close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Clubul Tinerilor "Generatia Viitoare" nr. 7 Bacau



| Organizator:
    Clubul Generatia Viitoare
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    Clubul Generatia Viitoare a fost infiintat pe 3 decembrie 2019 ca urmare a implementarii proiectului Trust Ed in liceul nostru. Acest fapt a reprezentat o mare bucurie pentru mine, deoarece, in calitate de consilier scolar, ma gandeam de multa vreme la crearea unui context de educatie non-formala in cadrul liceului, pentru a le da elevilor posibilitatea sa se exprime liber, sa isi manifeste curiozitatea si sa isi dezvolte abilitatile si inteligenta emotionala, iar toate acestea prin intermediul a diferitor activitati care sa vina in folosul comunitatii, adica o situatie perfecta de win-win.

| Scopul proiectului
    Scopul: Prin înfiinţarea Cluburilor HoltIS, se doreşte încurajarea participării
active a tinerilor în comunitate prin desfăşurarea de activităţi menite
să dezvolte abilităţile sociale, spiritul civic şi lucrul în echipă şi
să dezvolte sentimentul de apartenenţă la un grup.

Obiective: dezvoltarea abilităţilor de socializare şi relaţionare a membrilor clubului, creşterea nivelului lor de responsabilizare, stimularea creativităţii şi implementarea proiectelor de succes care să răspundă nevoilor comunităţii.


Clubul Tinerilor "Generatia Viitoare" nr. 7  Bacau Clubul Tinerilor "Generatia Viitoare" nr. 7  Bacau Clubul Tinerilor "Generatia Viitoare" nr. 7  Bacau

| Aria geografica
    Bacau

| Rezumat
    Clubul "Generatia Viitoare" a fost infiintat pe data de 3 decembrie 2019 si este cel de al 7- lea club înfiinţat în Bacău de Asociaţia HoltIS din Iaşi, în cadrul Proiectului TRUST ED – Educaţie Incluzivă de Calitate, în parteneriat cu Fundaţia Agenţia Împreună, C.J.R.A.E Bacău, I.S.E. București şi cu reprezentanţa UNICEF în România.
Toate activităţile desfăşurate de membrii Clubului au la bază următoarele principii: dezvoltarea abilităţilor de conducere – leadership, principiul diversităţii, al non – discriminării, al toleranţei, egalităţii de şanse, centrarea pe succese.
Printre obiectivele proiectului se numără şi dezvoltarea abilităţilor de socializare şi relaţionare a membrilor clubului, creşterea nivelului lor de responsabilizare, stimularea creativităţii şi implementarea proiectelor de succes care să răspundă nevoilor comunităţii.Este prima data cand in liceul nostru functioneaza un astfel de Club care incurajeaza dezvoltarea inteligentei emotionale a elevilor si le ofera un context pentru a se manifesta creativ si liber, a lua si asuma decizii si a genera idei de proiecte pe care apoi sa le transpuna in realitate, in vederea implicarii in comunitate. Asadar, pe de o parte avem in vedere nevoile de dezvoltare personala a elevilor, iar pe de alta parte, identificarea si adresarea nevoilor comunitatii.In perioada amintita am realizat 4 activitati: Un mar pentru sanatate , Iubirea ii face pe oameni sa fie egali , Fii tu schimbarea ce o vrei in lume Si tu poti fi Mos Craciun!Fa Rai din ce d(ai)!
Elevii au realizat activitati de constientizare, de strangere de fonduri, de petrecere a timpului libere cu persoane singure,video-uri pe tema tolerantei si un live pe FB tot pe aceasta tema, activitati caritabile. Cele mai importante realizari :satisfactia beneficiarilor.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii directi sunt elevii nostri care au ales sa fie membri ai Clubului. Numarul lor variaza in jurul a 23. Provin de la toate nivelurile de studiu, cl 9, 10 , 11 si 12, multi sunt din mediul rural si aleg sa ramana dupa ore la intalnirile Clubului si abia apoi pleaca la naveta, unii au parintii la munca in strainatate. Oricine isi doreste sa intre in Club este binevenit, iar inscrierile se pot face pe tot parcursul anului scolar.

| Date beneficiari
    Copii proveniti din familii cu posibilitati materiale reduse si parintii acestora: aprox 70 de copii din 24 de familii. Batrani de la caminul de batrani si copii de la centrul coordonat de DGASPC -35.Persoanele care au urmarit live-ul pe FB cu Andreea Lichi - 1100. Alti urmaritori pe pagina de FB - aprox 200. Persoanele beneficiare ale campaniei de constientizare- aprox. 300 (elevi si profesori din liceul nostru si alte persoane de pe strada sau institutii vecine)

| Activitati
    In luna ianuarie 2020 tema a fost sanatatea, iar nevoia identificata majoritar a fost aceea de a constientiza comunitatea asupra importantei mentinerii sanatatii.Ca mod de actiune s-a hotarat sa cumparam mere de la livada Itesti, cu bani din donatii , care sa fie oferite spontan pe strada si in institutiile din vecinatatea liceului (magazine, Antidrog, ANITP, aeroport), in pauza mare, impreuna cu un mic pliant in forma de mar, cu informatii utile.
Tema lunii februarie 2020 a fost iubirea si dansul, de aceea elevii au ales sa mergem la un centru de copii din subordinea DGASPC si la un camin de batrani, pentru a petrece timp de calitate (dans, teatru) si pentru a le darui dulciuri, fructe, baloane si flori orgami.
Luna noiembrie 2020 a fost luna tolerantei si luna cu cele mai consistente activitati, ca urmare a recrutarii de noi memembri in Club. Elevii au realizat singuri un live pe FB cu o tanara in scaun cu rotile, Andreea Lichi,in care s-au ocupat si de partea tehnica si de moderare si de invitarea Andreei. Alte activitati: video-uri cu diferite persoane care au fost discriminate in diferite moduri, un sondaj de opinie si un PPT cu info interesante despre toleranta si beneficiile ei, toate postate pe pagina de FB a Clubului.
In decembrie 2020 am organizat o campanie de donatii si strangere de fonduri si ulterior am mers cu cadouri consistente (dulciuri, jucarii, hainute si fructe) si alimente de baza la 70 de copii din 24 de familii sarace din 2 sate din judetul Bacau.


| Rezultatele proiectului
    Elevii au devenit mai siguri pe ei, au reusit sa comunice mai bine, sa aiba initiativa, sa se organizeze mai eficient. Iata cateva din marturiile lor:

Datorită faptului ca particip de 2 ani la activitățile din ,,Clubul Generația Viitoare” mi-am depășit frica de a ieși in public , de a-mi exprima clar și scurt opinia fără cuvinte seci ,neaoșe.Am legat prietenii cu membrii clubului , am format echipe și lucrăm intensiv pentru a pune la punct orice idee. Sunt mândră că am lângă mine o astfel de echipă și pot să dedic timp acolo unde îmi place !

Am intrat în club când mă simțeam singură din cauza pandemiei. Aici am găsit oameni zâmbitori, calzi și care m-au primit cu brațele deschise. Aici am început să vorbesc liber și chiar dacă mă bâlbâiam, din cauza emoțiilor, nimeni nu m-a judecat și am ajuns acum să fiu un membru foarte activ și creativ.

Încep prin a spune că mi-a făcut plăcere să fac parte din acest club . Consider că această oportunitate si-a pus amprenta asupra mea. Acest lucru m-a schimbat pe mine ca persoana şi chiar mă bucur. Le recomand tuturor în momentul. în care li se oferă oportunitatea de a intra într-un club ce are la baza educatia si binele celor din jur, să nu refuze, pentru că este ceva nou şi frumos .

M-am înscris în club pentru ideea de a face bine, de a ajuta persoane, de a socializa mai mai mult. Făcând parte din clb am reuşit să particip la diferite activităţi care de multe ori m-au ajutat în viata mea personală.



| Bugetul
    1400

| Parteneri
    UNICEF, Asociatia HOLT Iasi, Liceul Teoretic "Henri Coanda" Bacau, C.J.R.A.E. Bacau, Institutul de Stiinte ale Educatiei Bucuresti,

| Website proiect
    https://vz0b3p.webwave.dev/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->