Noua acțiune continuă campania Facem România verde, ajunsă la a doua etapă de plantare a copăceilor pentru nou-născuți
 
MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, continuă campania Facem România verde prin lansarea celei mai lungi scrisori de promisiuni ale părinților pentru viitorul generațiilor următoare. MedLife își propune astfel să ducă mai departe promisiunea de a contribui la sănătatea și echilibrul generațiilor următoare către părinți și viitorii părinți. Fiecare părinte își dorește un mediu sănătos în care copilul lui să se dezvolte, iar aceasta este o promisiune care merită să prindă rădăcini.

Noua acțiune care continuă proiectul Facem România verde va avea o componentă în mediul online, pe platforma, unde fiecare părinte își poate scrie promisiunea care va fi parte din cea mai lungă scrisoare pentru viitorul copiilor. Actualii sau viitorii părinți care-și vor transmite gândurile pozitive către copiii lor prin platforma online vor fi recompensați fie printr-o naștere naturală gratuită la MedLife, dacă prin tragerea la sorți va câștiga o viitoare mămică, fie printr-un Card Executive în cadrul clinicilor MedLife, timp de un an.
Mai mult decât atât, în următoarea etapă a campaniei Facem România verde, scrisoarea va fi plantată în mod simbolic, ca respectare a promisiunilor, în Capsula Timpului, în zona reîmpădurită din Munții Făgăraș.

A doua etapă de plantare
Cea mai lungă scrisoare cu promisiuni ale părinților pentru un viitor mai verde al generațiilor următoare se lansează odată cu finalizarea celei de-a doua etape de plantare a copăceilor pentru copiii născuți în cadrul maternităților MedLife. 
Pe 5 mai, angajații MedLife, alături de voluntari și membri ai echipei Fundației Conservation Carpathia au continuat reîmpădurirea terenului defrișat din Munții Făgăraș. Până acum, în cadrul campaniei Facem România verde s-au plantat 28.000 de puieți.

Despre proiectul Facem România Verde
Potrivit statisticilor, 70% dintre funcțiile pădurilor, sunt vitale oamenilor însă cu toate acestea, în România, pădurile au ajuns să reprezinte doar 28,95% din suprafața tării, iar cest lucru se datorează tăierilor ilegale. În ultimul an, de exemplu, au fost depistate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale.
MedLife a dorit să se implice activ în schimbarea pozitivă a mediului înconjurător, iar în noiembrie 2017, a dat startul primului său proiect de responsabilitate socială dedicat protejării mediului - Facem România verde.  Prin această campanie, reprezentanții companiei și-au asumat responsabilitatea de a planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut din maternitățile sale.

Scopul final al proiectului este reconstrucția ecologică a unei zone defrișate, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, astfel încât în primul an al proiectului vor fi plantați 40.000 de puieți. 

Ca simbol al promisiunii că la MedLife natura și oamenii cresc mari împreună, la venirea pe lume a fiecărui nou-născut, fiecare mamă primește un certificat care atestă  zona dedicată copilului, în pădurea MedLife din munții Făgăraș. 

Mai multe informații despre proiectul Facem România verde se regăsesc pe pagina dedicată, https://www.medlife.ro/facem-romania-verde, unde poate fi vizionat și clipul video ce spune povestea campaniei.

***
Despre MedLife
MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală.
Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Despre Fundația Conservation Carpathia 
Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost înființată în 2009, la Brașov, având ca viziune crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială, în sudul Carpaților românești, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. În prezent, FCC protejează 21.000 de hectare de pădure și pașune alpină în munții Făgăraș ,Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Leaota, o zonă de strictă conservare. Mai mult decât atât, din 2012 până în prezent fundația a achiziționat peste 600 de hectare de teren tăiat la ras, pe care l-a reîmpadurit cu ajutorul finantării din proiecte publice, private, donații individuale sau de la corporații.   

Proiectul Fundației Conservation Carpathia este unic în România și în Europa, reprezentând în prezent cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor.