close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ludoteca pentru Incluziune



| Organizator:
    
| Sectiune:
    Artă și cultură
| Problema de fond
    Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roșiorii de Vede, județul Teleorman, este singurul centru care oferă, pe o arie mare a județului, servicii educaționale copiilor cu cerințe speciale: tulburări din spectrul autist, sindromul Longdon-Down și deficiențe asociate. Pentru copiii cu dizabilități, activitățile necesită varietate, atât din perspectiva tipului de activitate, cât și a metodelor și materialelor didactice. Astfel, profesorii specializați pot dezvolta programe pentru copii prin care să îi monitorizeze și care să îi susțină în procesul de recuperare.

| Scopul proiectului
    Obiectiv 1: Construirea unui spațiu special amenajat pentru activitățile educative ale copiilor cu dizabilități, cu rezultate palpabile în instruirea lor.
Obiectiv 2: Dotarea spațiului cu materiale educaționale care să susțină activitățile instructiv-educative și terapeutice din sala de clasă și care să ajute la dezvoltarea abilităților metacognitive.


Ludoteca pentru Incluziune Ludoteca pentru Incluziune Ludoteca pentru Incluziune

| Acoperire
    Teleorman

| Rezumat
    Asociația pastel a construit o ludotecă în cadrul Centrului de Educație Incluzivă din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, un spațiu special amenajat care le permite copiilor să facă diferența între sarcinile de lucru și joc. Defășurarea activităților ludice îi ajută pe copiii cu tulburări de spectru autist să integreze aceste activități în rutina lor zilnică, să diferențieze tipurile de activăți de la Centru, să se orienteze temporal și să creeze scheme temporale în funcție de tipul de activitate în care sunt implicați.
ONG-ul a furnizat peste 130 de materiale educaționale, printre care se numără seturi educative, cuburi de construcție și de lemn, puzzle-uri, numărătoare, tăblițe magnetice, jocuri educative și de creație, domino-uri, nisip modelabil și mobilier. Materialele au dublă destinație: folosirea la clasă și în spațiul Ludotecii.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai Ludotecii sunt copiii, părinții și profesorii de la Centru. În prezent, la Centru există 126 de copii și 48 de cadre didactice.

| Activitati
    Am început prin a defini obiectivele generale și specifice ale campaniei pentru proiectul de construire a Ludotecii și a materialelor educaționale necesare. Obiectivele noastre au inclus creșterea gradului de conștientizare asupra nevoilor și beneficiilor oferite de Ludotecă și materialele educaționale și creșterea donațiilor către Asociația Pastel.

Am identificat publicul-țintă, care a inclus părinți, profesori, persoane interesate de educația copiilor cu tulburări de spectru autist.

Am dezvoltat mesajul nostru, punând accent pe beneficiile oferite de Ludotecă și materialele educaționale pentru copiii cu tulburări de spectru autist și subliniind nevoia de sprijin pentru proiect.

Am analizat canalele de promovare și am ales social media. Am identificat canalele cele mai eficient pentru a ajunge la publicul-țintă și am asigurat că mesajul nostru este livrat într-un mod eficient (Facebook & Instagram).

Am implementat campania și am expus progresul și rezultatele prin postari pe rețelele sociale. Am coordonat campania într-un mod eficient și am urmărit rezultatele pentru a ne putea adapta și ajusta în timp real. După implementare

Am monitorizat și evaluat rezultatele campaniei, astfel încât să ne putem face ajustări în viitor și să asigurăm succesul campaniei.


| Rezultatele proiectului
    Prin construirea Ludotecii, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Roșiorii de Vede a devenit un reper de bune pratici pentru județul Teleorman, datorită varietății de materiale educative care ajută copiii cu deficiențe din spectul autist și cu sindrom Down să se recupereze din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional.

Astfel, Ludoteca a devenit un centru productiv de instruire, un sistem de suport pentru copiii cu nevoi educaționale speciale, din zonă.


| Parteneri
    Asociația pastel,Wave Studio, pastel

| Despre organizator
    Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Activ. În fiecare lună. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el.

| Website proiect
    https://asociatiapastel.ro/portfolio_page/ludoteca-pentru-incluziune-aprilie-2023/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->