Participanti & Proiecte
Sa construim sperante impreuna
|
Organizator: Asociatia Sansa Ta |
|
Categorie: Incluziune sociala |
Datorita numarului mare de copii defavorizati si lipsei accesului la educatie, s-a avut in vedere realizarea unui centru de zi, in medeiul rural, intr-un judet sarac, asa cum este Dambovita. Astfel, s-a obtinut o cladire, care a fost amenajata ca centru de zi in satul Bilciuresti, pentru a acoperi nevoile sociale ale copiilor saraci din mai multe sate invecinate.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului:Infiintarea unui centru de zi si plasament pentru integrarea sociala si profesionala a copiilor si tinerilor proveniti din centre de plasament si familii defavorizate.
Obiectivul nostru este de a dezvolta servicii locative si sociale, medicale, care ofera posibilitatea copiilor si tinerilor orfani sa se increada in propriile lor forte, reducand astfel dependenta fata de sistemul de asistenta sociala.
| Aria geografica
Dambovita, Ilfov, Bucuresti
| Rezumat
Obiective:
- Asigurarea unui sprijin pentru copiii cu probleme familiale si sociale;
- Asistenta copiilor care sunt abandonati de parinti, rude ori sociatate, aflati in risc social;
- Stoparea tuturor formelor de violenta si discriminare
- Asigurarea nevoilor de baza printr-o abordare complexa pentru ca beneficiarii sa fie sanatosi, fericiti si sprijiniti.
| Date beneficiari
40 de copii la centrul de zi, in vederea prevenirii abandonului scolar si familial 100 de copii care pot beneficia de asistenta medicala, consultati, etc. 25 copii fara parinti, aflati in plasament la Asociatia Sansa Ta 10 tineri crescuti in orfelinate, la fiecare doi ani, care parasesc centrele de plasament
| Date beneficiari
Alti copii care se afla in dificultate din mediul rural
| Activitati
Proiectul urmareste integrarea pe doua planuri a copiilor saraci si orfani, precum si a tinerilor care parasesc orfelinatele, dupa varsta de 18 ani.
Principalele activitati sunt:
1. Realizarea unui centru de zi/plasament pentru copiii saraci/abandonati. Aici ei beneficiaza de o masa calda, activitati extra-scolare, meditatii, consiliere, servicii medicale, loc de joaca, sala de sport, etc.
Copiii participa la diverse activitati, cum ar fi:
•Insusirea deprinderilor de autogospodarire (pregatirea hranei, mentinerea curata alocuintei, pastrarea unui igiene corespunzatoare, etc.)
• Stabilirea unor activitati de grup care sa mobilizeze beneficiarii proiectului in vederea intretinerii adapostului social
• Consiliere socio-profesionala: intalniri individuale si de grup cu persoane din cadrul grupului tinta; identificare nevoilor de formare socio-profesionala in concordanta cu nevoile specifice ale fiecarui beneficiar; indrumare in functie de abilitati, aspiratii personale si oportunitati existente pe piata catre cursuri de formare profesionale sau locuri de munca disponibile.
2. Beneficiarii proiectului, asistati de un supraveghetor, invata sa-si asume responsabilitatile vietii independente (gestionarea resurselor materiale – venituri, gestionarea cheltuielilor, organizarea gospodareasca, organizarea profesionala si familiala)
3.Integrarea profesionala: proiectul vizeaza integrarea beneficiarilor in domeniul agriculturii, in special legumicultura, conform localizarii proiectului.
| Rezultatele proiectului
Dupa 2 ani de zile, copiii si tinerii beneficiari ai proiectului reusesc sa se integreze in comunitatea locala, ca niste cunoscatori ai secretelor agricole, sa-si intemeieze familii si sa isi creeze propriile micro-gospodarii, sa previna abandonul scolar, etc..
Dupa 3 ani, centrul de zi sa ajute la ridicarea gradului de cunoastere in randul copiilor saraci/orfani.
Un numar de aprox. 50 de copii/tineri orfani, proaspat iesiti din centrele de plasament sau provenind din familii defavorizate, orfani, vor beneficia in perioada 2016-2020 de adapost, indrumare profesionala si consiliere sociala, cursuri de pregatire in domeniul agricol si vor invata deprinderile unei vieti independente.
Un numar de 60 de copii/tineri vor incepe activități socio-profesionale independente la fiecare doi ani de zile (2017-2020).
| Bugetul
120000
| Parteneri
Kaufland Romania, Dedeman, Orhideea Garden, Primaria Bilciuresti, Velux, Bilka, Alutern.
| Website proiect
www.asociatiasansata.ro