Compania a sustinut organizarea unui curs de antreprenoriat si a unui festival de promovare a traditiilor culinare din Delta.

Ursus Breweries a finantat un proiect de dezvoltare antreprenoriala a comunitatilor din Delta Dunarii, organizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta. Proiectul a urmarit incurajarea si educarea comunitatilor sa valorifice in mod sustenabil potentialul natural, turistic si cultural al Deltei.

Proiectul, intitulat “D’ale Gurii Dunarii”, s-a desfasurat in perioada mai-iunie 2010 si a inclus doua actiuni importante:

    * Un curs de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale pentru locuitorii din Delta Dunarii.
    * Un festival de promovare a preparatelor culinare specifice Deltei.

Ursus Breweries a oferit premii in valoare totala de 12.000 euro celor mai buni participanti de la cele doua evenimente.

Curs de antreprenoriat pentru locuitorii Deltei
Participanti la cursul de antreprenoriat finantat de Ursus Breweries Cursul pe teme de antreprenoriat a fost organizat in perioada 19-22 mai. La el au participat 27 de persoane din 12 comunitati din Delta, interesate sa dezvolte o afacere in zona. Participantii au invatat ce este si cum trebuie planificata o afacere, cum pot sa-si promoveze produsele sau serviciile, cum se calculeaza pretul lor, cum se realizeaza bugetul etc.

Castigatorii concursurilor din cadrul proiectului D'ale Gurii Dunarii (credit foto: Octav Ganea - Inquam)La incheierea cursului, participantii au realizat mai multe planuri de afaceri. Acestea au fost analizate de organizatori, pe baza unor criterii precum: caracterul inovativ, modul in care afacerea respecta natura si valorifica specificul local, activitatea in timpul seminariilor etc.

In urma evaluarii, au fost alese cele mai bune trei proiecte. Ursus i-a premiat pe autorii lor cu cate 3.000 de euro. Castigatorii au fost anuntati in cadrul Festivalului Gastronomic si Etnocultural D’ale Gurii Dunarii, a doua actiune din cadrul proiectului. 

Castigatorii si ideile lor de afaceri au fost:
    * Paul Vasiliev din Mahmudia - realizarea unor peleti din stuf pentru constructia de locuinte ecologice (procedeul este acreditat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).
    * Paul Condrat din Jurilovca - valorificarea unei traditii a localitatilor pescaresti-lipovene - navigatia cu lotca cu vela - prin oferirea de excursii cu acest tip de ambarcatiune pe traseele din Delta Dunarii.
    * Aurica Maxim din Letea - dezvoltarea unui centru de echitatie si servicii de plimbare cu caruta, ca metoda ecologica de transport a turistilor in zona Letea.

Articolul integral pe ResponsabilitateSociala.ro