Marti, 17 mai, incep conferintele din cadrul “European CSR Lessons”. Timp de doua zile, 10 invitati straini si 9 din Romania vor prezenta studii de caz inedite despre modul in care comportamentul responsabil al unor companii poate rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator.

Informatii detaliate despre agenda, invitati si conditii de participare pot fi gasite la adresa: http://www.csrlessons.eu/program

Astfel, marti, 17 mai, incepand cu ora 11:00, are loc conferinta “Studii de caz: Reducerea impactului de mediu". In cadrul ei, Giorgio Capurri va arata cum reuseste grupul UniCredit sa-si reduca propria amprenta de carbon si incurajeaza productia de energie “verde”, prin finantarile pe care le acorda. Denis Guibard va prezenta initiativa pan-europeana prin care grupul Orange si-a propus sa reduca deseurile electronice generate de telefoanele mobile si sa creasca procentul celor care sunt reciclate sau refolosite in scopuri sociale. Dana Dobrescu va arata exemple spectaculoase despre modul in care Unilever a introdus principiile dezvoltarii durabile in procesele de productie ale zecilor de branduri pe care le comercializeaza, iar Oana Nastase va vorbi despre modul in care Rompetrol incurajeaza comunitatile din Romania sa deruleze proiecte locale de protectie a mediului.

De la ora 13:30 se desfasoara conferinta "Studii de caz: Operatiuni responsabile”. In cadrul ei, Dr. Isaac Sheps va vorbi despre provocarile intampinate in proiectul prin care Carlsberg UK a schimbat designul ambalajelor sale, reducand astfel cu peste 70 de tone anual, cantitatea de deseuri de sticla.  Franz Karl Prüller va arata cum incurajeaza Fundatia ERSTE si grupul bancar controlat de aceasta antreprenoriatul social si creditarea unor afaceri care ofera solutii la problemele comunitatilor. John Aston va prezenta un proiect prin care o companie miniera si-a imbunatatit operatiunile din Bulgaria si Macedonia, in urma feed-back-ului primit de la stakeholderi, gestionandu-si astfel cu succes riscurile si crescandu-si valoarea de piata.  De asemenea, Anca Nuta va vorbi despre modul in care UniCredit Tiriac Bank si-a implicat clientii in sustinerea unui program UNICEF printr-un produs de creditare inovator, iar Alina Bratu va arata cum a reusit URBB sa stimuleze marile orase din tara noastra sa se implice mai mult in proiecte de mediu, prin competitia “Capitala Verde a Romaniei”.

Tot marti, de la ora 16:00, va avea loc dezbaterea “Idei pentru o economie europeana sustenabila”. Aici, invitatii straini de la sesiunile anterioare vor intra intr-un dialog liber cu publicul despre: strategia globala si alte initiative ale companiei lor, situatia domeniului CSR din tara lor sau din Europa.

Ziua de miercuri, 18 mai, va fi deschisa, la ora 11:00, de conferinta "Studii de caz: Operatiuni responsabile”. In cadrul ei, Dr. Wolfgang Kraus va vorbi despre provocarile intampinate de grupul OMV la inceputul operatiunilor sale in desertul din Yemen - inclusiv atacuri armate - si despre cum a reusit in final sa aiba o relatie de colaborare cu localnicii.  Ana Ilinca Macri va arata cum sustine BCR antreprenoriatul in randurile tinerilor, iar Giuliana Porta va vorbi despre interventia Fundatiei UniCredit in tarile in curs de dezvoltare unde grupul este prezent. De asemenea, Cristina Horia va arata cum a reusit A&D Pharma sa-si construiasca un brand responsabil, prin investitia constanta in cauze relevante pentru stakeholderii sai.

A doua conferinta a zilei incepe la ora 13:30 si va aborda studii de caz despre “Incluziune / stakeholder engagement”. Astfel, François Rouvier va vorbi despre modul in care grupul Renault reuseste sa elimine prejudecatile de gen in alegerea unei cariere, atat in randurile agajatilor actuali, cat si in randurile celor viitori. Un alt studiu de caz despre discriminarea de gen va fi adus de Maryna Saprykina, din Ucraina, care va prezenta initiativa PricewaterhouseCoopers de a-si ajuta angajatele sa urce in ierarhia companiei si sa detina pozitii de top-management, printr-un program de mentorat. Revenind la Romania, Mona Nicolici va arata cum poate o companie de dimensiunea Petrom sa introduca o cultura a responsabilitatii si sa-si transforme cei peste 25.000 de angajati in ambasadori ai proiectelor de CSR. De asemenea, Heidrun Kopp si Suzana Csizsek vor vorbi despre cum isi gestioneaza in mod eficient grupul RZB si respectiv Raiffeisen Bank, relatia cu toti stakeholderii importanti.

Si ziua de miercuri se va incheia cu o dezbatere, intitulata “Idei pentru o economie europeana sustenabila”, care va incepe la 16:00 si la care vor participa invitatii straini de la sesiunile anterioare.

Nu in ultimul rand, evenimentul va mai include o premiera: BCR, liderul pietei bancare din Romania isi va lansa primul raport de CSR in conformitate cu cel mai important standard international, respectiv GRI (vezi www.globalreporting.org ). Raportul va fi distribuit in format tiparit participantilor la eveniment.

“European CSR Lessons” este organizat de ResponsabilitateSociala.ro in parteneriat cu agentia Eventness. Partenerii media ai evenimentului sunt: The Money Channel, Money Express, Europa FM, Academia Catavencu, IQads, SMARK, Comunicatedepresa.ro, Elevate, Phoenix Media si Radio Lynx.


Pentru detalii suplimentare, contactati:


Dragos Dehelean
Coordonator ResponsabilitateSociala.ro
Mobil: 0723 57.53.23
Email: dragos.dehelean@selenis.ro
Web: www.responsabilitatesociala.ro

Valentina Roman
Responsabil Relatii Publice
Mobil: 0727 80.62.24
Email: valentina.roman@selenis.ro
Web: www.responsabilitatesociala.ro