Proiectul vizează plantarea unui copac pentru fiecare nou-născut din maternitățile MedLife. MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, dă startul primului său proiect de responsabilitate socială dedicat protejării mediului - Facem România verde. Astfel, compania va planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut din maternitățile sale, ducând mai departe angajamentul de a contribui la sănătatea și echilibrul generațiilor următoare. 

Situația la nivel național privind tăierile ilegale este îngrijorătoare, mai ales având în vedere că dintre funcțiile pădurilor, 70% sunt funcții vitale oamenilor. Potrivit raportului Greenpeace, în 2016, aplicația Inspectorul Pădurii, o completare a sistemului Radarul Pădurii, a identificat 42% dintre ilegalitățile comise în transportul de lemn din România. Numai în zona proiectului Fundației Conservation Carpathia, circa 1.700 ha au fost tăiate abuziv, în perioada 2005-2012. 

40.000 de puieți în primul an de proiect
Pornind de la această realitate și dorindu-și să se implice activ în schimbarea pozitivă, MedLife și-a asumat responsabilitatea și implicarea în reconstrucția ecologică a unei zone defrișate, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, suprafață pe care vor fi plantați în primul an al proiectului 40.000 de puieți, transformându-se, în timp, în Pădurea MedLife. 

Proiectul Facem România verde a demarat vineri, 10 noiembrie, odată cu prima acțiune de plantare la care au luat parte angajați MedLife alături de voluntari și membri din echipa Fundației Conservation Carpathia. Astfel, în cursul unei singure zile, au fost plantați 500 de puieți de fag, brad și molid urmând ca acțiunile de plantare să continue în primăvara și toamna anului 2018, până la acoperirea întregii zone de 10 hectare.

MedLife își dorește să ducă mai departe jurământul său de a face România bine, de această dată propunându-și să respecte dreptul la un aer curat al fiecărui copil nou-născut, încercând să facă România verde. 

Mai multe informații despre proiectul Facem România verde se regăsesc pe pagina dedicată, unde poate fi vizionat și clipul video ce spune povestea campaniei.

***
Despre MedLife
MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Despre Fundația Conservation Carpathia 
Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost înființată în 2009, la Brașov, având ca viziune crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială, în sudul Carpaților românești, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. În prezent, FCC protejează 20.000 de hectare de pădure și pașune alpină în munții Făgăraș ,Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Leaota, o zonă de strictă conservare. Mai mult decât atât, din 2012 până în prezent fundația a achiziționat peste 500 de hectare de teren tăiat la ras, pe care l-a reîmpadurit cu ajutorul finantării din proiecte publice, private, donații individuale sau de la corporații.   

Proiectul Fundației Conservation Carpathia este unic în România și în Europa, reprezentând în prezent cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor.