close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



LUCREZ DIN NOU



| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    Efectele pandemiei la nivelul pietei muncii au fost devastatoare atat la nivel national, cat si global. In Romania, in martie 2020, la începutul perioadei de izolare, numărul total de șomeri înregistrați de la noi din țară era de 250.882 (un procent de 2,88%), iar la final de an, în decembrie 2020, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridica la 296.051 (un procent de 3,38%), conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.
La nivel de locuri de muncă vacante, numărul acestora, în trimestrul al III-lea al anului 2020 a fost de 39,3 mii, în creştere cu 5,2 mii faţă de trimestrul anterior. Asadar, numărul celor care nu au un job în clipa de față este foarte mare si nu include doar șomerii înregistrați, oferta angajatorilor fiind depasita


| Scopul proiectului
    Lucrezdinnou.ro, prima platformă online de reconversie profesională este menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă în contextul dificil creat de pandemia de Covid-19 oferind resurse educaționale pentru reorientarea în carieră și sprijin dedicate.
Obiectul principal al programului este ca www.lucrezdinnou.ro să devină o entitate de sine stătătoare și, totodată, o platformă de referință pentru toate personale care își caută un loc de muncă, dar, în special, pentru persoanele provenind din medii defavorizate


LUCREZ DIN NOU LUCREZ DIN NOU LUCREZ DIN NOU

| Aria geografica
    Națională

| Rezumat
    În România anului 2020, efectele pandemiei pe piața muncii s-au resimțit din plin. Conform analizelor, aproape 500.000 de locuri de muncă au dispărut din economia locală, aproximativ 1.3 milioane de români s-au întors în țară si rata șomajului în România în luna noiembrie a anului trecut a înregistrat o creștere de 28%.
În aceasta criză a locurilor de muncă, s-a lansat în luna noiembrie 2020 www.lucrezdinnou.ro, prima platformă online de reconversie profesională menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă în contextul dificil creat de pandemia de Covid-19.
Platforma cu scop social are obiectivul de a sprijini diminuarea șomajului în România. Aceasta oferă în mod gratuit resurse educaționale pentru reorientarea în carieră și le afișează utilizatorilor opțiuni de job-uri disponibile. Lucrezdinou.ro găzduiește o bază de date actualizată în permanență cu locurile de muncă disponibile pe cele mai mari platforme de job-uri din România, atât din mediul privat, cât și din mediul public. Proiectul este sprijinit de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), partener al acestei inițiative.
Prin cele două componente - resurse educaționale pentru reorientare în carieră și afișarea locurilor disponibile în diverse industrii, platformă Lucrezdinnou.ro se adresează persoanelor care și-au pierdut locul de muncă și își doresc să se reangajeze. Având în vedere că există industrii grav afectate de pandemie, iar altele au crescut în această perioadă, platformă îi oferă utilizatorului instrumente de reconversie profesională precum testele de carieră, training-uri video și sfaturi care îl pot ajută să se reorienteze către alt domeniu de activitate.


| Date beneficiari direcţi
    persoanele care si-au pierdut locul de munca in contextul pandemiei

| Date beneficiari
    piata muncii din Romania

| Activitati
    Platforma accesibilă pe pagina www.lucrezdinnou.ro oferă o serie de funcționalități dezvoltate cu ajutorul unor experți în dezvoltare personală și profesională printre care:
• Autoevaluare
Secțiunea cuprinde teste de orientare profesională și alte instrumente destinate descoperirii de aptitudini și abilități.
• Vreau să învăț
Secțiunea este alcătuită din lecții video pentru dezvoltarea competențelor cheie, metode și tehnici în vederea pregătirii pentru piața muncii.
• Vreau să mă angajez
Componenta aceasta oferă suport în generarea unui CV ce poate fi folosit in diferite formate necesare în procesul de aplicare. Tot aici sunt cuprinse informații privitoare la locurile de muncă disponibile pe mai multe platforme online (din mediul public si privat).


| Rezultatele proiectului
    ”Lucrez din nou” în cifre (până la data de 31 decembrie 2020):
• 3100 de vizitatori unici ai platformei
• 2793 de conturi create în platformă
• 1629 de teste efectuate
• 440 de CV-uri construite în platformă
• 892 de accesări ale lecțiilor video
• 48 de intervenții de consiliere
Testimoniale
George: Am trimis un mail. În două zile aveam deja stabilită prima întâlnire. Pe parcursul ședințelor am ajuns să am mai multă claritate și să-mi îngădui să mă îndrept spre un domeniu care chiar am descoperit că îmi place. Detaliul care a făcut diferența, după aceste sesiuni, a fost curajul, ceva atât de simplu care nu era acolo. Cel puțin pentru mine.
Alina: Eu împreună cu colegii mei am fost trimiși în șomaj. Da, a fost ceva năucitor. Nu am crezut că ne mai întoarcem. Dacă mi se va oferi prilejul, vreau să învăț și alte lucruri noi. Sunt tânără, am energie, am multe de oferit.
Georgiana: ”Lucrez din nou” este despre sprijin. Am găsit ceea ce căutam. Am reușit să câștig încredere în propriile forțe.
Aurelia: Da, am reușit să îmi găsesc loc de muncă datorită vouă și sper să fie bun. Mulțumesc! Sărbători fericite!


| Bugetul
    338100

| Parteneri
    Coca-Cola HBC Romania, Pattern Mindtreat Studios, DOVelopers, McCann PR Agency

| Website proiect
    www.lucrezdinnou.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->