close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



AIVImedia.hub



| Organizator:
    Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune
| Categorie:
    Proiecte pentru Tineret
| Problema de fond
    Proiectul a apărut din dorința de a face auzite povești nespuse din diferite comunități din țară, din localități care sunt menționate de prea puține ori pozitiv, și de cele mai multe ori „descoperite” sau amintite când se întâmplă negativ.

| Scopul proiectului
    Ppregătirea tinerilor cu vârste între 13 și 26 de ani să găsească subiecte relevante pentru o comunitate, să le documenteze și să pregătească materiale jurnalistice. Astfel am urmărit atât dezvoltarea capacității de analiză și sinteză, precum și pe aceea de îmbunătățire a exprimării scrise sau a celei orale, în cazul voluntarilor care au făcut interviuri video.

AIVImedia.hub AIVImedia.hub AIVImedia.hub

| Aria geografica
    Național: judele Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Hunedoara, Iași. Maramureș, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea

| Rezumat
    Proiectul formează și susține tineri jurnaliști voluntari, neprofesioniști, care sunt interesați de ce se întâmplă în comunitățile lor și vor să documenteze și să prezinte povești pozitive din imediata lor apropiere.
Comunitățile, în special de dimensiuni mici și medii, sunt adesea prezentate în mass-media printr-o prismă negativă. Am dorit să schimbăm discursul și să aducem oamenii mai aproape de oameni.
Am pregătit tinerii implicați prin ateliere offline (2019 și 2020, cu respectarea restricțiilor impuse de pandemie) și bootcampuri online, prin Q&A-uri cu profesioniști din media și comunicare și prin ședințe de sumar și feedback continuu. Ce am reușit se poate citi, parțial, pe https://mhub.aiviong.ro, și urmări, parțial, pe canalul YouTube AIVI București. Multe materiale sunt încă în lucru.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți sunt cei în jur de 100 de voluntari cu vârste cuprinse între 13 și 26 de ani

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecți toți cei din comunitățile de un provin autorii materialelor sau ilustrațiilor AIVImedia.hub, dar și toți cititorii sau urmăritorii materialelor noastre

| Activitati
    Asociația a organizat numeroase ateliere și ședințe de pregătire a voluntarilor care fac parte din mini-redacțiile AIVImedia.hub, fiind explicate toate etapele care trebuie parcurse pentru realizarea unui interviu, reportaj sau portret. De asemenea, atât cât au permis condițiile din pandemie, coordonatorii au încercat să ajungă în cât mai multe mini-redacții pentru a merge pe teren alături de voluntari, ca să înțeleagă dinamica documentării unui subiect.
Nu în ultimul rând, în cadrul AIVImedia.hub au fost aduse pentru sesiuni de Q&A-uri numeroase persoane din media, jurnaliști și jurnaliste, dar și promotori ai eticii profesionale, realizatoare de podcast și realizatori de emisiuni TV incluzive, care le-au vorbit voluntarilor despre provocările profesiei, din propria experiență, și le-au dat sfaturi și recomandări care să îi ajute pe viitor.


| Rezultatele proiectului
    Apariția a zeci de articole realizate de voluntarii AIVImedia.hub sub îndrumarea coordonatorilor. Un rezultat foarte important a fost faptul că aceștia au putut să participe la și să înțeleagă un întreg proces de pregătire, redactare și publicare a unui material, precum și să înțeleagă responsabilitatea asumată pentru apariția unui articol în mediul public.
Considerăm că am reușit să contribuim la creșterea stimei de sine a voluntarilor, la îmbunătățirea capacității lor de exprimare și la dezvoltarea gândirii critice.


| Bugetul
    4800

| Parteneri
    Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Botoșani, Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava, Asociația GHEPart din Curtea de Argeș, Festivalul Film pe Pâine Focșani, Fundația Comunitară Vâlcea, YouthHub Râmnicu Vâlcea

| Website proiect
    https://mhub.aiviong.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->