Penny Market sprijină Habitat for Humanity România printr-o investiție de 120.000 euro pentru centrul comunitar pe care organizația îl construiește în Buftea. 50 de copii din medii defavorizate vor beneficia aici de ajutor după școală, de consiliere vocațională și psihologică și vor primi o masă caldă în fiecare zi, în timp ce alți 150 de elevi vor participa periodic la activități educative. 
 
Centrul comunitar pe care Habitat for Humanity îl construiește în Buftea va deservi două școli din comunitate, în Flămânzeni și Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde sărăcia, conflictele și condițiile grele de locuire afectează puternic dezvoltarea și educația copiilor. Dintre cei 350 de copii care învață la cele două școli, aproximativ 250 provin din familii defavorizate. Cei mai mulți dintre părinți nu au un loc de muncă stabil și trăiesc din alocațiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua, ori sunt plecați la lucru peste hotare.
 
”Continuăm parteneriatul de lungă durată pe care Habitat for Humanity România îl are cu Penny Market printr-un proiect care va schimba viețile elevilor din comunitatea defavorizată din Buftea. Activitățile pe care le vor face aici îi vor ajuta să aibă rezultate mai bune la școală, să aibă mai multă încredere în ei și să își clădească un viitor mai bun”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.
 
Lucrările la clădirea centrului comunitar din Buftea au început în urmă cu un an și vor fi finalizate în a doua parte a anului 2019. La lucrările de construcție au participat anul acesta și 100 de angajați Penny Market, care au fost voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România.
 
„Este al treilea an în care lucrăm împreună cu Habitat for Humanity pentru a oferi un viitor mai bun comunităților în care suntem prezenți. Colegii noștri s-au implicat voluntar până acum în acest proiect și ne bucurăm să vedem că deschiderea lor față de proiecte de responsabilitate socială crește de la an la an. Proiectul ‘Educația construiește viitorul’ este încă un exemplu al responsabilității pe care ne-o asumăm zi de zi de a privi cu încredere spre viitor și de a aduce zâmbetul pe chipul copiilor care au nevoie de noi”, a declarat Irina Butnaru, Corporate Communications Manager Penny Market Romania.
 
Noul centru comunitar din Buftea va îngriji 200 de copii defavorizați din comunitate, care acum sunt în pericol de a abandona școala. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme, vor urma cursuri de educație non-formală și vor beneficia de consiliere psihologică, în timp ce alți 150 de copii participa periodic la cursuri organizate aici. 
 
După finalizarea construcției, activitățile centrului comunitar vor fi administrate de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.
 
***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
 
Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.
Mai multe informații sunt disponibile pe www.habitat.ro și www.facebook.com/habitat.ro.
 
Despre Penny Market
Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de 3 centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, REWE România deține 231 de magazine Penny Market la nivel național și activează cu un număr de peste 4.300 de angajați.