Participanti & Proiecte
Laboratorul Civic
|
Organizator: Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică |
|
Categorie: Comportament civic și Participare publică |
Punctele de pornire au fost lipsa informării referitoare la sănătatea mintală din comunitatea turneană şi lipsa formării competenţelor digitale de editare foto-video în rândul tinerilor din comunitate. Aceste nevoi afectează membrii comunităţii prin faptul că pe de o parte, aceştia nu cunosc impactul comportamentelor care provoacă probleme mintale asupra dezvoltării unui tânăr, iar pe de altă parte lipsa competenţelor digitale limitează angajarea acestora în momentul în care doresc a se integra pe piaţa muncii. Problemele au fost identificare în urma unui studiu intern realizat de organizaţia noastră, intrând în contact cu mai mulţi tineri din comunitate.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului este de a crea o schimbare sustenabila in societate pornind de la tineri care atrag atentia asupra comportamentelor toxice care afecteaza sanatatea mintala.
Obiective:
1. Mentorarea celor 30 de tineri participanti pentru a isi dezvolta competente digitale si de marketing.
2. Realizarea a 10 video-uri de interes public privind protejarea sanatatii mintale.
3. 30 de tineri isi vor forma competentele digitale si de marketing in realizarea si promovarea materialelor video.
4. Campania online urmareste a strange 50.000 de vizualizari pentru toate materialele video realizate.
| Aria geografica
Turda
| Rezumat
Proiectul Laboratorul Civic porneşte de la două nevoi majore existente la nivelul comunităţii turdene anume lipsa unei educaţii privind sănătatea mintală precum şi lipsa formării unor competenţe digitale în rândul tinerilor turdeni. Astfel că prin intermediul acestui proiect ne-am propus ca 30 de tineri elevi de liceu din Turda să participe la o sesiune de informare privind sănătatea mintală precum şi aspecte privind editare foto-video şi coordonarea unei campanii online. De asemenea, ne-am propus ca participanţii să realizeze 10 materiale video care să constituie baza unei campanii de informare publică privind importanţa sănătății mintale. Astfel că participanţilor li s-a pus la dispoziţie un studio format din aparatură de filmat unde au realizat materialele video care mai apoi au fost distribuite pe Facebook. Echipa care a reuşit să strângă numărul cel mai mare de vizualizări a fost premiată la finalul proiectului. Astfel că pornind de la activităţile de informare prin care au trecut participanţii, precum şi cu ajutorul aparaturii de filmat din cadrul studioului, participanţii au reuşit să strângă aproximativ 370.000 de vizualizări de pe canalele de social media şi să genereze un impact real în comunitatea turdeană privind menţinerea sănătăţii mintale în rândul populaţiei. Prin intermediul campaniei membrii comunităţii au fost informaţi despre efectul nociv al violenţei, al bullying-ului, anxietăţii, public shaming-ului şi multe altele şi au fost informaţi privitor la importanţa diminuării unor astfel de comportamente pentru a asigura o dezvoltare mai armonioasă şi echilibrată în rândul tinerilor din comunitate.
| Date beneficiari direcţi
30 de tineri elevi de liceu din Turda cu vârsta cuprinsă între 15-20 ani, fără experienţă în a edita foto-video.
| Activitati
Generare interes: Selectarea participanţilor a avut loc online, în urma unei campanii în cadrul căreia s-a prezentat scopul proiectului şi activităţile care vor avea loc. Înscrierea s-a bazat pe un formular online şi au avut prioritate tinerii elevi de liceu din Turda care nu au formate competenţe digitale de editare foto-video.
Sesiune de informare: Cei 30 de participanţi au participat la ateliere de lucru privind sănătatea mintală şi comportamentele care duc la formarea afecţiunilor mintale în comunitatea noastră, precum şi la activităţi care au pregătit participanţii în a edita foto-video şi a fi capabili să realizeze materiale video calitative care să stea la baza unei campanii de informare ulterioare.
Campania de informare: A constat în distribuirea pe reţelele de social media, în special pe Facebook a materialelor video create de participanţi cu scopul de a informa publicul referitor la impactul pe care îl au activităţile acestora asupra dezvoltării tinerilor, accentul punându-se asupra dezvoltării mintale a acestora.
| Rezultatele proiectului
1. Cei 30 de participanţi au reuşit în urma sesiunii de informare puse la dispoziţie să realizeze 10 materiale video care au fost distribuite ulterior pe Facebook pentru a informa membrii comunităţii turdene privind impactul negativ pe care comportamentele nocive îl au asupra sănătăţii mintale. Participanţii au beneficiat de un studio dotat cu aparatura necesară creării conţinutului materialelor video constând în cameră video, green screen, trepiede, lumini, laptop-uri cu programe de editare foto-video instalate. Astfel că tinerii turdeni au reuşit să creeze materiale video care au stat la baza unei campanii de infrormare ulterioare.
2. În urma promovării, participanţii au reuşit să obţină un reach de aproximativ 370.000 de vizualizări din mediul online. Acest rezultat cuprinde vizualizările materialelor video create de participanţi, numărul de interacţiuni de la postările de pe canalele media. Un grup de 30 de tineri elevi au reuşit să genereze un impact real în comunitatea noastră prin intermediul campaniei de informare care a diseminat informaţia privitoare la importanţa identificării comportamentelor toxice din comunitate şi diminuarea acestora pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a tinerilor din comunitate.
| Bugetul
4727
| Parteneri
Proiectul nu a avut niciun fel de parteneri implicați.
| Website proiect