Luni, 18 iulie, Raiffeisen Comunitati a lansat „Programul de granturi Raiffeisen Comunitati”, o platforma de finantare a unor proiecte locale  in comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Acest program online de finantare, primul de acest gen sustinut de o banca din Romania, are loc in perioada 18 iulie – 30 septembrie 2011 si lanseaza doua concursuri de proiecte: unul deschis tuturor organizatiilor neguvernamentale (ONG-uri), spitalelor si scolilor din tara care doresc sa dezvolte proiecte de responsabilitate sociala intr-unul din domeniile: educatie, servicii sociale, sport sau ecologie urbana si cel de-al doilea fiind adresat exclusiv bloggerilor, care trebuie sa identifice proiecte de responsabilitate sociala si sa le propuna in asociere cu una dintre institutiile mentionate mai sus.

Pentru depunerea proiectelor si desemnarea castigatorilor, Programul de granturi Raiffeisen Comunitati foloseste exclusiv acest blog. Pe site pot fi gasite: regulamentele de desfasurare a competitiilor, criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie si programul de desfasurare. Una dintre conditii este aceeea ca proiectele sa inceapa in perioada octombrie – decembrie 2011.

Programul de granturi se va desfasura in doua etape:

Prima etapa (18 iulie-12 august 2011) consta in depunerea scrisorilor de intentie de catre organizatiile neguvernamentale, spitalele, scolile sau bloggerii (asociati cu ONG-uri), care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala si au nevoie de sustinere financiara partiala. Modelul scrisorii de intentie si instructiunile de incarcare pot fi gasite aici. Atentie, inainte de toate acestea trebuie sa va inregistrati! Intre 12 si 26 august 2011, scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulament.

A doua etapa (29 august – 9 septembrie 2011) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie in urma selectiei scrisorilor de intentie. Proiectele vor fi vizibile pe www.raiffeisencomunitati.ro iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze timp de trei saptamani, incepand cu 12 septembrie. Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut.

Finantarea pe care o oferim este de minimum 3.000 lei si maximum 22.000 lei pentru un proiect, in total 220.000 lei. In privinta proiectelor propuse de bloggeri (in colaborare cu un ONG), programul aloca maximum 66.000 lei (un total de 3 proiecte). Domeniile eligibile sunt:

    * educatie – financiara, antreprenoriala sau civica;
    * servicii sociale – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate;
    * sport – de masa, ca stil de viata  sanatos;
    * protectia mediului – ecologie urbana.

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii primeste cu incredere pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact in comunitate pe termen lung, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii pe plan national.

Alaturi de voluntarii nostri si ONG-uri, credem ca un rol important in identificarea, sustinerea si dezvoltarea unor proiecte de responsabilitate sociala il au si bloggerii. De aceea, Raiffeisen Comunitati ii invita pe bloggeri sa participe la o competitie de proiecte, care le este destinata in mod special, dar care trebuie sa indeplineasca, in mare, regulile generale ale Programul de granturi Raiffeisen Comunitati. Regulamentul complet al competitiei pentru bloggeri se afla aici.

Bun venit in comunitate si multa bafta!