close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#BineIntensiv – unități de terapie intensivă pentru acasă



| Organizator:
    ASOCIAȚIA MARINUȘ GĂLBENUȘ
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    #BineIntensiv este inspirat de Marinuș, copilul înger al co-fondatorului Mirel Dolofan, din luptele de 5 ani ale lui Marinuș cu cancerul cerebral, din nevoile de îngrijire de care s-au lovit acasă, după spitalizări, din experiența ultimilor 2 ani de boală de folosire a echip. medicale de terapie, astfel ca starea sa fizică/psihică sa fie cât mai lipsită de dureri și disconfort. Nevoile benef. sunt identificate prin comunicarea cu părinții lui, când este posibil, cu medical curant și, obligatoriu, în baza doc. medicale. În funcție de nevoie, le oferim echip. medicale, oricât timp e nevoie, pot fi unul, două sau mai multe echip.: pat terapie intensivă, monitor funcții vitale, concentrator oxigen portabil și/sau fix, aspirator chirurgical, aparat aerosoli, scaun rulant, kit igienă personală (scutece, aleze, creme speciale, medicamente etc).

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a ajuta copilul pt o recuperare/vindecare mai rapidă, pentru a evita agravarea bolii și complicațiile inerete, ameliorarea durerilor fizice, îmbunătații calitatății vieții copilului, îmbunătații calității vieții părinților.

Obiectivul proiectului este de a achiziționa cât mai multe echip. medicale de terapie intensivă, pt. a crește numărul de copii beneficiari, de a fi spirijin material și uman pt familia benef., în lipsa măsurilor de suport din partea instituților statului, în lipsa centrelor specializate în recuperare și în paliație.


#BineIntensiv – unități de terapie intensivă pentru acasă #BineIntensiv – unități de terapie intensivă pentru acasă #BineIntensiv – unități de terapie intensivă pentru acasă

| Aria geografica
    Brăila, Fetești, Medgidia, Constanța, Călărași, București, Pantelimon, Urziceni, Devesel, Drobeta Turnu Severin, Arad, Cluj Napoca, Timișoara, Târgoviște, Pitești, Bacău, Brașov, Craiova, Hațeg, Baia Mare, Focșani

| Rezumat
    Proiectul se adresează copiilor cu boli grave/incurabile, cu nevoie de îngrijire specială și acasă în procesul de recuperare/vindecare, copii care petrec timp îndelungat în pat, depind de ajutorul părinților, nu se pot deplasa, mânca, respira singuri. Proiectul se adresează și copiilor cu afecțiuni grave care au nevoie de îngrijire paliativă. Când un copil este într-o fază critică a bolii, între sau după perioade de spitalizare, pentru a îmbunătăți procesul de vindecare sau pentru a ameliora dureri, este nevoie ca îngrijirea de acasă să fie cât mai specializată medical, în lipsa centrelor de recuperare specializată/paliative. Astfel, cumpărăm și oferim beneficiarilor, echipamente medicale de terapie intensivă. În funcție de afecțiune, un copil poate avea nevoie de unul sau mai multe echip. medicale, acestea rămân la benef. cât are nevoie, apoi sunt preluate, igienizate și oferite altui benef. Totul pt. a îmbunătăți calitatea vieții copilului, calitatea vieții îngrijitorului acestuia, familia economisește bani (închiriere/achiziție echip. medicale), economii cu cheltuiala cu consumabilele de igienă, medicamente etc. Asociația, din sponsorizări și donații, achiziționează echip. medicale de terapie intensivă, identifică benef., se deplasează la domiciliul benef., montează și instruiește aparținători cum să folosească echip., realizează feed-back permanent, livrează periodic consumabile profesionale de igienă personală., promovează proiectul, realizează campanii/acțiuni fundraising pt dezvoltare proiect și creșterea nr. de benef. Din iulie 2021 până în decembrie 2022, asociația a investit 144.257 euro în 132 de echipamente de terapie intensivă, a cheltuit 64.257 euro pt. peste 800 de pachete cu consumabile de igienă, a livrat #bineintensiv în 20 de județe, pt. 107 copii.

| Date beneficiari direcţi
    1. Copiii cu afecțiuni grave/incurabile, cu vârsta între 0, 5 luni - 18 ani, care fie se află acasă după/între spitalizări și au nevoie de îngrijire medicală pt un bun proces de recuperare, pt evitarea agravării situației medicale, pt prevenirea spitalizărilor inoportune din cauza lipsei de îngrijire medicală adecvată.
2. Copiii cu afecțiuni grave/incurabile, cu vârsta între 0, 5 luni - 18 ani care se află în îngrijire paliativă acasă, ale căror multiple afecțiuni le-a afectat întregul organism, stau doar în pat, sunt conectați în permanență la aparatură medicală de susținere a unor funcții vitale, sunt dependenți 100% de un părinte îngrijitor.
Total copii beneficiari: 107


| Activitati
    1. Atragerea de fonduri constantă, din partea companiilor prin facilitatea de sponsorizare cu 20% din impozitul pe venit/profit, prin facilitatea de redirecționare a 20% din impozitul pe venit/profit pt. anul fiscal anterior (declaratia 177), personae fizice prin campanii de redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, prin campanii de fundraising prin platforma galantom.ro, prin campanii de fundraising punctuale prin intermediul propriul website, sponsorizări ONG-uri (As. Zi de Bine, As. Bertaland, Fund. Inimă de Copil, Fund. Mereu Aproape).
2. Achiziția echip. medicale de la furnizori autorizați, în baza documente de achiziție, cu garanție și training folosire.
3. Identificarea beneficiarilor, întocmire dosar de benef., documente de dare în folosință, GDPR, procese verbale predare-primire.
4. Livrarea echip. medicale la domiciliu benef, oriunde în țară, cu ajutorul unei dubițe special achiziționată, montajul și instruirea aparținătorilor pt . folosirea echip.
5. Livrare periodic consumabile pt îngrijire și îmbăiere la pat (scutece, aleze, șerv. umede, creme speciale, etc).
6. Feed-back permanent cu aparținătorii pt a ne asigura de buna funcționare a echip., pt. a ne soluționa noi nevoi.
7. Promovare: rețele socializare, apariții TV (Prima TV, Antena 1), radio (Europa FM, Kiss FM Brăila), articole de presă (Recorder – Andrei Crăciun), persoane publice (Alex Dima, Melania Medeleanu, Mirela Retegan, Alexandra Furnea).



| Rezultatele proiectului
    Patul reglabil din telecomandă oferă poziții optime pt. somn, odihnă, pt hrănire, evită apariția escarelor și ajută la vindecarea lor. Monitor funcții vitale monitorizează temperatura corpului, rata pulsului, nivelul de oxigenare, atenționează sonor când există o problemă cu semnele vitale, oferind timp pt. intervenție rapidă. Concentrator oxigen portabil, la rec. medicului, pt. nevoia suplimentară de oxigen, destinat pt. uz în afara locuinței pt. a accesa terapii de recuperare, controale, plimbări. Concentrator oxigen fix, la rec. medicului, pt. nevoia suplimentară de oxigen, pt. uz la domiciliu. Aspirator chirurgical, elimină mucozitățile și eliberează căile aeriene. Aparat aerosoli pt. administrarea dif. tratamente. Scaun rulant pt deplasare în exterior. Pachete cu scutece, aleze, creme speciale, șervețele umede, spumă de baie pt. igiena personală, în pat, pt. a evita deplasările chinuitoare la baie.
Copiii nu mai dorm cu părinții în același pat/ cameră, proces de recuperare mai scurt, confort psihic mai bun pt părinți, reducerea numărului de spitalizări, salvarea vieții, economii la bugetul familiei cu achiziția echip. necesare (între 400- 15.000 lei), economii la buget cu plata chiriei lunare pt. echip., între 1.500 – 4.000 /lună/familie, economii la buget cu achiziția de scutece, aleze, șerv. umede, medicam., între 500 -3.500 lei/lună/familie, sprijin material de bază pt nevoi care afectează întreaga familie (cadouri generoase de Crăciun, de Paște, de 8 Martie, ghiozdan și rechizite, renovare și reparații case, achiz. dif. bunuri pt. casă).


| Bugetul
    1038400,00 LEI

| Parteneri
    Asociația Zi de Bine, Fundația Mereu Aproape, IB Cargo, Blue Point Telecom, Voestalpine, Flexicom food packaging, RMS Logistik, Adobe România, Nepi Rokcastle, donatori individuali.

| Despre organizator
    Asociația are scopul de a fi sprijin copiilor cu boli grave/incurabile, cu vârsta între 0,5 – 18 ani și familiilor lor, din România. Proiectele sunt construite în jurul nevoile copiilor, dar și a familiei, încercăm să acoperim cât mai multe nevoi, de la sănătate, prin #BineIntensiv, de la reconstrucția/renovarea de case, cadouri cu haine, încălțăminte, cărți, de Paște, Crăciun, ghiozdane și rechizite, până la sprijin cu achiziția de orice produs/serviciu are nevoie familia/ copilul.

| Website proiect
    https://www.marinusgalbenus.ro/proiect/bineintensiv-unitati-de-terapie-intensiva-pentru-acasa/10



Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->