close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Incubatorul de Caritate



| Organizator:
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
| Sectiune:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    În urma unui studiu realizat la nivel local care a avut scopul de a îngloba caracteristicile și aspirațiile tinerilor pentru a crea profilul liceanului Arieșan, am observat că 70% dintre cei 500 de tineri chestionați nu au participat în activități de voluntariat, dar și-ar dori să o facă. Astfel, prin proiectul Incubatorul de Caritate, ne-am dorit să realizăm contextul prielnic ca tinerii să se poată implica în activități de voluntariat și să contribuie la soluționarea problemelor din comunitate.
Cum am făcut asta? Am recrutat 60 de tineri care au trecut printr-un proces de formare punând accent pe realizarea nevoilor celor din jurul lor prin dezbateri și focusgroup-uri, activități care nu doar că le-au dezvoltat empatia și au dus la înțelegerea nevoilor celor din jurul lor, dar le-au dezvoltat și abilitățile de comunicare și de muncă în echipă. Astfel aceștia au avut oportunitatea de a se implica în activități de voluntariat implementând și gestionând campanii pentru grupurile marginalizate (grupuri de tineri din centre de plasament, grupuri de tineri discriminați în comunitate, grupuri de vârstnici din azile de bătrâni, etc.).


| Scopul proiectului
    Misiunea Incubatorului de caritate a fost de a transforma tinerii în adevărați #Eroi. Pentru a reuși să îndeplinim această misiune ne-am setat ca obiective următoarele:
(1) Formare - Formarea a minim 60 de tineri cu privire la cum pot să facă #faptebune pentru comunitatea locală, pentru cei în nevoie
(2) Campanii - Implementarea unui minim de 10 inițiative de către tinerii implicați. Inițiative sociale care să contribuie la diminuarea marginalizării grupurilor sociale
(3) Unelte-Să oferim tinerilor unelte clare pe care să le poată urma în scopul rezolvării problemelor grupurilor defavorizate


Incubatorul de Caritate Incubatorul de Caritate Incubatorul de Caritate

| Aria geografica
    Proiectul s-a desfășurat în municipiul Turda, județul Cluj.

| Rezumat
    Incubatorul de caritate a vizat formarea de #ActoriAiCarității, persoane motivate care participă activ și constant în activități caritabile pentru a ajuta grupurile defavorizate. Prin ateliere de formare, 40 de tineri au fost pregătiți să recunoască și să sprijine cauze sociale, implicându-se în cel puțin 10 acte de caritate, demonstrând un angajament puternic în educație, strângerea de fonduri, organizarea evenimentelor și furnizarea de resurse.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 60 de tineri din Turda, care doreau să se implice în soluționarea problemelor comunității și în ajutarea grupurilor defavorizate, dar nu au avut sprijinul necesar și oportunitatea de a o face. Aceștia au avut la dispoziție ghiduri, tutoriale și kit-uri care au fost indispensabile în implementarea celor 10 campanii, de care au beneficiat reprezentanți din variate grupuri defavorizate, precum tineri din centre de plasament, vârstnici și grupuri de tineri discriminați.De asemenea, au interacționat cu conținut creat în cadrul proiectului nu mai puțin de 25.000 de persoane care au fost încurajați să fie mai empatici și mai înțelegători față de cei ce fac parte din grupuri defavorizate.

| Activitati
    Principalele activități din cadrul proiectului au fost:
(1) Formarea a 60 de tineri. Această activitate a contribuit în devenirea acestora în #ActoriAiCarității, prin dezvoltarea unor calități precum empatia identificarea nevoilor grupurilor defavorizate și comunicarea eficientă pentru a combate marginalizarea acestora.
(2) Dezvoltarea unor unelte Această activitate a contribuit în oferirea sprijinului necesar celor 60 de tineri, actori ai carității, pentru o implementare eficientă a inițiativelor. Activitatea a urmărit dezvoltarea unor ghid-uri, kit-uri și tutoriale cuprinzătoare care să îndrume tinerii în derularea inițiativelor într-o manieră amănunțită.
(3) Desfășurarea inițiativelor Această activitate a urmărit utilizarea de către cei 60 de tineri a competențelor dobândite din activitățile anterioare pentru a face bine comunității, implicit pentru a combate marginalizarea prezentă în rândul grupurilor defavorizare. Printre cele mai îndrăgite dintre inițiative a fost #ȘahCuBunicii care a urmărit donarea unor table de șah unui azil de bătrâni cu scopul de a susține activități de socializare prin joc cu aceștia.
(4) Campanie de Sensibilizare Această activitate a contribuit la realizarea unei campanii care a sensibilizat un număr de peste 25.000 de persoane privind nevoile integrării grupurilor defavorizate. Aceste persoane au interacționat cu un conținut care a încurajat empatia și o atitudine tolerantă față de cei din grupurile defavorizate.


| Rezultatele proiectului
    „Incubatorul de Caritate” a reprezentat contextul favorabil tinerilor de a se implica la viața comunității, 60 de tineri voluntari au avut oportunitatea de a se implica în activități de voluntare. Prin implementarea inițiativelor din cadrul proiectului aceștia s-au dezvoltat pe plan personal dobândind o serie de competențe precum leadership, comunicare asertivă, management și identificarea nevoilor grupurilor defavorizate și soluționarea acestora. Inițiativele menționate au contribuit la îmbunătățirea calității vieții și la integrarea în comunitate a unor grupuri defavorizare, reprezentanți ai acestora fiind vârstnicii din azile, copiii din centrele de plasament și cei cu o situație materială precară. Mesajele proiectului au ajuns la un număr de 25.000 de persoane care în urma contactului cu conținutul dezvoltat în cadrul proiectului au fost încurajați să fie mai empatici și mai toleranți față de cei din grupurile defavorizate. Un alt rezultat desprins în urma proiectului este consolidarea unei rețele de voluntari, care vor avea posibilitatea să soluționeze pe viitor probleme prezente în comunitate și să ajute un număr extins de oameni. De asemenea, pe parcursul proiectului s-au dezvoltat resurse valoroase precum ghiduri, kit-uri și tutoriale cu scopul de a oferi sprijin tinerilor de a se implica în voluntariat, prin derularea propriilor inițiative.

| Despre organizator
    Misiunea noastră este simplă și se reduce la două cuvinte: Creștem Eroi! Cine sunt acești eroi? Sunt profesorii care transformă elevii de azi în cetățenii responsabili de mâine, sunt tinerii care luptă să devină cea mai bună versiune a lor, sunt antreprenorii și afaceriștii care creează economia locală, sunt voluntarii dedicați care fac zilnic lumea un loc mai bun, sunt membrii comunității care înfruntă nedreptățile și asigură o lume mai justă pentru toată lumea #FiecareFaceCePoate.

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->