Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, încheie un parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont), pentru a oferi condiții optime de lucru în bazele de salvare și a facilita intervențiile în situațiile de urgență. În cadrul colaborării, Ariston dotează 30 de centre și baze de salvare cu centrale termice în condensare și boilere electrice de ultimă generație.
 
Peste 700 de profesioniști și voluntari, care asigură patrularea preventivă și participă anual la misiuni de salvare în cele 24 de județe cu zonă montană din țară, vor beneficia astfel de încălzire și apă caldă menajeră în bazele Salvamont.
 
„Ne bucurăm că salvatorii montani vor beneficia de condiții mai bune în centrele de salvare, mai ales acum în apropierea sezonului de iarnă. Datorită parteneriatului cu Ariston, putem scurta timpii de reacție în intervenţiile de salvare, acțiuni care de cele mai multe ori au loc în condiții meteo extreme”, afirmă prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.
 
Printre centrele de salvare care vor fi dotate cu echipamente Ariston se numără și cele situate în Zărnești, Cota 2000 - Transfăgărășan, Târgu-Jiu, Lacul Roșu, Bran, Bușteni sau Padina. În funcție de dimensiunea și caracteristicile tehnice ale spațiilor, Ariston va dona centrale termice cu puteri cuprinse între 24 și 70 de kW, în timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse între 30 și 300 de litri.
 

„Suntem conștienți că acțiunile de salvare montană nu sunt posibile fără pregătire susținută, efort fizic și emoțional intens, dar mai ales fără infrastructură. Prin acest parteneriat continuăm angajamentul asumat la nivel global de a duce confortul chiar și acolo unde acesta nu este doar greu de obținut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea într-un loc mai confortabil”,
spune Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Parteneriatul cu Salvamont face parte din inițiativa regională - Ariston Comfort Challenge, aflată în al doilea an de desfășurare, cu obiectivul asumat de a duce confortul în locuri unde acesta pare imposibil de obținut. 
 
În cadrul acestei inițiative, Ariston Thermo România continuă și în 2019 parteneriatul cu Crucea Roșie Română. Astfel, compania va continua să doneaze boilere electrice performante în peste 20 de județe către instituții de învățământ, cămine de bătrâni sau centre de recuperare medicală. De echipamentele Ariston vor beneficia persoane pentru care apa caldă este de cele mai multe ori un lux.
 
Prima misiune Ariston Comfort Challenge a avut loc în 2018, în Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare și a construit, pe un teren înghețat, cu diverse adversități, o casă modulară inovatoare și călduroasă, denumită Ariston Comfort Zone. Casa a fost donată Universității din Copenhaga pentru ca echipa de savanți de aici să poată cerceta impactul schimbărilor climatice asupra zonei arctice chiar și în sezonul de iarnă, când temperaturile sunt extrem de scăzute.
 
 
***
Despre Ariston Thermo România 
Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.
 
Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.