Un nou proiect După Noi: Coca-Cola HBC România anunţă începutul lucrărilor de amenajare eco-turistică în zona Cascadei Bigăr. Iniţiativa aparţine angajaţilor CCHBC din Timişoara, care şi-au dorit ca accesul la cascadă să fie mai uşor şi sigur.

Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria băuturilor de pe piaţa locală, iniţiază - cu sprijinul Asociaţiei ViitorPlus şi al Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşnița - un proiect important, care are ca obiective principale valorificarea potenţialului turistic şi protejarea cadrului natural din zona Cascadei Bigăr. Proiectul a apărut la iniţiativa unei echipe de angajaţi Coca-Cola HBC România din Timişoara care au propus companiei această idee spre finanţare. Iniţiativa de a amenaja zona Cascadei Bigăr, faimoasă pentru frumuseţea sa, se înscrie în platforma După Noi, recent lansată de Coca-Cola HBC, prin care compania îşi propune să inspire cât mai mulţi oameni să conştientizeze cât de important este ce lasă în urma lor şi să adopte un stil de viaţă cât mai responsabil, pe care să-l transmită şi generaţiilor viitoare.
 
Începând cu data de 6 iulie 2016, timp de câteva luni, în zona Cascadei Bigăr vor avea loc ample lucrări de amenajare eco-turistică, care oferă soluţii nedistructive şi sustenabile pentru mediul înconjurător.
 
Proiectul va include dezvoltarea unui traseu turistic coerent şi integrat începând cu accesul în zona Cascadei Bigăr şi continuând cu restul obiectivelor turistice din apropierea sa. 
 
Principalele lucrări de reabilitare vor viza: 
• amenajarea unui traseu pietonal între parcare şi intrarea în Parcul Naţional, de-a lungul DN 57B;
• amenajarea unui drum de acces de la intrarea în Parc şi până la baza Cascadei; 
• realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în imediata apropiere a Cascadei ;
• dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare, locuri de repaus.
 
Pentru toate aceste intervenţii vor fi folosite materiale naturale, aşa cum sunt pietrişul sau lemnul, care au un impact redus asupra mediului înconjurător.
 
Întregul proiect local, privind amenajarea eco-turistică a zonei, a fost dezvoltat la iniţiativa echipei Coca-Cola HBC România din Timişoara, din dorinţa angajaţilor Silviu Calotă, Sorin Giurescu şi Viorel Picioruş de a valorifica potenţialul turistic al zonei şi de a proteja cadrul natural de aici. Această iniţiativă face parte din proiectul intern Coca-Cola HBC România - "Eu fac schimbarea în comunitatea mea", al cărui scop este de a implica membrii echipei în generarea de soluţii la nevoile comunităţilor locale. "Eu fac schimbarea în comunitatea mea" este o competiţie internă de proiecte de responsabilitate socială, propuse de angajaţii Coca-Cola HBC România.
 
Întregul demers este derulat sub platforma DupaNoi.ro care înglobează toate iniţiativele de responsabilitate socială susţinute de Coca-Cola HBC România la nivel local şi care îşi propune să inspire cât mai mulţi oameni să lase în urmă o lume mai bună, prin protejarea resurselor naturale, prin promovarea valorilor, poveştilor şi a locurilor din România.
 
Mai multe despre DupaNoi.ro puteți afla urmărind filmul manifest, precum și accesând website-ul platformei și paginile sale de Facebook și Instagram.
 
***
Despre Cascada Bigăr
Situată în Valea Minișului din Județul Caraș-Severin - la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B - Cascada Bigăr reprezintă un adevărat monument al naturii și un obiectiv turistic de valoare pentru România. Mai mult, în 2013, presa internațională de specialitate a nominalizat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă unica din lume.
 
 
Despre Coca-Cola HBC România
Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index. ȋn România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați website-urile www.coca-colahellenic.ro  și www.thecoca-colacompany.com.
 
Despre asociatia ViitorPlus
ViitorPlus este o organizație nonprofit, care derulează din 2006 proiecte de educație și conștientizare, reciclare, producție de confecții textile naturale, dotarea unor obiective sociale cu colectoare solare manufacturate,  proiecte ce contribuie la soluționarea unor probleme sociale și de mediu în diferite județe ale țării, precum Brasov, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Prahova, Sibiu, Sălaj sau în București.  Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizației, ce au primit recunoaşteri în diferite competiţii naţionale şi internaţionale se numără "Atelierul de pânză", "Recicleta", „ecOprovocarea" sau "Harta Reciclarii". Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim împreună legătura cu natura şi investim în ceea ce lăsăm în urma noastră". Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet:  http://www.viitorplus.ro