Castigatori Design Urban
1. Statii self-service pentru reparat biciclete – Asociatia HaicuBicla
Proiectul va sprijini dezvoltarea infrastucturii pentru biciclisti, prin instalarea a 5 statii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete, unde se vor putea face reparatii simple, in regim imediat, fara niciun cost. Statiile sunt prevazute cu un suport fix de sustinere a bicicletei si un set complet de scule, precum si o pompa de aer manuala. Proiectul va fi finantat cu un buget de 35.140 lei. 

2. LOQ Public – grup de initiativa
Proiectul va revitaliza un spatiu dintr-o fosta hala apartinand Industriei Bumbacului (cunoscut sub denumirea de Atelier) si il va reda comunitatii sub forma unui spatiu de reflectie, dezbatere si actiune urbana, denumit simbolic LOQ Public. Cetateni activi, grupuri de initiativa cetateneasca, organizatii neguvernamentale, autoritati publice locale, industriile creative, sectorul de business implicat in activitati de dezvoltare urbana/mobilizare comunitara, vor putea organiza intalniri, dezbateri publice, evenimente de promovare sau manifestari culturale. Proiectul va primi o finantare in valoare de 42.850 lei. 

3. Remorca de Cercetare si Activare – Asociatia BASAR
Remorca de Cercetare si Activare este o structura-suport folosita ca instrument mobil de activare si generare de spatiu public si comunitar. Remorca va gazdui Scoala de Oras, un program de educatie aplicata. Primul atelier al scolii este Biblioteca din Militari si va avea ca subiect 2 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Bugetul total al acestui proiect este in valoare de 44.870 lei.

Au jurizat la aceasta sectiune:
Serban Sturdza – presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti; Camelia Sucu – antreprenor, proprietar Class Living; Camelia Savoiu – consultanta si comunicare, Fondul Roman de Contragarantare; Elis Popescu – fondator Designist.ro; Anelise Moldovan – specialist marketing, Volkswagen - Porsche Romania.
Cele trei proiecte castigatoare insumeaza un buget total de 122.860 lei.

Castigatori Eco-inovatie
1. Make(you)R(own)Space - Intrarea Violoncelului – Asociatia D’Advent
Proiectul va redefini spatiul Intrarea Violoncelului ca makerspace si loc simbol al miscarii de reciclare creativa. Scopul proiectului este de a face spatiul functional pe toata durata anului pentru organizarea de ateliere si evenimente pe teme ecologice. Prin amenajarea unui spatiu de lucru din doua containere folosite si reutilizarea paletilor pentru amenajarea gradinii, cu solutii ecologice la toate capitolele functionale (curent, amenajare, toaleta cu compost, etc.) se urmareste crearea unui context de invatare si inspiratie pentru comunitate. Proiectul va primi o finantare de 51.190 lei.

2. Green Mogo – Gradina de pe acoperis – Asociatia Greenitiative
Green Mogo – gradina de pe acoperis propune amenajarea unei gradini si a unei sere demonstrative, care pun in aplicare principii ale permaculturii si ale agriculturii ecologice si utilizeaza sustenabil resursele naturale (apa, energie, materii prime, sol fertil).  Gradina si sera vor deveni instrumente didactice inovatoare ale Centrului de Instruire si Consiliere ”Green Mogo”. Bugetul aprobat al proiectului este de 40.950 lei.

3. Auto Eco Inovarea - Valorificare inovatoare a deseurilor auto si conexe – Asociatia Ecoteca
Proiectul va pilota un model de management al deseurilor auto,  impreuna cu studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Hidrotehnica si de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Proiectul va contribui la responsabilizarea consumatorilor de servicii si piese auto prin: identificarea deseurilor dificil de reciclat; dezvoltarea si testarea de metode inovatoare de valorificare a acestora; amenajarea unui spatiu de lucru pentru ateliere de reciclare creativa si dezbateri pe tema managementului deseurilor. Proiectul va primi o finantare de 51.000 lei. 

Au jurizat la aceasta sectiune:
Mihnea Ghildus – echipa de management Prispa si fondator Dizainar.ro; Oana Luca – conferentiar universitar, Facultatea Tehnica de Constructii Bucuresti; Mircea Ilie, Sustainability Leader, Ikea Romania; Elena Badea – Head of Branding, Marketing and Communication, Ernst&Young; Dragos Tuta – Partener si CEO, The CSR Agency; Andra Matzal – editor, Think Outside of the Box; Mugur Parizianu – Consultant Financiar Porsche Romania.
La aceasta sectiune, bugetul total al finantarilor este in valoare de 143.140 lei.

Cele sase proiecte vor intra, din 12 octombrie, intr-o  campanie publica de votare, pe www.mobilizamexcelenta.ro. Proiectele cu cele mai multe voturi vor primi fonduri suplimentare, un buget aditional de cate 10.000 de lei fiind pus la dispozitia cate unui castigator pentru fiecare sectiune. 
 
Programul Mobilizam excelenta continua cu burse de performanta pentru copii si tineri, pentru domeniile arta si design, stiinte si sport. Perioada de aplicatii dureaza pana la 31 octombrie, iar castigatorii vor fi anuntati in luna decembrie. 

***
Despre Mobilizam excelenta
Mobilizam Excelenta este un program creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Programul este in acord cu valorile si principiile Porsche Romania – excelenta in inovatie si design – urmand sa fie transferate comunitatilor locale, prin sustinerea financiara acordata proiectelor si promovarea oamenilor cu aceleasi valori si principii. Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitate, Mobilizam Excelenta este un program dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Eco-inovatie si Excelenta in educatie.

Viziune
Excelenta in care credem noi nu este un bun exclusivist. Excelenta nu este un privilegiu rezervat unei elite. Nu este inchisa in Academie. Este in ADN-ul oamenilor. In toate comunitatile. Excelenta este chiar acolo unde cineva se ambitioneaza sa o caute. Si are nevoie doar de o mana de ajutor. Sau de un exemplu. O scanteie de inspiratie. Mobilizam Excelenta isi propune sa caute oameni care vor sa dea ceva din ce au mai bun pentru ca viata sa fie mai buna, pentru ei si comunitatile in care traiesc. 

Despre Porsche Romania 
Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania, companie infiintata in noiembrie 1997 si care apartine de Porsche Holding GmbH cu sediul in Salzburg. Incepand cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost inglobat in concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, pastrand insa structurile independente.

Compania, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca de profil, este importator general pentru marcile Volkswagen,  Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Das WeltAuto. Porsche Romania este responsabila de evolutia calitativa si de extinderea retelei de distributie, compusa din centre auto proprii si dealeri independenti autorizati de companie. 
Reteaua ofera masini atractive, sigure si ecologice, la cele mai inalte standarde tehnice si de calitate, iar afacerea de baza acopera si aprovizionarea retelei nationale de dealeri cu piese de schimb si accesorii originale.

Despre Fundatia Comunitara Bucuresti
Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Pana in prezent, organizatia a finantat cu peste un milion de lei mai mult de 130 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov. 
Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 13 fundatii comunitare din tara.