In medie, un elev petrece in fiecare zi minim 6 ore in incinta scolii. In tot acest timp, el sta intr-un mediu zgomotos, fapt ce influenteaza negativ capacitatea de concentrare si memorare, putand avea impact asupra performantei sale scolare si a rezultatelor obtinute.
In baza oportunitatilor oferite de parteneriatele public-private s-a creat o echipa formata din reprezentanti ai Colegiul National “Ion Creanga” Bucuresti ce au pus la dispozitie spatiul de clasa si specialisti ai companiei Saint-Gobain Rigips care au oferit plafonul acustic de ultima generatie marca Ecophon®, tip Master Rigid, produs in uzinele Saint Gobain din Hyllinge, Suedia.
Plafonul fonoabsorbant Ecophon® a fost montat intr-una din salile de curs ale institutiei in luna aprilie a.c., iar pana la finalul lunii iunie elevii si profesorii care au participat la cursuri in aceasta clasa au putut experimenta diferenta dintre cele doua solutii si beneficia de o concentrare superioara in timpul cursurilor.
Masuratorile acustice realizate de specialisti, mai precis de catre o echipa autorizata a institutului ICECON, laborator acreditat RENAR, au aratat o reducere a timpului de reverberatie, dupa montarea plafonului fonoabsorbant Ecophon®, cu peste 60% fata de sala netratata acustic, nivelul acestuia coborand de la 1.43 secunde la 0.51 secunde. Practic, acest lucru inseamna un zgomot de fond redus semnificativ, o claritate a vorbirii mult imbunatatita si o calitate superioara a comunicarii.
Astfel, noul sistem de plafon asigura un ambient sanatos menit sa confere elevilor cele mai bune conditii de invatare si constituie un serios ajutor pentru profesori, acestia nemaiavand probleme majore cauzate de fortarea sustinuta a corzilor vocale intr-un mediu zgomotos.
„Suntem mandri ca am putut contribui la confortul copiilor nostri prin montarea plafonului Ecophon® care sa ii ajute sa-si protejeze aparatul auditiv, sa ramana atenti mai mult timp la cursuri si sa isi insuseasca cat mai multe cunostinte an timpul orelor de scoala fara a depune eforturi suplimentare. Speram ca prin acest proiect sa servim drept inspiratie si altor unitati de invatamant care doresc sa aduca un plus de sanatate si de confort mediului scolar existent si sa creasca nivelul de performanta al elevilor si al profesorilor. Exista tari, precum Danemarca, Finlanda si Suedia unde sunt impuse standarde stricte de acustica in scoali, precum si un nivel de 0.6 secunde timp de reverberatie pentru salile de clasa. Credem ca si cadrul legislativ din Romania va evolua in aceasta directie si incurajam institutiile de invatamant si directiile tehnice din Ministerul Educatiei si directiile judetene de invatamant sa faca demersuri urgente in acest sens. Pana atunci, multumim pentru atitudinea deschisa, pro-activa si pentru buna colaborare avuta cu reprezentantii Colegiului National „Ion Creanga”, a declarat dl Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.
***
Despre Saint-Gobain Rigips
Prezent de 20 de ani pe piata din Romania, lider al segmentului materialelor de constructii pe baza de ipsos, Saint-Gobain Rigips a investit continuu in cresterea nivelului de cunostinte si aptitudini al celor ce lucreaza cu produsele sale, numele companiei devenind sinonim al categoriei de gips-carton.
Saint-Gobain Rigips inoveaza an de an, propunand pietei noi produse ce raspund nevoilor de confort termic, acustic, de protectie la umezeala si la foc, precum si noi solutii pentru pereti, pardoseli, tencuieli si plafoane fixe sau demontabile, apte de a crea forme functionale si estetice interesante in mall-uri, teatre, spitale si clinici, hoteluri, spatii de invatamant si chiar acasa la noi. Desi nu-l vedem, Rigips® este prezent pretutindeni in viata noastra, zi de zi, la locurile de munca, de instruire, de loisir, sau/si in locuintele noastre.
Compania are in Romania trei unitati de productie: o unitate de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj, o fabrica de placi de gips-carton si o fabrica de ipsos de constructii si ipsos industrial, si trei spatii de depozitare proprii, situate in Turda si in Bucuresti. Intreaga echipa este formata din peste 250 de angajati, compania fiind prezenta la nivel national prin cei peste 200 de distribuitori, parteneri ai sai de multi ani.
Despre Saint-Gobain
Cu o indelungata istorie la nivel international, inceputa in Franta in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.
Grupul opereaza in 64 de tari si numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial. In 2013 vanzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro. Inovatia se afla in centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetarii si dezvoltarii a atins in 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.
Saint-Gobain este lider mondial, sau european, in toate domeniile sale de activitate.
In Romania, Saint-Gobain grupeaza patru societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajati si opereaza douasprezece unitati de productie in opt situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava si a avut o cifra de afaceri in 2013 de peste 158 milioane de EURO.
Pentru mai multe informatii: Laura Maricescu, THE PRACTICE - laura@thepractice.ro si 0752 751 065