OMV Petrom a sponsorizat Fundaţia pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziționarea unui incubator neonatal de transport destinat Unității de Primiri Urgențe (U.P.U.) SMURD Constanța. Va fi folosit pentru misiunile ce au loc în județul Constanţa şi judeţele învecinate - Călărași, Ialomița, Brăila, Galați. Este singurul incubator de transport din zonă, adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD, absolut vital micilor pacienţi care luptă pentru viaţă. Acest echipament este special pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate.
În prima lună de la primirea acestui incubator au fost efectuate 4 misiuni de salvare a unor nou-născuţi la termen şi prematuri.
OMV Petrom sprijină inițiativele de intervenție în caz de urgență încă din 2011. Până în prezent, compania a investit peste 1,4 milioane euro pentru întărirea capacității de intervenție în situații de urgență. Din această sumă au fost achiziționate 450 de echipamente de protecție și intervenție, inclusiv ambulanțe și echipamente de descarcerare. De asemenea, compania a sprijinit derularea de cursuri de prevenție și siguranță pentru 59.000 de copii, părinți și profesori.
„Pe 1 decembrie am intervenit în prima misiune umanitară de neonatologie cu noul incubator. A fost salvat un nou născut în vârstă de 3 zile care avea o malformaţie congenitală, care necesita intervenţie neurochirurgicală de urgenţă. A fost o misiune dificilă, nou născuţii sunt pacienţi foarte fragili, care au nevoie de îngrijiri speciale şi transport special, şi nu putea fi efectuată decât cu ajutorul acestui incubator”, Dr. Mariana Albuleţ, medic specialist medicină de urgenţă U.P.U. SMURD Constanţa.
Folosirea unui incubator de transport neonatal destinat prematurilor și nou-născuţilor aflaţi în stare critică, în cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave. Aceşti pacienţi sunt extrem de vulnerabili în timpul transportului către unităţile de terapie intensivă din spitalele de specialitate şi, de asemenea, sunt dependenți de asistenţă medicală specială oferită cu ajutorul aparaturii din incubator. Incubatorul are inclus un ventilator mecanic performant care permite ventilarea mecanică eficientă şi sigură a pacienţilor.
„Din 2015 nu am mai avut incubator de transport, s-a defectat, am făcut toate demersurile necesare pentru a achiziționa un altul. 45.000 de euro pentru noi era o sumă mare. Bebeluşii luptă, iar prematurul luptă cu toate forţele să trăiască; incubatorul ne-a ajutat. Fericirea pe care o ai când vezi că poţi să ajuţi un pacient e mare, dar când poţi să ajuţi un bebeluş, e mult mai mare.”, Dr. Rodica Tudoran, medic specialist U.P.U. SMURD SCJU Constanţa.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe.
***
Despre OMV Petrom
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom.
OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – septembrie 2017.
Despre sustenabilitate în OMV Petrom
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei" este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat aproximativ 50 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.