mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți diverse în toate mediile de comerț, online și offline, se alătură campaniei GivingTuesday, mișcare globală ce încurajează implicarea socială și faptele bune și îndeamnă toți utilizatorii aplicației să susțină o cauză de schimbare în bine acolo unde este nevoie și unde pot contribui. Anul acesta, campania GivingTuesday se sărbătorește la nivel internațional pe data de 3 decembrie.
 
Lansată în 2012, GivingTuesday a devenit o inițiativă internațională adoptată de peste 150 de țări, ce pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate. Din 2017, campania GivingTuesday are loc și în România.
 
De la jumătatea lunii iulie a acestui an, utilizatorii mobilPay Wallet au posibilitatea să doneze direct din aplicație în momentul finalizarii oricărei plăți  pentru servicii de utilități publice, plata întreținerii, bilete de transport, reîncărcarea cartelei PrePay sau plata prin Scan&Pay la mii de comercianți online și offline. Prin selectarea opțiunii Continuă cu o donație, utilizatorii pot dona mai simplu și mai rapid către cele opt organizații non-guvernamentale partenere.
 
Astfel, românii pot dona în prezent prin intermediul aplicației către Fundația HOSPICE Casa Speranței, care oferă îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de o boală incurabilă sau către fundația Hope and Homes for Children Romania, care prin acțiunile sale ajută copiii să treacă de la îngrijirea în orfelinate la sisteme bazate pe conceptul de familie. De asemenea, aceștia pot dona către organizația Teach for Romania, care oferă acces la educație copiilor aflați în dificultate, din comunitățile dezavantajate. 
 
O altă organizație parteneră mobilPay Wallet este Habitat for Humanity Romania care are misiunea de a eradica locuirea precară, ajutând oamenii aflați în nevoie să își îmbunătățească condițiile de locuit sau să fie mai bine pregătiți în fața unor posibile dezastre naturale. Utilizatorii pot dona și către Fundația Inovații Sociale Regina Maria care asigură servicii medicale și medicamente gratuite pentru bolnavii fără venituri și fără asigurare medicală precum și accesul la educație pentru copiii din familii defavorizate. 
 
Cei care vor să se implice direct în protejarea naturii și animalelor o pot face susținând cauzele organizației WWF-Romania pentru protejarea ecosistemelor naturale ale României; inițiativa Greenpeace Romania de a milita pentru salvarea pădurilor virgine din România împotriva tăierilor ilegale sau demersurile asociației Animal Life pentru îngrijirea animalelor fără stăpân. 
 
Utilizatorii au posibilitatea de a seta suma pentru donație, având la dispoziție trei sume fixe, în funcție de organizația către care aleg să doneze. Tot din aplicație, utilizatorii pot alege o dată anume din lună dacă doresc să fie notificați pentru a reînnoi donația, putând face plata printr-un singur click, fără a mai introduce toate datele cardului. Fiecare donație făcută de un utilizator în favoarea uneia sau a mai multor ONG-uri se salvează pe ecranul principal al aplicației pentru donații viitoare și mai rapide. 
 
Din datele centralizate de companie, valoarea medie a donațiilor este de circa 15 lei, iar 30% dintre utilizatorii mobilPay Wallet care au ales să contribuie până în prezent sunt donatori recurenți. Pentru anul următor, mobilPay Wallet își propune să întărească parteneriatele pe care le are cu ONG-urile partenere și să încurajeze utilizatorii să se implice în susținerea cauzelor promovate, prin campanii dedicate.
 
***
Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din România
Lansată în 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs fintech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online. 
 
Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Supeco, Selgros și Cora, facturi de telefonie, internet și TV, facturi de utilități la zeci de furnizori de servicii de energie, apă-canal, salubritate sau întreţinere la bloc, reîncărcarea de cartele preplătite, transport public în diferite orașe ale țării sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 6.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR în pagina de plată a comercianților.
 
În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.
 
Lansată anul trecut, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android și oferă un design al interfeței mult mai intuitiv, o secțiune nouă pentru adăugarea programelor de loialitate și servicii noi plată oferite într-o manieră ușor de utilizat.
 
Despre #GivingTuesdayRO - o zi pentru a dărui
#GivingTuesdayRO - o zi pentru a dărui face parte dintr-o mișcare internațională care dorește să instituie la nivel global o zi a generozității și implicării sociale. GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a rețelelor sociale, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a se implica în comunitate. Din 2017, GivingTuesday se sărbătorește și în România.