close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Running Iași



| Organizator:
    Running Iasi
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    Din propria experiență am constatat că alergarea recreativă practicată regulat este benefică pentru sănătate, în 2015 la 41 de ani după o viața cu activitate fizică programată aproape 0 cu un comportament alimentar nu foarte echilibrat, aveam semnale că nu sunt pe drumul bun, ceva kg in plus, glicemie peste limita, ficat mărit, capacitate de efort spre 0 etc. Atunci am descoperit beneficiile alergării individualele și ulterior am descoperit o comunitate de alergători în Iași care mi-a inspirat dorința și entuziasmul de a dezvolta conceptul de comunitate de running și dincolo de granițele orașului. Și așa am decis înființarea paginii și grupului FB Running Iași, pentru a putea promova aceste evenimente și trasee de alergare.

| Scopul proiectului
    Scopul, promovarea unui stil de viață activ și sănătos prin practicarea sporturilor și a alergării de agrement in special. Obiectivul a fost că prin intermediul paginii, ev. și a imaginilor de la alergările noastre să inspirăm cât mai multe persoane să adopte un stil de viață activ prin practicarea alergarii în contexte și situații inedite, nu doar pe stadion sau in parc.

Running Iași Running Iași Running Iași

| Aria geografica
    Iași

| Rezumat
    Proiectul Running Iași a luat naștere din dorința unui grup restrâns de alergători din Iași de a promova contexte, trasee și spații inedite și informale de a alerga și de a păstra sau obține prin alergare o stare de sănătate mai bună, și sentimentul de apartenență la o comunitate faină de alergători. Am observat că alergarea individiduala pe trasee din apropierea orașului este destul de greu accesibilă din diferite motive, transport, teama de necunoscut etc. Scopul proiectului Running Iași a fost de a promova și aceste trasee de alergare și de a organiza alergări de grup de la 5 până la 30 de participanți pe aceste trasee.
In anul 2019 am organizat mai bine de 50 de evenimente de alergare în oraș și în afara orașului fiind implicați cca 40 de participanți în total.


| Date beneficiari direcţi
    Toate persoanele indiferent de vârstă, sex sau categorie socială care își doresc și pot alerga. Fără o monitorizare strictă dat fiind caracterul informal al organizației estimez la 30 de persoane fiind beneficiari direcți ai proiectului în anul 2019

| Date beneficiari
    Estimativ funcție de aprecieri, comentarii și reacții la imaginile și poveștile de la alergările noaste, mai bine de 100 de persoane.

| Activitati
    Identificarea traseelor pentru alergare, crearea evenimentelor pe pagină și grup, precizarea condițiilor de participarea în funcție de dificultatea traseului, echipament recomandat sau obligatoriu, conduită în timpul alergării etc.

| Rezultatele proiectului
    Fiind o organizare informală fără rigoarea unor mecanisme clare de evaluare ne-am ghidat in desfășurarea proiectului de reacțiile participanților, satisfacția, recunoștința și mulțumirile participanților la evenimentele de alergare și nu în ultimul rând consider o recunoaștere a beneficiilor aduse în comunitatea ieșeană făptul că am primit diploma de excelență la categoria sănătate în cadrul galei voluntarului Ieșean 2019 pentru implementarea proiectului Running Iași în anul 2019

| Bugetul
    0

| Parteneri
    Persoane fizice

| Website proiect
    @alergatoriiasi





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->