Participanti & Proiecte
Digitalizarea Școlilor (din mediul rural)
|
Organizator: FUNDATIA COMPETENTI,CORECTI SI UTILI |
|
Sectiune: Educație și Învățământ |
Fundația CCU este un susținător al educației prin viziunea și valorile sale. Pornind de la evenimentele gratuite pe care le oferim publicului larg, ne-am axat și pe partea de ajutorare cu specific pe școlile din mediul rural.
Admiram proiectele Asocieției Bookland România (care renovează școlile din mediul rural) și în completarea și parteneriat cu ei, am venit cu ideea de a digitaliza școlile din mediul rural.
Astfel încât, după ce școala capătă o "față nouă" pe exterior, să beneficieze și de resurse de învățare pe măsură.
Nevoile beneficiarilor au fost identificate prin discuții cu directorii școlilor, care și-au exprimat nevoile în acest sens. Iar noi, am încercat să livrăm echipamente digitale care să satisfacă aceste nevoi.
| Scopul proiectului
Scopul în realizarea acestui proiect a fost acela de a sprijini educația în mediul rular, acolo unde sunt probleme de incluziune socială, iar riscul de abandon școlar este crescut din cauza sitațiilor materiale precare ale localnicilor.
Copiii lor, însă merită o șansă la o viață mai bună, de aceea obiectivul nostru este acela de a le dona în școli echipamente digitale de înaltă performanță.
Prin proiectul nostru oferim două pârghii de învățare și dezvoltare:
- evenimentele gratuite de dezvoltare personală deschise oricui;
- susținerea școlilor prin donarea unui echipament multifuncțional.
| Acoperire
Alba, Covasna, Bihor, Giurgiu, Olt, Dâmbovița, Teleorman,Cluj, Harghita, Vâlcea, Bacău, Beiuș, Buzău, Prahova, Oradea
| Rezumat
Proiectul "Digitalizarea Școlilor" a luat naștere în urma conștientizării nevoii de digitalizare în școlile din mediul rural.
Situația educației din România este principala preocupare a Fundației Competenți, Corecți și Utili, de aceea, prin proiectele pe care le derulăm, ne dorim să aducem un sprijin societății în drumul spre progres.
România are nevoie de elite, are nevoie de educație modernă, de aceea venim în sprijinul elevilor de la sate cu acest proiect.
Elvii din medii devavorizate, au nevoie de acces la resurse moderne pentru a se alinia cu cerințele educaționale din prezent. De aceea, din luna martie 2023 până în prezent am reușit să sprijinim 17 școli cu echipamente multifuncționale care să răspundă nevoilor pe care le au școlile.
Prin imprimantele multifuncționale donate, am reuțit să facem fericiți sute de elevii, care până atunci studiau grupați în jurul unui singur manual. Existența unei imprimante în clasă a facilitat activitatea cadrelor didactice și interacțiunea acestora cu elevii, prin fișe de lucru la clasă, pentru fiecare elev în parte. În felul acesta crescând gradul de învățare a elevilor.
Elevii noștri cu potențial extraordinar, au nevoie de condiții de învățare actuale, în conformitate cu "vremurile" în care trăiesc.
Tehnologia a devenit realitatea lor, iar digitalizarea va continua să reprezinte viitorul, de aceea ne dorim să-i susținem prin dotarea școlilor cu echipamente inteligente.
Ne propunem ca, prin proiectul "Digitalizarea Școlilor", să dotăm instituțiile de învățământ cu tehnologii digitale menite să ofere o învățare facilă și eficientă elevilor.
| Date beneficiari direcţi
Beneficiarii direcți sunt școlile și grădinițele din mediul rural din România, implicit elevii acestor instituții de învătămănt.
Din luna martie 2023, până în decembrie 2023 am susținut 12 școli, iar beneficiarii, elevii, pot fi undeva de ordinul sutelor sau chiar miilor (depinde de numărul de elevi din clasă/scoală sau al scopului în care se folosește exact echipamentul).
| Activitati
Principalele activități înterprinse în cadrul proiectului sunt următoarele:
- Identificarea Trainerului, care poate să susțină în mod voluntar un eveniment;
- Identificarea școlii care se confruntă cu imposibilitatea de a accesa resurse digitale moderne;
- Contactarea școlii pentru stabilirea detaliilor organizatorice;
- Organizarea Evenimentului Gratuit în mediul online, prin care facem cunoscut cazul scolii respective la nivel național (in ideea în care participanții la eveniment mai pot contribui la îmbunătățirea condițiilor de acolo);
- Achiziționarea echipamentului multifuncțional și livrarea acestuia către școala respectivă.
- Postări pe social media cu dovada primirii echipamentului (elevi fericiți care ne transmit mesaje, desene și toate mulțumirea lor pentru cadoul primit).
| Rezultatele proiectului
Beneficiile aduse grupului țintă, sunt acelea că prin dotarea instituțiilor de invățământ cu echipamente multifuncționale, activitatea educțională în scoli s-a diversificat, iar cadrele didactice au un suport real în lucrul cu elevii și în pregătirea acestora.
| Parteneri
Școala Gimnazială Făgețelu, jud. Olt ; Școala Gimnazială „Idera de Jos” din Jud. Dâmbovița; Școala Gimnazială „Kriza János” din Aita Mare, jud Harghita ; Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba; Școala Primară și GNP Moglănești, jud Harghita; Școala Gimnazială Luncșoara, județul Bihor ; Școala Primară & GNP Balomiru de Câmp, județul Alba; Școala Gimnazială nr 1. Uileacu de Beiuș, jud. Bihor; Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” Ulmeni, jud. Oradea; Grădinița cu Program Normal din Ariceștii de Zeletin, jud Prahova; Școala Gimnazială ,,Simion Balint” din Copăceni, județul Cluj; Școala Gimnazială Păunești, jud. Vrancea;
| Despre organizator
Povestea Fundației CCU începe în anul 2017, din dorința Fondatorului Cristian Varban de a promova valorile Competență, Corectitudine și Utilitate, valori ce ne-au dat și numele: "Fundația Compentenți, Corecți și Utili".
Fundația CCU este o organizație non-guvernamentală, care prin activitatea sa dorește să susțină educația și dezvoltarea în societatea românească.
Oferim resurse gratuite de învățare, și susținem școlile din mediul rural să facă un pas spre evoluție și modernizare.
| Website proiect
https://www.comunitateaccu.ro/digitalizarea-%C8%99colilor