Demarat in luna aprilie a acestui an, proiectul de educatie antreprenoriala “Mici antreprenori in Scoala lui Andrei” ofera elevilor instrumente necesare pentru a gandi creativ si pentru a putea solutiona problemele din comunitatile in care traiesc. Initiativa este dezvoltata de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Petrom si se va desfasura pana in luna decembrie 2013.

Aproximativ 12.000 de elevi si peste 400 de cadre didactice din ciclurile primar si gimnazial vor face scoala “altfel” in cadrul modulelor „Comunitatea mea”, „Economia tarii”, „Orasul meu”, „Sensul banilor” si „Este afacerea mea”. Programul le va spori increderea elevilor in propriile sanse de succes si le va dezvolta gandirea antreprenoriala.

“Acest program a fost mai intai de toate o provocare pentru mine si apoi si pentru elevii mei. Este interesant, provocator, de un real folos tuturor elevilor, dar mai ales celor cu spirit de antreprenor. Elevii au invatat sa lucreze in echipa elaborand reclame, schite, proiecte, planuri de afaceri extrem de interesante. Cu alte cuvinte, le-a placut sa se joace de-a „micii antreprenori” si pana la urma chiar au reusit, participand cu succes la Targul de Craciun organizat in scoala”, prof. Jana Voiculescu.

“In cadrul acestui program relatia profesor-elevi devine mai transparenta. Elevii se deschid, comunica, isi exprima propriile pareri, idei, opinii, fara sa fie criticati. Invata sa lucreze in echipe, sa colaboreze eficient, sa fie creativi. Pot face alegeri si isi asuma consecintele alegerilor si actiunilor. Invata sa ia initiativa si pun in practica abilitatile lor antreprenoriale”, prof. Mihaiela Lazar.

Cele 18 comunitati incluse in program sunt Galati, Braila, Zemes, Moinesti, Buzau, Adjud, Ploiesti, Campina, Pitesti, Craiova, Constanta, Videle, Foglas, Marca, Suplacu de Barcau, Moreni, Boldesti Scaieni si Bucuresti. Cadrele didactice din cele 161 de scoli selectate beneficiaza de materiale gratuite si cursuri de formare. Pe termen lung, ei vor putea continua activitatea implementand un proces educational modern, de impact, in aceste scoli.

„Prin platforma Tara lui Andrei, Petrom sustine comunitatile din Romania prin programe care sustin educatia antreprenoriala si finanteaza idei care aduc valoare economica si sociala in comunitatile din Romania.” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom

***
Despre Tara lui Andrei
Tara lui Andrei sustine proiecte inspirand comunitatile din Romania sa intre in actiune si sa-si schimbe viata in domenii cheie: crearea de locuri de munca, acces la educatie non-formala si cultivarea spiritului civic. Valorile Tarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de intreprinzator, educatia (non-formala) si inovatia.

Tara lui Andrei este o mare comunitate orientata catre solutii, o comunitate a celor care nu se dau inapoi de la a lupta pentru a-si transforma initiativele in realitate. Cetatenii Tarii lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientati catre solutii.
Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala. Tara lui Andrei este principala noastra platforma de investitie in comunitate prin care ne propunem sa generam valoare economica si sociala prin finantari si transfer de expertiza in vederea sustineri initiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. Incepand cu anul 2013, Petrom raporteaza respectand directiile Global Reporting Initiative in cadrul raportului anual de sustenabilitate.

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si Petrom prin solutii inovative. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, siguranta resurselor de energie pentru viitor, educatie locala si solutii de dezvoltare pe termen lung.

OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Gaze si Energie, Rafinare si Marketing. Grupul si-a consolidat pozitia pe piata petroliera din sud-estul Europei in urma unui amplu proces de modernizare si eficientizare, pentru a carui implementare au fost realizate investitii de peste 8,8 miliarde euro in ultimii opt ani.
Informatii suplimentare
E-mail: csr.office@petrom.com