close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Școala din curtea școlii



| Organizator:
    Life Education for All
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Proiectul „Clasa din curtea școlii” a pornit de la nevoia școlilor de a asigura suficiente spații de învățare pentru elevi respectând normele impuse de pandemie. Ne-am dorit prin acest proiect să creștem numărul de activități educaționale în aer liber și nivelul stării de bine pentru profesori și elevi pe durata școlii.

Situația creată de pandemie în care școlile trebuie să găsească soluții pentru a reuși să păstreze distanță socială, neavând spații suficiente, și recomandarea medicilor de a evita statul în spații închise mai mult timp, ne-au făcut să identificăm soluții în a crea spații de învățare în aer liber în curțile școlilor.


| Scopul proiectului
    Scopul a fost de a rezolva o problema majora in perioada pandemiei, aceea a spatiilor insuficiente pt a pastra distanta sociala dar ideea proiectului este ca aceste spatii sa fie folosite tot timpul de acum inainte, atunci cand vremea o permite. Obiectivul propus a fost crearea a 10 spatii de invatare in aer liber pt 5 scoli din tara in perioada iulie-octombrie 2020 dar am reusit sa obtinem finantari pentru 7 scoli si 14 spatii de invatare.

Școala din curtea școlii Școala din curtea școlii Școala din curtea școlii

| Aria geografica
    Cluj, Suceava, Timis, Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul „Clasa din curtea școlii” e un proiect inovator care a pornit de la nevoia școlilor de a asigura suficiente spații de învățare pentru elevi respectând normele impuse de pandemie. Ne-am dorit prin acest proiect să creștem numărul de activități educaționale în aer liber și nivelul stării de bine pentru profesori și elevi pe durata școlii.Situația creată de pandemie în care școlile trebuie să găsească soluții pentru a reuși să păstreze distanță socială, neavând spații suficiente, și recomandarea medicilor de a evita statul în spații închise mai mult timp, ne-au făcut să identificăm soluții în a crea spații de învățare în aer liber în curțile școlilor.
Aceste spații de învățare în aer liber vor fi folosite și după ridicarea restricțiilor, ori de câte ori vremea o permite deoarece astfel se stimulează astfel interacțiunea copiilor cu natură, se facilitează socializarea și starea de bine a acestora ceea ce contribuie la plăcerea de a învață și la relaxare. Anul trecut am dotat 6 scoli (Școala Gimnazială „Maria Brindea” din Pesac (Timiș), Școală Gimnazială Bucsoaia (Suceava), SCoala 280 din Bucuresti, SCoala Liviu REbreanu din Cluj Napoca, Scoala Gimnaziala Fibis (jud Timis), Liceul Teoretic Brad (jud Hunedoara) cu 12 spatii de invatare in aer liber de care beneficiaza circa 1000 de elevi si profesori iar anul acesta am dotat alte 4 scoli si avem in plan inca 5. Acest proiect a generat o campanie nationala pt promovarea weducatiei in natura in cadrul careia am realizat o cercetare pe 10.000 de elevi, profesori si parinti, raportul rezultat a fost trimis catre Ministerul Educatiei pt a constitui premisa unei politici publice care va prevedea obligativitatea derularii unui anumit nr minim de ore/lectii in aer liber in fiecare an.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii directi au fost cei aproximativ 2000 de copii (clasele 0-8) si profesori din cele 7 scoli dotate cu spatii de invatare in aer liber.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti au fost cei aproximativ 6000 de membrii ai familiilor beneficiarilor directi.

| Activitati
    1). In perioada de fundraising am aplicat cu proiectul pentru finantare la Asociatia Zi de Bine si la o competitie interna de CSR din cadrul Yardi Romania si am obtinut 2 finantari in valoare de 25.000 Euro.
2). Promovarea proiectului si selectia scolilor aplicante in urma unor grile de evaluare completate de acestea.
3). Achizitia taburetilor, a whiteboard-urilor mobile, a paletilor si consumabilelor necesare pt transformarea acestora in mobilier outdoor si constructia si asamblarea a 2 foisoare si un mini amfiteatru pentru cele 14 spatii de invatare.


| Rezultatele proiectului
    Au fost amenajate 14 spatii de invatare in aer liber pentru circa 2000 de elevi si profesori din 7 scoli din tara *3 din mediul urban, 4 din mediul rural). Printre beneficiile aduse grupului tinta se numara beneficiile pe care le aduce desfășurarea activităților în aer liber:
•Îmbunătățirea funcțiilor cognitive
•Reducerea stresului
•Stimulearea și creșterea nivelul de creativitate
•Îmbunătățirea nivelului de atenție
•Creșterea stării de bine
Cresterea atasamentului fata de scoala si dezvoltarea motivatiei intrinseci de a invata.
Contactul cu natura, cu aerul curat, ajută foarte mult la starea de bine, de relaxare mentală și reducere stresul. De asemenea, orice metodă de educație formală, dar în spații diferite de sala de clasă, crește atașamentul copiilor față de școală, motivația de a învăța, reduce bullying-ul și le dezvoltă copiilor capacitatea de adaptare, curajul, stima de sine, creativitatea.


| Bugetul
    100000,00

| Parteneri
    Yardi Romania, Asociatia Zi de Bine

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->