Participanti & Proiecte
Artscape+
|
Organizator: |
|
Sectiune: Artă și cultură |
Acest proiect s-a născut atât din adânca apreciere față de artă, cât și datorită remarcării unei lipse de cunoștințe generale din domeniul artistic la nivelul întregii țării, cu precădere în comunitatea locală.
În plus, acest eveniment de tip educativ și cultural își propune de asemenea, să le ofere tinerilor ocazia de a-și împărtăși pasiunile pentru artă, de a le comunica fără constrângeri și de a se regăsi cu alți oameni care apreciază acest domeniu.Urmărim solidificarea unei societăți în care libera exprimare este fundamentală și poate capăta diferite forme, proiectul Artscape+ dorindu-și să reprezinte un reper pentru toți cei care aleg arta și ramurile sale.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului este acela de a prezenta unui public cât mai vast un set de informații bine structurate care pot fi folosite și valorificate în prezent, dar și în viitor.Prin urmare, în cadrul proiectului Artscape+ participanții pot intra în contact cu diverse forme de exprimare și totodată pot afla despre ceea ce implică viața unui artist.
| Acoperire
Municipiul Vaslui
| Rezumat
Artscape+ este un proiect atât de natură educaţională şi culturală, cât și socială care își dorește, prin temele sale, să satisfacă nevoia tinerilor de a interacționa cu arta și totodată să contureze noi perspective asupra complexității acesteia.
Artscape+,propune așadar, o incursiune captivantă într-o lume a liberei exprimări.
Strângerea unui număr de aproximativ 25 de participanți.
Prezența a minimum 3 moderatori cu experiență în domeniile de discuție.
Abordarea a 5 teme.
Adunarea unui număr de 10 voluntari
Realizarea unei colaborări cu un număr de minimum 3 sponsori.
Încadrarea în timpul stabilit pentru desfășurarea proiectului.
Stimularea participantilor de a fi cat mai creativi și implicați pe parcursul activităților.
Încurajarea participanților în a-și descoperi, respectiv dezvolta latura artistică.
| Date beneficiari direcţi
20 participanti
Publicul țintă au fost tinerii din municipiul Vaslui cu vârste cuprinse între 14-19 ani.
| Activitati
Cele două zile de proiect vor cuprinde câte trei, respectiv două sesiuni de conferințe de câte o oră fiecare, separate prin pauze de 20 minute în care participanții vor putea desfășura diverse activități artistice, la alegere (pictat, desenat, cântat la instrumente, creare de colaje).În cadrul workshop-urilor participanții vor avea la dispoziție materialele necesare cu ajutorul cărora vor realiza opere dictate de propria creativitate.
În prima zi vor avea loc conferințele: Arta cuvintelor, Design interior și Body art. La final va fi organizat un workshop de 30 de minute. În primele 15, participanții vor crea poezie, iar în următoarele 15, împărțiți în două echipe, vor realiza designul interior al unei încăperi, respectiv designul unui tatuaj care să îmbine anumite caracteristici specifice.
În a doua zi se vor desfășura conferințele: Teatru și Design vestimentar.
În urma conferinței despre Teatru, speakerii vor organiza un workshop ce va cuprinde exerciții actoricești și jocuri de rol, iar în urma conferinței Design vestimentar va fi conceput un workshop în cadrul căruia participanții vor crea piese de îmbrăcăminte din materialele puse la dispoziție.
| Rezultatele proiectului
Informarea unui grup cât mai mai mare cu privire la anumite ramuri din domeniul artei.
Realizarea unor workshopuri interesante și,totodată, educative.
Încurajarea creativității participanților și exprimării acestora prin intermediul artei.
Crearea unei atmosfere recreative.
| Parteneri
The Community for Youth Education Romania - Vaslui
| Despre organizator
Asociația Comunitatea pentru Educarea Tinerilor, Filiala Vaslui este un ONG înființat de tinerii vasluieni care aspiră către dezvoltarea comunității locale, atât pe plan personal, cât și profesional. Acest ONG își orientează activitatea către nevoile societății, în speranța ameliorării lor, organizând numeroase evenimente care abordează diferite tematici de interes general.Este format astfel un mediu propice evoluției, în care promovarea unui set bine definit de valori este esențială.
| Website proiect