Agenția de consultanță The Azores Sustainability & CSR Services organizează a treia ediție a conferinței “Best Practices in Romanian CSR”  în data de 19 iunie 2018, la Hotelul Intercontinental din București, Sala Rapsodia. În cadrul acestei conferințe vor fi anunțate rezultatele analizei Romania CSR Index 2018, editia a 3-a - cea mai importantă analiză a domeniului responsabilității sociale și de mediu din România.
 
În premieră în acest an, indexul include toate cele 696 de companii care au peste 500 de angajați în România. O parte dintre aceste companii intră sub incidența Directivei 2014/95/UE privind publicarea informațiilor nefinanciare și a informațiilor privind diversitatea.
 
“Sustenabilitatea devine o prioritate strategică pentru mediul de afaceri. Romania CSR Index este cea mai bună oportunitate de a recunoaște performanțele și nivelul ridicat de transparență al companiilor ce respectă principiile dezvoltării durabile. Dorim mai multă competitivitate în acest domeniu și ne-am propus să încurajăm cât mai multe companii să încorporeze responsabilitatea socială și de mediu în operațiunile lor și să publice rapoarte nefinanciare.”, explică Alina Liciu, Fondator și Managing Partner The Azores, organizator al evenimentului.
 
În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai bune practici în raportarea și măsurarea impactului social și de mediu, cele mai importante trenduri din domeniu și noutăți despre diverse analize la nivel internațional care pot influența în bine CSR-ul din România. 
Agenda evenimentului include:
 
Panel 1: Raportarea responsabilității sociale și de mediu: legislație, strategie și bune practici
Speakeri: 
László Borbély – Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă
Irina Ionescu – Public Affairs & Communications Manager, Coca-Cola HBC România
Darren Willman – Corporate Governance Research Manager, Sustainalytics
 
Panel 2: Dezbatere pe tema raportării informațiilor nefinanciare 
Speakeri:
Valer Hancaș – Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România
Florina Șerban, Internal Communication, Corporate Events and Corporate Responsibility Senior Coordinator, Telekom România
Doru Mitrana – Director Divizia de Training a The CSR Agency, Coordonator al programului Global Compact Network România
Iuliana Roibu – Manager Reporting Division The CSR Agency
Alina Liciu, Managing Partner The Azores Sustainability & CSR Services
 
Panel 3: Rezultatele rating-ului Romania CSR Index 2018
 
Evenimentul este susținut de: 
Partener Platinum: Coca-Cola HBC România
Partener Gold: Sustainalytics
Parteneri Silver: TrustLine, BCR
Partener Healthy Eating - Nestle România
 
Partener media principal: Wall-Street; 
Parteneri media: România Liberă, The Epoch Times, The CSR Report, Green Report, Economica.net, Fit Report, Leaders Reunited, PRwave.ro, PR-Romania, stiri.ong, The Trends, KLARMEDIA. 
 
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului l Înscrierile se pot face AICI
 
 
***
Despre The Azores Sustainability and CSR Services
The Azores este o agenție de consultanță din România, specializată în sustenabilitate corporativă și CSR. Agenția a fost înființată în 2013 cu scopul de a sprijini companiile din România să abordeze conceptul de sustenabilitate corporativă în conformitate cu standarde recunoscute la nivel internațional și de a crește nivelul de conștientizare privind responsabilitatea socială. Principalele servicii ale agenției sunt: definirea strategiei și raportarea de CSR, măsurarea impactului social al programelor de CSR și CSR Branding.