Cu sprijinul Fundației Bosch România, Code for Romania pregătește o suită de soluții digitale care adresează o problemă severă a educației din România, aceea a siguranței în școli și a guvernanței acestora.

În urma unui proces exhaustiv de cercetare, lucrăm la finalizarea unui raport complex care prezintă punctele nevralgice identificate în această privință, indiferent de nivelul de învățământ (de la preșcolar la universitar).

Mediul în care un elev se formează are o importanță determinantă pentru viitorul lui. Școala nu reprezintă doar ceea ce se întâmplă la ore ci trebuie să reprezinte un mediu sigur, adecvat și gândit pentru a sprijini procesul de învățare și formare. Felul în care școlile sunt administrate poate fi îmbunătățit și cu ajutorul tehnologiei, pentru a le face să fie spații mai sigure, ferite de amenințări pentru elevi, spații în care incluziunea și accesibilitatea sunt lucruri perfect normale, nu excepții și unde orice copil vine cu entuziasm și speranță.

Ne bucurăm să avem sprijinul Fundației Bosch României pentru a putea analiza în detaliu cele mai stringente probleme cu care se confrunta mediul școlar și să explorăm și creăm soluții digitale care să amplifice eforturile tuturor actorilor din domeniu și care să facă școala un loc sigur și incluziv pentru toți copiii.

„Educația reprezintă unul dintre domeniile de implicare prioritare pentru Fundația Bosch România. Dar înainte de a ne implica, pentru a răspunde cu adevărat unor neajunsuri și pentru a folosi resursele pe care le avem fix unde este cea mai mare nevoie, este important să investigăm, să analizăm, să aflăm care sunt problemele reale cu care se confruntă sistemul de învățământ, școlile din România. Am demarat parteneriatul pentru cercetare cu Code for Romania pentru anul 2022-2023 pe domeniul Education for Romania cu încrederea că nu vom reuși doar să documentăm nevoile, să le prioritizăm, dar să le și răspundem ulterior cu ajutorul soluțiilor digitale”.

Simona Beldiman, Director Executiv Fundația Bosch România

„Susținerea unor parteneri precum Fundația Bosch România este foarte importantă în programe care țintesc schimbări sistemice, pe termen lung, cum este și cazul Civic Labs de la Code for Romania, unde fundația sprijină componenta de Educație în România în orizontul 2022 - 2023. Un astfel de suport asigură proiectarea unor sisteme funcționale de digitalizare în educație și demonstrează, încă o dată, că schimbarea sistemică, implementată cu intervențiile potrivite, este de durată și are cele mai bune rezultate pentru viitoarele generații”.

Olivia Vereha, VP of Product la Code for Romania.

***

Despre Code for Romania: este o organizație non-profit care dezvoltă pro bono soluții digitale pentru a rezolva probleme sociale. Înființată în anul 2016, Code for Romania este în prezent una dintre cele mai puternice organizații de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 2800 de voluntari din sectorul IT care au dezvoltat zeci de aplicații web și mobile pentru România, precum cele din ecosistemul de asistență umanitară (dopomoha.ro, unacoperis.ro, sprijindeurgenta.ro), cel de răspuns la criza Covid-19 (stirioficiale.ro, datelazi.ro), redirectioneaza.ro și alte solutii.

Despre Fundația Bosch România: Fundația Bosch România a fost înființată în 2020, la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor sale de responsabilitate socială. Încă de la înființare, din anul 2020, obiectivul organizației este generarea unor schimbări în bine în societate, iar educația reprezintă un domeniu cheie de implicare.
Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România susține inițiative durabile din domeniul educației. Accesul la educație, dar și educația pentru viitor reprezintă direcții de interes. Pentru mai multe informații, accesați www.fundatiabosch.ro.