• AVON sponsorizează Cursa Populară din cadrul Bucharest Marathon, pe 12 octombrie • Peste 2500 de alergători sunt așteptați la această cursă • 100% din profitul vânzărilor de la standul AVON va fi investit în Campania pentru Sănătatea Sânilor • Evenimentul este parte dintr-o serie de activități dedicate luptei împotriva cancerului la sân. 
 
AVON ROMÂNIA invită toți pasionații, dar și amatorii de mișcare în aer liber, să alerge la Cursa Populară din cadrul Bucharest Marathon pentru a susține lupta împotriva cancerului la sân. Cursa de 2,5 km se va desfășura sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 9.00, și va avea startul în Piața Constituției. Aceasta este prima dintr-o serie de acțiuni desfășurate de AVON în cadrul Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, pe parcursul lui octombrie, lună dedicată prevenirii cancerului la sân. 
 
În fiecare minut, în lume, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află zilnic că suferă de această formă de cancer. România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, pentru că femeile nu merg la controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. 
 
Cursa AVON din cadrul Bucharest Marathon are rolul de a  trage un semnal de alarmă asupra bolii și a importanței detectării în stadiu incipient.  Alergătorii care își doresc să susțină cauza se pot înscrie la cursă până pe 6 octombrie AICI Bucharest Marathon este un eveniment marca Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România.
 
În cadrul maratonului va exista și un stand dedicat AVON, de unde participanții vor putea achiziționa produse cu Fundița Roz. Tot profitul obținut din vânzarea acestora va fi investit în proiectele Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, pe care AVON o derulează din în România. Unul dintre aceste proiecte este Cancel Cancer, campanie națională de consultații gratuite pentru depistarea cancerului la sân, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție . Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, a ajuns anul acesta în 20 de orașe din România și a oferit consultații senologice gratuite unui număr de peste 3000 de  femei.
 
Timp de peste două decenii, AVON a investit constant în campaniile sociale pe care le susţine, Campania Respectului şi Campania pentru Sănătatea Sânilor, ce combat violența domestică și cancerul la sân, donând peste 3 milioane de euro pentru a sprijini proiecte dedicate acestor cauze sociale. 
 
***
Despre AVON
AVON este prezent de peste 22 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață. 
 
Despre Bucharest RUNNING CLUB
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.

BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania, iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.

l www.bucuresti10km.ro l www.bucuresti21km.ro l www.bucharest-marathon.com l www.voluntarinsport.ro l www.abrc.ro