Studentii pun in aplicare proiectul unei scoli de vara, proiect castigator in competitia de CSR a Societe Generale, Citizen Act II.

BRD si grupul bancar de care apartine, Societe Generale, au finantat cu 15.000 de euro un proiect al unei echipe de studenti care vor sa vina in sprijinul liceenilor talentati, dar lipsiti de posibilitati materiale. Cei 3 studenti se numara printre castigatorii concursului international de proiecte de CSR al Societe Generale, Citizen Act II. Proiectul lor, denumit “FORCE”, consta intr-o scoala de vara, care va avea loc intre 4 si 14 august, la Sarata Monteoru.

Cei 3 studenti au participat in competitia Citizen Act, in anul 2008. Aici s-au confruntat cu alte 39 de echipe, venite din tarile in care e prezent grupul Societe Generale. Toate aceste echipe a trebuit sa propuna cate un proiect de CSR, pe care Grupul sa il puna in aplicare in tara de unde proveneau. 

Echipa Supporters, formata din Alexandra Dabu, Cosmin Buteica si Diana Patrascoiu, a conceput atunci un proiect educational, adresat adolescentilor cu potential, dar care provin din familii sarace sau din orfelinate. Ei au plecat de la observatia ca sistemul de invatamant romanesc nu le ofera sanse egale unor astfel de tineri. De aceea, au propus organizarea unei scoli de vara, unde liceenii dezavantajati sa participe la o serie de cursuri si activitati, care sa-i ajute ulterior sa isi puna in valoare potentialul si sa concureze de pe pozitii egale cu ceilalti tineri de varsta lor.

La Festivitatea de Premiere, care a avut loc in martie 2008, la Paris, cei 3 studenti din Romania au avut o supriza placuta. Juriul competitiei le-a acordat un premiu special, considerand ca proiectul lor este unul foarte realist si ca merita sa fie pus in practica.

Pentru asta, Societe Generale le-a acordat o finantare de 7.500 de euro. Suma a fost dublata ulterior prin contributia BRD. Tot banca din Romania i-a incurajat pe studenti sa isi puna in aplicare proiectul si i-a sprijinit pe parcursul organizarii.
 
De la idee la practica
Pentru ca Alexandra, Cosmin si Diana erau membri ai asociatiei studentesti ASER, ei le-au impartasit colegilor lor proiectul, iar acestia au decis sa-l organizeze impreuna.

La ora actuala, "Scoala de Vara Force" are propriul sau site: www.force.ro. Acesta ii asteapta pe liceenii care vor sa se inscrie, pana pe data de 1 iulie.

Intrati aici pentru a citi articolul integral