GDF SUEZ Energy Romania, in parteneriat cu Fundatia Chance for Life si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului lanseaza a cincea editie a programului „Intalnire cu energia”. Acesta este un program educational initiat de GDF SUEZ Energy Romania in anul 2007 ce vizeaza transmiterea unui continut informational suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie in general, cu accent pe gazul natural.

Anul acesta programul se va desfasura in 42 de scoli din 6 orase: Bucuresti, Buzau, Caracal, Focsani, Pitesti si Targoviste. Aproximativ 3400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Intalnire cu  energia’’ in luna octombrie in cadrul careia vor invata lucruri utile despre sursele de energie.
Programul consta in doua lectii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extractie pana in locuinte, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural.

Prima lectie se va desfasura in saptamana 3-7 octombrie iar cea de-a doua in saptamana 17-21 octombrie. Lectiile programului vor fi sustinute de catre angajatii GDF SUEZ Energy Romania si voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea notiunilor predate, ei vor utiliza un set de planse pedagogice, experimente si jocuri, punand accent pe partea interactiva a lectiilor.

Educatia constituie una dintre directiile strategice de responsabilitate sociala ale GDF SUEZ Energy Romania, compania indreptandu-si atentia asupra celor mici, deoarece ei trebuie sa constientizeze necesitatea utilizarii in mod rational a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabila a societatii.

"Ne bucura faptul ca pentru editia de anul acesta avem peste 30 de voluntari din cadrul companiei care au dorit sa se implice si sa-i invete pe cei mici lucruri interesante si utile despre energie. Componenta de voluntariat intern a programului este incurajata de companie, iar angajatii nostri raspund cu entuziasm acelor proiecte prin care se pot implica direct in comunitatea in care traiesc’’
, a declarat Eric Stab, Presedinte GDF SUEZ Energy Romania.

In cadrul programului va fi lansat concursul ,,Castiga cu Metano’’, acesta avand 2 componente: o etapa pe scoala,  in cadrul careia elevii trebuie sa realizeze un proiect comun plecand de la tematicile programului si un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasa. In afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din brosura ,,Intalnire cu energia’’, un orar scolar, o diploma de participare, un caiet dictando, un breloc cu mascota programului si un joc-test despre gazul natural.

Lansat in octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat in 40 de scoli din Bucuresti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit in urma proiectului pilot, in editiile viitoare programul ,,Intalnire cu energia’’ a fost extins in peste 215 scoli din 13 orase, implicand peste 15.500 de elevi. Mascota programului Metano, creata in 2007 in cadrul proiectului pilot de catre o eleva participanta, reprezinta interfata informatiilor transmise elevilor.

Pentru informatii privind programul ,,Intalnire cu energia’’, puteti consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro, sectiunea responsabilite sociala si www.chanceforlife.ro.


***
Despre GDF SUEZ Energy Romania
GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie.
GDF SUEZ Energy Romania, isi construieste strategia de implicare in comunitate, sustinand proiecte din urmatoarele domenii : educatie, social, protectia mediului, sport, cultura si sanatate. Prin programele si actiunile de responsabilitate sociala pe care le initiaza sau le sprijina, compania doreste sa contribuie la o viata mai buna a comunitatilor locale pornind de la valorile sale : Exigenta, Angajament, Indrazneala, Coeziune.


Despre Chance for Life
Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life isi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica in viata comunitatilor in care traiesc. Principalele proiecte, se desfasoara in Bucuresti, Sulina si Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy Romania
Ramona Sararescu
Project Manager Comunicare
Tel: 021 301 30 93
E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro


Contact Chance for Life
Iuliana Dinu
Coordonator National
Tel: 021 413 37 07
Fax: 021 413 37 07
E-mail: iuliana.dinu@chanceforlife.ro