close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Creative Night Talks



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Artă și cultură
| Problema de fond
    Proiectul Creative Night Talks pune accentul pe o comunicare intergenerationala, trans/multidisciplinara, proiectul aduce in fata categoriilor de public profesionisti si experti din domeniul industriilor creative si culturale. Proiectul este o oportunitate de invatare pentru un public care in mod uzual nu are acces facil la astfel de informatii, din lipsa organizarii de evenimente de acest gen in orasele de mici si medii dimensiuni din Romania si din diaspora romaneasca.

Activitatile propuse in cadrul proiectului au o dimensiune culturala accesibila unui public divers, incurajeaza crearea de noi propuneri antreprenoriale prin prisma pandemiei COVID-19.



| Scopul proiectului
    Scopul proiectul Creative Night Talks este prezentarea video & online de noi propuneri de dezvoltare a industriilor creative si culturale, prin educatie multidisciplinara, comunicare interculturala din perspectiva speakerilor care au afaceri de succes.

Printre obiectivele specifice, proiectul vizeaza:
A. promovarea abordarilor pluridisciplinare in domeniul industriei creative si culturale romanesti.
B. dezvoltarea unei atitudini antreprenoriale in randul publicului tinta;
C. crearea unui mediu propice pluridisciplinar si intercultural invatarii interactive si dezvoltarii


Creative Night Talks Creative Night Talks Creative Night Talks

| Aria geografica
    internationala pentru vorbitorii de limba romana

| Rezumat
    Creative Night Talks dezvolta si diversifica categoriile de public vizate, astfel va fi (1) publicul care urmareste constant activitatea Revistei Atelierul (peste 20.000 lunar), (2) publicul dornic de noi informatii creativii,(3) publicul fiecarei comunitati vizate in acest proiect a muzicienilor, a organizatori si promoterilor de evenimente, (4) a designerilor de produs si arhitectilor, (5) publicul partenerilor media. Este un proiect ce promoveaza educatia constanta punand accentul pe subiecte de inspiratie din tradita si cultura romaneasca.

Proiectul este un generator de noi audiente capabile sa perceapa cultura online, si se adreseaza catre zone cu access limitat la cultura. Orice persoana vorbitoare de limba romana cu access la internet va avea access nelimitat la acest proiect, si la inregistrarile cu speakerii.

Proiectul prin modul in care este gandit sprijina adaptarea demersurilor educationale la platforme diverse de prezentare si difuzare. Site-ul www.revista-atelierul.ro este locul potrivit pentru desfasurarea acestui proiect, fiind un proiect cu continuitate, dedicate demersurilor educationale si creative din 2010.


| Date beneficiari direcţi
    30.000

| Date beneficiari
    50.000

| Activitati
    Creative Night Talks are un scop educațional și informativ, orientat spre dezvoltarea, in perioada pandemiei si post-pandemiei de COVID-19, a unui set de interviuri digitale cu creativi.
Pregatirea proiectului este deja realizata, si a presupus organizarea echipei proiectului si a voluntarilor Asociatiei Atelierul de Creatie, in grupuri de lucru pentru acest proiect. Grupurile de lucru au fost demarcate in momentul in care am inceput sa scriem pentru acest proiect. Am pus deja in aplicare metoda de cercetare, pentru gasirea si confirmarea primilor speakeri propusi.

Metodele de cercetare si cele redactionale sunt folosite si pentru realizarea materialelor media: minim 20 de teasere, 2 comunicate de presa, 1 postcomunicat de presa, 4 newslettere personalizate pe www.revista-atelierul.ro , bannere online, 5000 de carti postale printate, minim 2 machete de promovare si interviuri in presa scrisa si online, minim 1000 de invitatii online, (si alte produse ale proiectului, asa cum le-am mentionat la categoria de “Produsele proiectului cultural”).
Am ales aceasta abordare de cercetare, analizand evolutia comunitatii de creativi romani si comparand-o in permanenta cu comunitatile creatoare internationale. In urma acestei analize am observat lipsuri in doua directii: cea creativa si cea antreprenoriala. La acestea se adauga pandemia de COVID-19 care a trasat si traseaza noi directii pentru creativitate si antreprenoriat.


| Rezultatele proiectului
    Un rezultat anticipat al acestui proiect este formarea pe termen lung a unei comunitati creative si culturale mai intai la nivel national, si ulterior international interesati de statusul si productia de produse romanesti inspirate din cultura si traditia romaneasca. Mentionam acest rezultat intrucat proiectele noastre au intotdeauna un impact national, publicul fiind interesat de acest domeniu creativ si cultural,

Fiind un proiect online 100% rezultatele sale au majore.
- 20 de inregistrari audio-video, cu peste 25 de speakeri trans si pluridisciplinari.
- o platforma digitala si interactiva www.revista-atelierul.ro pe care aceste 20 de inregistrari au fost uploadate
- dezvoltarea continua a capacitatii organizationale si de management pentru Asociatia Atelierul de Creatie si a partenerilor sai, implicati in proiect;


| Bugetul
    20000,00

| Parteneri
    Ministerul Culturii- cofinantator, AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool & alti parteneri media

| Website proiect
    https://www.revista-atelierul.ro/creative-night-talks/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->