Grupul Rompetrol continua si in 2010 programul national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru Fiecare”, destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii sau al protectiei mediului.

“Tinand cont de succesul inregistrat de „Impreuna pentru Fiecare” in 2009, 89 proiecte primite si 16 selectate pentru finantare, am decis sa continuam acest program si in acest an. Credem in datoria morala a fiecaruia de a investi pe termen lung in dezvoltarea unor resurse care sa asigure evolutia societatii, iar prin sprijinul acordat vrem sa incurajam organizatiile non-guvernamentale, autoritatile locale, dar si locuitorii unei comunitati sa initieze si deruleze proiecte sociale de mediu sau sanatate necesare dezvoltarii societatii in care traiesc si isi desfasoara activitatea. De asemenea, aceste proiecte asigura premisele necesare consolidarii comunitatii, prin atragerea si implicarea locuitorilor si a autoritatilor de resort in realizarea de proiecte similare”, declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie in perioada 09 aprilie – 28 mai 2010 proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Proiectele  se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.

Activitatile eligibile pentru proiectele din sfera sanatate sunt: renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati. Pentru a fi eligibil proiectul, bugetul alocat nu poate depasi 50.000 RON.

La evaluare proiectelor se va avea in vedere motivatia sociala si impactul local: numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat si cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.

Anuntarea castigatorilor se va face pe 30 iunie, dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, iar implementarea trebuie sa se realizeze intre 15 iulie -29 octombrie 2010 . Numarul de proiecte alese pentru finantare de catre Grupul Rompetrol va fi conditionat de corectitudinea, transparenta si responsabilitatea aplicantilor.

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.


Despre “Energia Vine din Suflet”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.

In programul „Impreuna pentru fiecare” 2009, au fost inscrise 89 proiecte (55 in domeniul sanatatii si 34 in domeniul mediului) si au fost selectate pentru finantare 16 proiecte (8 din domeniul sanatate si 8 din sfera protectiei mediului) in judetele Alba, Arges, Bucuresti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Valcea, Satu Mare si Suceava.

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor pot fi gasite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog .

Programul „Impreuna pentru fiecare” porneste din aceleasi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu sta in tehnologie, ci in noi, oamenii care facem posibila aceasta evolutie surprinzatoare. Ceea ce am facut pana acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o noua dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Contact: Costinela Dragan                                                                                     Tel.: 021 307 74 17