Bucuresti, 10 Noiembrie, 2015 –  Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala si Asociatia World Wide Fund for Nature – Romania (WWF) au implinit 5 ani de colaborare. 

Din aceasta colaborare de lunga durata au rezultat numeroase activitati menite sa atraga atentia asupra importantei pe care o are protejarea speciilor aflate pe cale de disparitie si a habitatelor salbatice din Romania.

“Parteneriatul cu WWF este un angajament asumat pe termen lung de a avea grija de mediul inconjurator. in acelasi timp, reprezinta si o modalitate de a ne apropia de clientii nostri care ne impartasesc interesul pentru astfel de cauze. in anii urmatori, vom continua sa sprijim activitatea WWF si sa ne implicam in proiecte pline de provocari”, a declarat Emre Unal, Director Carduri Garanti Bank. 

„Acest parteneriat cu Garanti ne arata cel mai bine cum o companie poate imbina activitatea sa cu grija pentru mediu si pentru dezvoltarea durabila a societatii. Pe masura ce banca se dezvolta, stim ca institutia va investi si mai mult in conservarea naturii, contribuind direct la salvarea multor ecosisteme importane din tara noastra. Din fericire, Garanti nu si-a limitat contributia doar la acest nivel, ci in cei cinci ani de colaborare a sprijinit in mod activ proiectele noastre, precum expozitia foto Romania Salbatica, si si-a incurajat angajatii sa se implice in cauza noastra. Pretuim colaborarea cu Garanti si speram ca impreuna sa aducem schimbari pozitive in societate, in anii ce urmeaza, asa cum am facut-o si pana acum”, a precizat Magor Csibi, director WWF.

Garanti sprijina activ actiunile de protectie a naturii. Parteneriatul cu WWF a fost initiat in urma cu 20 de ani, in Turcia, iar in 2010 colaborarea a inceput si in Romania, odata cu lansarea WWF Bonus Card. 
WWF Bonus Card este primul card eco din Romania si ofera toate beneficiile programului de loialitate al Bonus Card (acumulare de bonusuri, bonusuri la ramburs, rate fara dobanda, perioada de gratie). Produsul ofera clientilor posibilitatea de a se implica in procesul de conservare a naturii si sa contribuie direct la imbunatatirea mediului in care traiesc, prin sustinerea proiectelor derulate de WWF in Romania.

In 2011 Garanti Bank a sprijinit WWF in organizarea unei expozitii foto, in Parcul Herastrau, dedicata locurilor salbatice din parcurile nationale din Romania, inclusiv din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. in acelasi an, Garanti Bank a lansat campania "Cu fiecare cumparatura, salvam impreuna padurile virgine ale sincii”, cu scopul de a strange fonduri pentru a sustine initiativa WWF de a obtine protectie totala pentru Padurile sincii, unele dintre ultimele paduri virgine ale Europei.

In 2013, Garanti a initiat o campanie prin intermediul careia fiecare client nou care solicita un  WWF Bonus Card primea un bonus de 100 de lei. Ei puteau, ulterior, sa foloseasca acest bonus pentru a adopta, in mod simbolic, un urs brun. 
in ultimii doi ani, Garanti Bank a sustinut WWF Romania in cadrul Maratonului Bucuresti. Angajatii bancii, alaturi de posesori ai cardului WWF Bonus

Card si de bloggeri cunoscuti au acceptat provocarea Garanti Bank de a alerga pentru echipa Panda a asociatiei cu scopul de creste gradul de informare cu privire la activitatea WWF Romania.
 
Despre Garanti Bank Romania

Garanti Bank Romania face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care funcţioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţioneaza Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este detinuta de catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare banca din Turcia din punct de vedere al capitalizarii bursiere. TGB este o banca universala, cu servicii de top in toate segmentele de business, si are peste 10 milioane de clienţi in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Garanti Bank Romania ofera o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala. Prezenta in Romania din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta nationala prin sucursale si canale alternative, ajungand la o retea extinsa de peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii bancii, pentru tranzactii cu sau fara card. 

Ȋn iulie 2015, Garanti Bank a fost premiata de catre prestigioasa revista Global Finance pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania” si “Best Integrated Consumer Bank Site in Central and Eastern Europe Region”. 

La finalul lunii iulie, Agentia de Evaluare Financiara Fitch Ratings a imbunatatit ratingurile Garanti Bank Romania. Ratingul pentru datorii pe termen lung al bancii a fost imbunatatit la ‘BBB-‘, de la ‘BB+’ (cu perspectiva stabila), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, de la ‘B’, iar ratingul de suport, la ‘2’, de la ‘3’. Fitch a accentuat importanta strategica a Garanti Bank pentru banca sa mama.

Pentru informatii suplimentare va rugam accesati www.garantibank.ro.

Despre WWF Romania

WWF este una dintre cele mai mari si mai respectate organizatii neguvernamentale care isi dedica activitatea protejarii mediului inconjurator, cu peste 5 milioane de sustinatori si o retea activa in peste 100 de tari. Misiunea WWF este de a stopa degradarea mediului si de a crea un viitor in care oamenii sa poata trai in armonie cu natura, conservand biodiversitatea la nivel global, incurajand un stil de viata sustenabil si promovand reducerea poluarii si a risipei de resurse. 

WWF isi desfasoara activitatea in Romania din 2006 cu scopul de a proteja padurile, peisajale salbatice si animalele pe cale de disparitie. Afla mai multe despre WWF pe wwf.ro.