu echipamentele necesare.




| Aria geografica
    Asociația La Primul Bebe și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași

| Rezumat
    Proiectul a fost lansat în urma depunerii de către medicii spitalului a unei propuneri prin care ni se solicita ca în următoarea campanie umanitară să strângem suma necesară pentru a putea achiziționa aparatură necesară salvării vieții copiilor ce ajungeau pe secția lor de Terapie Intensivă. În această secție, de exemplu, în 2019, au fost internați 23.692 de copii, dintre care 33% au venit din alte județe. Din totalul copiilor internați, peste 52% au necesitat manevre de terapie intensivă și anestezice. Având o nevoie atât de mare de susținere din partea noastră pentru a strânge fondurile necesare și a cumpăra aparatura care să facă pentru acești copii diferența dintre viață și moarte, am decis să demarăm campania umanitară și să implementăm proiectul. Nevoile au fost identificate în urma discuției cu medicii secției respective.

| Date beneficiari direcţi
    Cei peste 20.000 de copii care ajung anual pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfânta Maria și medicii care lucrează în această secție și care sunt astfel sprijiniți în salvarea de vieți.


| Activitati
    Proiectul s-a derulat în 2 etape:
1. Campania umanitară, prin care s-au strâns fondurile necesare, organizată în Comunitatea LaPrimulBebe prin implicarea membrilor comunității, majoritatea părinți aflați în primii ani de viață ai copilului.
2. Achiziția dotărilor necesare secției ATI și livrarea acestora către spital.


1. Campania umanitară s-a desfășurat pe sistemul campaniilor umanitare marca LaPrimulBebe, respectiv licitații online, organizate exclusiv în cadrul grupurilor închise de Facebook.Durata licitațiilor online a fost de 6 zile, timp în care mamele au licitat pentru produsele sau serviciile oferite. În a 6 a zi la ora stabilită s-au desemnat câștigătorii care, timp de o săptămână, au efectuat plățile produselor/serviciilor câștigate.

2. Achiziția dotărilor necesare secției ATI și livrarea acestora către spital, respectiv: Sistem Intubatii Dificile - Fibrobronhoscoape, MOTOR ORTOPEDIC CU ACCESORII, INSTRUMENTAR OSTEOSINTEZA, 2 x APARAT DE INCALZIRE + BONUS 10 x PATURICA, MASINA DE SPALAT SI DEZINFECTAT INSTRUMENTAL, STATIE SPACE CU 7 POMPE + STATIE SPACE CU 8 POMPE + INSTALARE SISTEM SOS + STATIE CU 4 POMPE + STATIE CU 6 POMPE + ECHIPAMENT IT, TURNICHET, INSTRUMENTAL CHIRURGICAL, INSTRUMENTE.


| Rezultatele proiectului
    Nu a fost cazul.

| Bugetul
    Selecția proiectului și strângerea de fonduri au fost comunicate în cadrul comunității LaPrimulBebe, adică în grupurile noastre regionale de Facebook (LaPrimulBebe București; LaPrimulBebe Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, LaPrimulBebe Cluj; LaPrimulBebe Muntenia, Oltenia și Dobrogea; LaPrimulBebe Moldova și Bucovina și LaPrimulBebe Diaspora). Rezultatele au fost comunitate pe site-ul propriu, pe canalele proprii de social media (pagina LaPrimulBebe, pagina Atena Boca, Instagram LaPrimulBebe, pagina BebeBunVenit), dar si prin comunicate de presa.
Comunitatea online a fost ținută la curent pe tot parcursul implementării propriu-zise pe canalele de social media iar recent, după o vizită pe secția respectivă, a fost postat un material mai amplu despre implementarea proiectului și rezultatele lui.
LEI


| Parteneri
    La Spitalului de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași ajung în regim de urgență cele mai grave cazuri din Iași și din celelalte 7 județe ale Moldovei, însă deoarece medicii din acest spital își asumă intervenții în cazuri foarte grave, pe care spitale din alte județe le refuză, ajung aici cazuri din toată țara, nu doar din Moldova. Ardealul, Banatul, Muntenia, Oltenia, dar și Bucureștiul trimit aici copii.
În acest context, medicii spitalului au depus o propunere de proiect pentru achiziționarea de echipamente pentru secția de Terapie Intensivă, care să ajute la salvarea a cât mai multor copii, cazuri grave. Proiectul a început în data de 5 mai 2022, prin lansarea în Comunitatea LaPrimulBebe a unei campanii de strângere de fonduri, care s-a finalizat cu participarea a 16.452 de părinți LaPrimulBebe, care au licitat 11.500 de produse și cu ajutorul cărora am reușit să strângem nu mai puțin de 405.300 euro.
Cu această sumă, am reușit apoi să achiziționăm aparatura cu care ne-am propus să dotăm secția de Terapie Intensivă, respectiv: Sistem Intubatii Dificile - Fibrobronhoscoape, motor ortopedic cu accesorii, aparate de încălzire, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar, stații space cu număr diferit de pompe, turnichet, instrumentar chirurgical.
Unul dintre cazurile pentru care a fost folosită cu succes această aparatură este cel al Alexiei, cazul atât de mediatizat al fetiței căreia medicii de la Sfânta Maria au reușit să-i replanteze brațele smulse în urma unui tragic accident. Însă, pe lângă acesta, până la acest moment, 9416 copii au folosit echipamentele medicale donate, 7892 copii au fost anesteziați eficient și minim invaziv cu ajutorul acestora, iar 30 de copii cu arsuri de peste 30% din suprafața corpului au fost deja tratați.


| Despre organizator
    

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes