close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#Împreună



| Organizator:
    Vocea Copiilor Abandonați
| Sectiune:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Prietenii MEDIA SRL, Teatru Național din București și Editura Fractalia

| Scopul proiectului
    În ediția revizuită a cărții intitulate #împreună, care marchează cei zece ani de aniversare a organizației Vocea Copiilor Abandonați, am venit în plus cu povestea unei persoane trans. Acest detaliu aduce o perspectivă nouă și importantă asupra tematicii cărții, învățându‐ne despre lupta, reziliența și întărirea sinelui pentru a depăși obstacolele.
Povestea #împreună ne poartă prin lecțiile de viață a șase indivizi valoroși, ale căror copilării au fost petrecute în orfelinate. Acești oameni sunt un exemplu elocvent că potențialul uman poate fi cultivat și dezvoltat în ciuda circumstanțelor dificile.
Aceste povestiri sunt parte integrantă dintr‐o experiență cu copiii aflați în grija statului, inițiată de Vocea Copiilor Abandonați pentru a le oferi o voce. În ultimii zece ani, această inițiativă a căutat să aducă lumină în viața copiilor lăsați în umbră. Cartea #împreună se împletește cu istoria Conferinței Povestea MEA, care anual inspiră sute de copii prin poveștile de viață. Această carte este despre noi toți, despre perseverență în lupta împotriva abandonului, atunci când pare că nu există o altă cale. Personajele despre care veți citi în această carte nu s‐au lăsat doborâte de circumstanțe. Sperăm că aceste povești vor fi o sursă de inspirație pentru tine și te vor ajuta să te cunoști mai bine.
La finalul cărții, vei întâlni un spațiu liber, unde poți scrie propriile reflecții și emoții, ca o modalitate de a‐ți aminti în‐ vățăturile pe care le‐ai extras din aceste povestiri. Aceasta este una dintre darurile oferite de această carte – un spațiu personal pentru autoreflecție și redefinire.
Astfel, începe o călătorie fascinantă prin paginile acestei cărți. Întrebarea care se pune este: Cum vei permite acestor povești să te transforme într‐un om mai mare?


#Împreună #Împreună #Împreună

| Aria geografica
    

| Rezumat
    

| Date beneficiari direcţi
    Tot mai mulți tineri aflați în grija statului trăiesc cu fiica de a-și asuma identitatea sexuală. Această carte, de tip manifest, vine în sprijinul tinerilor prin poveștile celor care și-au asumat identitatea sexuală și activismul pentru apărarea celor care trăiesc în abuz. Totodată, cartea pune în lumină povestea unei persoane trans. Acest detaliu aduce o perspectivă nouă și importantă asupra tematicii cărții, învățându‐ne despre lupta, reziliența și întărirea sinelui pentru a depăși obstacolele.

Povestea #împreună ne poartă prin lecțiile de viață a șase indivizi valoroși, ale căror copilării au fost petrecute în orfelinate. Acești oameni sunt un exemplu elocvent că potențialul uman poate fi cultivat și dezvoltat în ciuda circumstanțelor dificile.


| Activitati
    1. Identificarea echipei de Jurnaliști: S-a luat legătura cu cei 5 jurnaliști care au scris prima ediție a cărții pentru a se asigura completarea poveștii, ultimii 5 ani și identificarea unui al 6-lea jurnalist, Venera Dimulescu, care a scris a 6-a poveste.

2. Interviuri și întâlniri cu tinerii: Interviuri și colaborare cu tinerii care își asumă identitatea sexuală, oferindu-le un spațiu sigur de exprimare și ascultare.

3. Captarea experiențelor de activism și abuz: Documentarea experiențelor de activism și abuz din comunitatea tinerilor, oferindu-le posibilitatea de a-și împărtăși luptele și succesele.

4. Evidențierea povestii unei persoane trans: Identificarea și prezentarea unei povești autentice a unei persoane trans, oferindu-i un spațiu de empatie și înțelegere.

5. Ilustrarea lecțiilor de viață ale celor 6 persoane și pregătirea lansării la Teatrul Național din București - 12.12.2023. Analizarea copilăriilor în orfelinate ale celor 6 protagoniști, evidențiindu-se transformările și realizările lor ulterioare.


| Rezultatele proiectului
    100 tineri aflați cu măsura protecției speciale din Mun. București



| Despre organizator
    Noi, la Asociația Vocea Copiilor Abandonați, credem în investiția în copii, aceștia fiind motorul care asigură dezvoltarea continuă a societății. Prin munca noastră, ne asigurăm că niciun copil nu este lăsat în urmă, indiferent de circumstanțele sale. Ori de câte ori un copil abandonat reușește toată societatea câștigă.

Ne lăsăm conduși de principiile de integritate, empatie și dorința profundă de schimbare.


| Website proiect
    Conconsult SRL



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->