close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Simpozion pentru Dezvoltarea Potențialului Uman



| Organizator:
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
| Categorie:
    Proiecte pentru Tineret
| Problema de fond
    În ziua de azi dezvoltarea personală este un subiect important în rândul tinerilor, încercarea de a deveni cea mai bună versiune a lor, fiind o luptă destul de grea. Industriile de self-help și pseudoștiință nu le sunt deloc de ajutor. De aceea am considerat că tinerii au nevoie de un sprijin în această căutare. AGMoS a avut ca scop informarea participanților în legătură cu subiecte de actualitate legate de dezvoltarea personală. Proiectul a contribuit la această dezvoltare prin integrarea științei în activități de dezvoltare personală. Sub supervizarea unui psiholog, consultând cărți de specialitate și articole științifice, s-a creat o publicație care cuprinde 7 teme diferite din domeniul dezvoltării personale care să fie de folos persoanelor care o citesc în cadrul activităților din proiect, cât și mai departe în dezvoltarea lor.

| Scopul proiectului
    Scopul acestui proiect a fost de a le oferi tinerilor din Turda, Câmpia Turzii și zonele limitrofe metode utile de rezolvare a problemelor ca: tendințe narcisiste, stări de anxietate și depresie, autocontrol emoțional și relații toxice, metode de combatere a procrastinării, conștientizarea în modificări comportamentale și cum confortul ne împinge înspre pseudoștiință.
1.Învăța rea a 50 de tineri metode de ameliorare a comportamentele toxice.
2.Crearea unei publicații științifice care să ofere un sprijin celor care o citesc.
3.Diseminarea informațiilor către un număr de minim 10000 de persoane.


Simpozion pentru Dezvoltarea Potențialului Uman Simpozion pentru Dezvoltarea Potențialului Uman Simpozion pentru Dezvoltarea Potențialului Uman

| Aria geografica
    Turda, Câmpia Turzii

| Rezumat
    Simpozionul pentru Dezvoltarea Potențialului Uman sau AGMoS nu este nimic altceva decât răspunsul unor probleme destul de des întâlnite în rândul tinerilor și anume industria de self-help și pseudoștiința. 2 industrii care nu fac altceva decât să dezinformeze oamenii și să îi închidă într-o bulă de fals confort care pe termen lung este toxic și trebuie eliminat fără discuție. Intenția cu acest proiect a fost să creăm timp de 4 zile per grupă, un mediu plăcut și primitor pentru tineri, în care aceștia să poată fi informați corect cu privire la subiectul dezvoltării personale și în care după încheierea proiectului să poată pune în aplicare de unii singuri metode eficiente prin care să-și creeze automatisme sănătoase care să îi ajute în a deveni cea mai bună versiune a lor. În această idee am realizat o serie de conferințe și workshop-uri cu 50 de tineri la un complex turistic la munte. Cu multe eforturi de gestionare a resurselor, facilități în cadrul cazării și surprize din partea echipei de organizare am reușit să implicăm niște tineri extraordinari și să îi învățăm lucruri care o să le fie utile pe viață. Mai mult, am reușit să oferim și 2 burse sociale pentru a facilita implicarea anumitor persoane care nu își pot permite în general să participe la astfel de evenimente, indiferent de cât de minime ar fi costurile.
Cel mai important este că am reușit să creăm e experiență de neuitat pentru participanți, lăsându-ne amprenta pozitiv asupra lor din punct de vedere educațional.


| Date beneficiari direcţi
    50 de tineri din Turda și Câmpia Turzii, cu vârstele cuprinse între 15 - 20 ani.

| Date beneficiari
    15.000 cititori - presă 4.000 vizualizări/postare - pagina de facebook a organizației Estimat 3.000 persoane - prin informații distribuite în mod organizat de echipa de proiect sau de voluntari pe paginile proprii de Facebook sau Instagram, prin materiale răspândite după realizarea proiectului către sponsori și parteneri. Total: 22.000 beneficiari indirecți

| Activitati
    1. Activitatea științifică
Scrierea lucrărilor a fost supervizată de un psiholog specializat în lucrul cu tinerii, acest proces a necesitat research preluat din cărți de specialitate și o serie vastă de articole științifice. Tinerii care s-au ocupat de scrierea materialelor au depus un efort enorm în a redacta lucrările într-un mod cât mai atractiv folosind un limbaj accesibil.
2. Convingerea tinerilor să participe într-un proiect științific și desfășurarea workshopurilor
Am desfășurat proiectul la o unitate de cazare în zonă de munte pentru a fi un mediu cât mai potrivit pentru un eveniment de dezvoltare personală. Am prospectat o bază solidă de unități de cazare pentru a găsi cea mai potrivită locație din punct de vedere al raportului calitate-preț. Echipa de organizare s-a străduit pe toată perioada desfășurării proiectului ca pe lângă cele peste 20 de ore de workshopuri calitative pregătite, să ofere participanților diverse facilități care să contribuie la atmosfera proiectului și care să facă experiența tinerilor una cât mai plăcută, deschizându-le apetitul pentru astfel de proiecte și pe viitor.
3. Finanțarea proiectului
Pentru a oferi șanse egale tuturor tinerilor, am început un demers de căutare a sponsorilor cu 8 luni înainte ca proiectul să aibă loc. Am contactat baza existentă de sponsori și adăugarea altor noi posibile surse de finanțare. Am realizat constant prospectări de piață pentru a ne asigura că achiziționăm produse și servicii calitative la preț optim.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele reieșite din proiect au fost următoarele:
1.Echipa de redactare a lucrărilor de cercetare a beneficiat de procesul de informare din surse științifice, fiind constant sprijiniți de un psiholog. Astfel ei și-au format skilluri esențiale: căutarea și selectarea surselor academice, folosirea unui limbaj științific, dar accesibil, sintetizarea unei cantități considerabile de informație și transpunerea acestora pe înțelesul tuturor.
2.Grupul țintă al proiectului a fost foarte bine ales, fiind prezente persoane familiarizate cu subiectele abordate, dar care nu reușesc să pună în aplicare lucrurile învățate. Acestora li s-au transmis metode practice prin care să își depășească condiția și li s-a explicat de ce este atât de greu să ne schimbăm comportamentele deși suntem conștienți de ele. Astfel participanții după încheierea proiectului au putut începe procesul de dezvoltare personală de unii singuri. În cadrul activităților s-a pus bază pe formarea competențelor participanților.
3.Datorită acestui proiect, organizațiile vor putea implementa mult mai ușor proiecte de acest gen, deoarece agenții locali sunt familiarizați cu astfel de inițiative. Folosind skillurile deprinse din proiect participanții vor fi o resursă umană esențială pentru comunitate, implicându-se mai departe în proiecte comunitare.
4.Organizația noastră a oferit partenerilor și sponsorilor câte un exemplar din publicația științifică, astfel că aceștia se vor putea folosi de informațiile aflate în lucrările de cercetare pentru a se informa corect legat de comportamentele abordate în aceasta.


| Bugetul
    55758

| Parteneri
    Proiectul nu a avut niciun fel de parteneri implicați.

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->