close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O sansa calda



| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Servicii de Asistență socială
| Problema de fond
    Dupa ce pandemia a intrat in tara noastra si tara a fost inchisa, a fost momentul sa activam resursele noastre, colaboratori, parteneri instituti, etc, pentru a veni in sprijinul persoanelor care au ramas fara provizi, izolati si alte situati de urgenta, sprijin si catre spitale cu produse alimentare, masti, dezifectante si produse de igiena personala, apa si consiliere telefonica cu familiile care sunt in evidenta noastra.
Eroi nostri au fost aceei voluntari si oameni care au raspuns rapid la situatia starii de urgenta. Asociatia este activa din anul 2011 si nu numai in situati de urgenta, ea a raspuns ori de cate ori a fost nevoie.


| Scopul proiectului
    Dezvoltarea unei oferte de alternative/solutii pentru promovarea drepturilor si capacitatilor persoanelor cu risc de marginalizare si excludere sociala in vederea unei vieti mai bune.
Dezvoltarea de programme/servicii sociale,care sa raspunda nevoilor reale ale comunitatii. Sustinerea drepturilor persoanelor cu risc de marginalizare si excluziune sociala. Initierea /sustinerea unor initiative de dezvoltare locala cu focus pe serviciile publice locale si parteneriatul local care pot contribui la imbunatatirea calitatii vietii.


O sansa calda O sansa calda O sansa calda

| Aria geografica
    ILFOV, DAMBOVITA, BUCURESTI, PRAHOVA, VALCEA

| Rezumat
    Nu esti singur in vreme de pandemie.
Asociatia Sansa Ta, are ca obiectiv principal dezoltarea relatiei de comunicare si socializarea cu si între persoanele aflate in dificultate, asociatia are avem aproxiamtiv 2000 de beneficiari si 300 de voluntari carora le oferim consiliere de specialitate in situatia de pandemie. De asemenea am implementat proiectul „Nu esti singur pe vreme de pandemie” prin care voluntarii care au dat dovata de multa implicare chiar si in situatia de fata si care si-au luat toate masurile de precautie necesare chiar daca acestea nu sunt niciodata destul de multe, in perioada starii de urgenta, asociatia sansa ta, alaturi de voluntari cu sprijinul companiilor mari si mici, ong-uri partenere si autoritati publice, a fost o mobilizare uriasa, unde sau distribuit 30 de tone de alimente de baza la persoanele cu dizabilitati, familii cu copii, centre sociale, DGASPC-uri, cantine sociale, din mai multe judete din tara, unde sa continuat pana in luna Mai 2020, si apoi numarul de produse sa continuat dar in cantitati mai mici.
Cand planeta a fost in chisa, Asociatia Sansa Ta, si alte ong-rui, au facut mii de kilometri in satele cele mai sarace, centre si alte locuri unde am fost solicitati.


| Date beneficiari direcţi
    1000 persoane fara adapsot, 300 de familii cu copii, 5 centre sociale, 20 de comune din cateva judete, 30 de ongu-ri care au primit ajutor din partea asociatieie pentru beneficiarilor lor.

| Date beneficiari
    Ong-uri

| Activitati
    In fiecare zi, o masina ducea alimente, igienico-sanitare, cu voluntari in satele din judetele mentionate mai sus, centrelor sociale, etc.

În contextul pandemiei cauzată de virusul SARS-CoV-2 familiie cu copii, tineri se vor număra printre primele victimele ale șomajului (cei care aveau deja un job) sau a grupurilor cele mai expuse la situații grave de risc și vulnerabilitate (exploatare sexuală și trafic de persoane), referindu-ne aici inclusiv la cei care păresesc sistemul în perioada imediat următoare.

Acum mai mult ca niciodată tinerii au nevoie de sprijin și consiliere astfel, organizația își desfășoară activitățile cu tinerii online sau la telefon și încearcă să găsească soluții și #arhtiectdefaptebune care să contribuie cu dispozitive (telefoane, calculatoare etc) care să le faciliteze accesul tinerilor la educație și interacțiunea cu formatorii, asistenții sociali, psihoterapeuții, consilierii vocaționali cu care lucrează (din păcate o bună parte dintre ei nu au dispozitive și acces la internet).
In timpul distribuiri de alimente am descoperit multi oameni care nu aveau acces la internet, nu aveau cui sa ceara ajutor,


| Rezultatele proiectului
    Asa cum am spus, proiectul Nu esti singur pe timp de pandemie, a adus si rezultate frumoase, si le a redat speranta ca nu sunt singuri.
Am reusit pe langa sprijinul material, sa oferim si o vorba de incurajare fie de la distanat fie de mai aproape.
Oameni au inceput sa creada in ei, ca totul va fi bine, am incercat si noi ca asociatie cu resursele noastre sa aducem un stro de speranat in timpul starii de urgenta.


| Bugetul
    150800,45

| Parteneri
    Banca de Alimente, Kaufland Romania, Crucea Rosie, Dedeman, FDSC, Fundatia Pretuieste Viata, Primaira Municipiului Bucuresti, Rostar Biscuiti, Abalact, BCR si ISMB.

| Website proiect
    www.asociatiasansata.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->